Fra blå-bleg til brun

Sådan kan I fingre-male uden at få maling på fingrene

Igår blev vores formiddag brugt på et lille krea-projekt.
Vi brugte en lille ekstra, og ikke så sædvanlig ting, når vi lavede maleriet. Nemlig madfolie!

Man kan nemlig sagtens lave malerier med ungerne, uden at det sviner helt vildt.
Vil du også have overskud til krea-projekter med ungerne? Se vores lille video, med vores bedste tips til hvordan du (virke nemt!) kan komme igennem et DIY-projekt med børnene, helt uden at få maling over alt. 🙂

 

Vejret satte en stopper for vores lørdags planer!
A og jeg var alene hjemme igår. T skulle i studiet og indspille nogle nye numre, så A og jeg havde planer om en dag i haven, på legepladsen og måske en tur i skoven.
Men her hos os regnede det det meste af dagen, så efter en tur til vandet og ca. 45 minutter i haven var vi GENNEMBLØDTE!
Det generer ikke A synderligt at det regner og være drivende våd, men mor her synes bestemt ikke, at det var særlig underholdende. Så jeg “tvang” det stakkels barn med ind, så vi kunne få tørt tøj på 😉

I stedet for en tur på legepladsen, kastede vi os ud i et lille maler projekt. Jeg har længe haft nogle lærreder liggende og vi har før lavet et ligende og ret vellykket projekt, som gave til farmors fødselsdag – dog uden folie, men nu skulle eksperimentet prøves.

 

Let’s face it
Krea projekter med børn kan være lidt en mundfuld!
Det er ofte super hyggeligt og de fleste børn elsker det. Men det kan være lidt af et svineri og tage evigheder at gøre rent efter – især hvis du kaster dig ud i noget med maling – men sådan behøver det altså ikke være.

A og jeg har lavet en lille video-guide til jer, så I kan se hvordan du kan male med ungerne, uden at de får maling på fingrene, men stadig føle at de har fingrene i malingen.

Det kræver kun 3 ting!

….Maling, et lærred og noget madfilm/folie.

 

Virkelig nemt og helt uden maling over alt. 
Som du kan se i filmen, har jeg valgt et ret lille lærred. Faktisk er det kun 20×20 cm. Men det passer perfekt til A og hans tålmodighed… og så kan det nemt wrappes ind, i helt almindelig madpakke-film.
Hvis du kan skaffe en stor rulle (fx fra et industrikøkken) kan vælge et større lærred.

A er stadig så lille, så det er mig, der tager den første del af processen med at duppe maling på lærredet og pakke det ind i film/folie. Men har du større børn, kan de jo sagtens være med i den proces, uden at det behøver at svine en helt masse. 😉


Spar ikke på malingen, der skal mere til end mand tror!

Jeg tænker ikke over hvordan jeg placerer de forskellige farver, men kan man sikkert godt få noget fint ud af også. 🙂 Fik kan man jo lave en blomst eller lignende med tuberne, hvis man ikke er til det helt abstrakte.

Jeg kan godt lide at billederne bliver lyse, så 50% af malingen er næsten altid hvid.

“På denne her måde kan man nemt lave malerier med helt små børn.”

Når jeg har pakke lærredet ind, får A lov til at trykke og mase på billedet.
Han ELSKER det og han bliver helt elektrisk, når jeg finder maling mv. frem.

Når han har fordelt farven, tager vi filmen/folien af. Det får en super fin struktur fra folie, så du behøver ikke tænke på, hvordan overfladen ser ud, efter alle de små fingreaftryk.

Det tager i alt max 10 minutter, så har I et super fint maleri.

IMG_1599

 

Giv billedet et ekstra personligt touch
Hvis billedet skal gives som gave, kan man fx lave et lille håndaftryk – især de helt små hænder laver de sødeste aftryk 😉

I vores video tutorial kan du se, hvordan vi har gjort. Det grisser lidt i forhold til hvis vi bare laver et almindeligt maleri, men synes nu det er meget sødt – i sær vis det er til en gave.

Nede i højre hjørne har jeg skrevet A’s navn, med en stort tusch. Men første når maleriet er helt tørt. På bagsiden af lærredet har jeg skrevet dato og år, så vi kan se hvor gammel han var da han lavede det 🙂

 

Indrøm det – Det der børnekunst er oftes ret grimt!

… og så kan du jo være med til at bestemme, hvilke farver, der skal dryppes på lærredet, indtil de selv er gamle nok til at være med det den del også 😉 men der kan man jo heldigvis nøjes med at købe nogle farver man synes man kan holde ud at se på.

Strukturen når man hiver folien af billedet er super fint, så det er svært at ødelægge lige meget, hvor meget ungerne får kørt farverne rundt.

Håber at I kan få glæde af vores lille trick 😉

 

/N

1

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Fra blå-bleg til brun