Køleskabsgrød til hele familien

Opskrift på trylledej

Trylledej, også kaldet saltdej, er en oplagt med beskæftigelse med børnene her i vinterhalvåret.

Ungerne elsker det og ud over at være sjovt og kreativt så gør der sig også super godt som julegaver fra ungerne til fx bedsteforældrene.

Derfor skal I selvfølgelig have en opskrift!

 

Nemt, hurtigt og hyggeligt for både børn og voksne

Jeg indrømmer at jeg selv synes det er vanvittig hyggeligt at lave trylledej. Det minder mig om min egen barndom, hvor min mor glædeligt lavede os en klump trylledej, hvis vi kedede os en vinter formiddag eller op til jul hvor vi alle sad samlet i køkkenet og formede nisser eller andre små figurer.

Husker tydeligt at min mor var sindsygt dygtig til at forme meget detajlede figurer efter en bog om trylledej og lavede fx en meget naturtro udgave af Adam og Eva.

Jeg forsøgte mig med små dyr fra bogen som vi så kunne bage og male samme eftermiddag eller dagen efter.

 

Så nemt er det!!!

Ingredienser:

1 dl varmt vand

1 dl fint salt

1 spsk madolie

2 dl mel

 

Sådan gør du:

Bland alle ingredienser sammen. Jeg brugte en røremaskine, men du kan sagtens ælte det sammen med hænderne.

Når den er glat og fin er den klar til brug.

Jeg lavede dobbelt portion da det sagtens kan gemmes i køleskabet (i op til 3 uger) og hvis jeg selv skal være med går der lidt mere dej til.

Fakrisk har dejen super godt af at stå i køleskabet lidt, da saltet så bliver helt opløst og synes at det giver en pænere overflade når dejen bages.

Når I har formet jeres dej lægges det på en bageplade. Husk at sætte en lille krog af ståltråd bag på din figur, hvis den skal kunne hænges op.

Lav en krog ved at klippe et stykke ståltråd på ca 15 cm afhængig af størrelsen på figuren. Bøj det forsigtigt på midten over din finger og sno enderne sammen så du får et ?øje? for enden. Stik den snoede ende så langt ind langs med bagsiden af din figur.

Trylledejen bages i ca. 3 timer ved 120 grader. Når dejen er afkølet kan den males med fx akrylmaling og efterfølgende lakeres, for at det holder endnu bedre.

Opbevar de færdige figurer tørt – så kan de holde i mange år.

 

Tak fordi du læste med og god fornøjelse 🙂

/N

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Køleskabsgrød til hele familien