Pakkekalender med kvalitetstid - flere ideer

Køleskabsgrød til hele familien

Chiagrød, overnight oats og andre typer køleskabsgrød er blevet ekstremt populært. Men hvordan gør man?! Og kan det spises hvis man ikke er super pjattet med grød?

Jeg har ikke altid været fan – nok mest pga. konsistensen og teksturen, hvor jeg er ret nazi. Men tror efterhånden jeg har fundet den gyldne middelvej der gør at hele familien kan nyde den nemme morgenmad.

 

Nem, lækkert og super når man er på farten

Jeg forbereder oftest grøden om eftermiddagen eller aftenen. På den måde er den klar til at Teis kan tage den med på farten om morgenen og jeg selv kan gribe den når Vilhelm sover sin første lur.

Der magter jeg nemlig oftest ikke at stå i køkkenet og står der ikke noget hurtigt og nemt klar så ?glemmer? jeg at spise morgenmad.

Det koster lidt for tit på chokolade-kontoen senere på dagen da jeg så får den vildest sukkertrang og kaster mig over snack-skabet. Dumt!!!

LÆS OGSÅ: Om AIP diæt mod lavt stofskifte og andre autoimmune sygdomme

LÆS OGSÅ: Grundopskrift på vegansk is + 3 tips


 

En variant efter dit hoved!

Du kan variere grøden præcist som du vil. Det er super nemt og elsker at pynte den lidt så jeg får en lille smule glam i mit ellers lidt sløje barselsliv 😉

Vi skifter mellem at bruge havregryn og chiafrø som primær ingrediens.

Grynene eller frøene blandes med plantemælk – der foretrækker jeg mandelmælk og Teis foretrækker havremælk eller kokosmælk… så her kan du også variere.

Teis er ret vild med ?chokolade-varianten? hvor vi blander lidt kakaopulver i grøden og topper med fx banan eller appelsin og peanutbutter. Hvor jeg er mest til den friske variant med bær – og massere af dem.

 


Ingredienser til chiagrød

3 spsk chiafrø

2 dl plantemælk

1/2 tsk vanillepulver

Evt. lidt honning eller agave sirup hvis du har en sød tand!

 

Ingredisenser til overnight oats

50 g. havregryn

1 spsk chiafrø

1,5 dl. Mælk (evt plantemælk)

Evt. Lidt honning, vanille, kanel eller hvad du er til.

 

Sådan gør du

Bland alle ingredienser og sæt det i køleskabet natten over. Tilsæt evt frosne bær eller kakao hvis du som Teis og jeg gerne vil treate jer selv lidt! 😉

Jeg fordeler det i sylteglas så det passer med den mængde vi hver især kan spise.

Top grøden med alt lige fra frisk frugt, nødder, frø, kerner, honning, peanutbutter, kompot eller hvad du kan finde på 🙂

 

Tak fordi du læste med 🙂

 

1

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Pakkekalender med kvalitetstid - flere ideer