8 ting du ikke vidste, at du kunne bruge eddike til!

Fra blå-bleg til brun

unnamed

Hej. Jeg hedder Anne og jeg har et selvbrunermisbrug.

 

Det er pinligt at indrømme at jeg bruger mere selvbruner end jeg bruger håndsæbe, men jeg tænker at erfaringen der følger med et nærmest dagligt misbrug, i det mindste kan komme andre til nytte her inden solen bryder frem. SÅ –  her er alt hvad jeg ved om selvbruner, fra mig til dig 🙂

Bleg på den uhotte måde 

Jeg er bleg. Ikke engang sådan bare “ikke brun” men faktisk nærmere blå. Jeg er ikke bleg på den flotte eller karakteristiske måde som rødhårede kan være blege og fregnede på, eller med fejlfri porcelænshud i stil med Nicole Kidman. Nej da. Jeg er bleg på den måde hvor jeg har et blå-grønt skær i huden – de steder hvor den ikke er gennemsigtig med fremtrædende blodårer og karspringninger eller tør og skællende selvfølgelig. Lækkert ikke? Det er ikke et sæsonproblem. For jeg kan nemlig heller ikke tåle sol. Min hud stikker og klør når den udsættes for direkte sol, og hvis jeg insisterer og soler mig får jeg soleksem med det samme. Det er blevet en lille bitte smule bedre med alderen, men jeg er langt fra ovre det det, som folk ellers altid fortæller mig jeg nok skal komme.

Min blege strategi Jeg er også blevet foreslået at hærde huden/vænne den til det, med intet andet resultat end solskadet hud. Derfor har jeg nu fundet den løsning der fungerer for mig, de tre S’er: skygge, solcreme og selvbruner. Masser af selvbruner.

…..De 3 S’er medfører et par andre S’er. Stank og snakset sengetøj. Men det er aldrig “gratis” at forbedre sit udseende har jeg erfaret:)

Mine venner, selvbrunerne 

Jeg bruger hver anden dag en eller anden form for selvbrunerbodylotion. Den jeg vender oftest tilbage til til brug på kroppen er Matas sommerglød, men i skabet er lige nu også Dove summer glow, Sunkissed gradual lotion og en egentlig selvbruner spray fra GOSH. Jeg bilder endda nogen gange mig selv ind, at hvis jeg bruger forskellige hver anden gang bliver resultatet mere jævnt fordi de måske har forskellige farver eller holdbarhedstider og derfor komplimenterer hinanden, men jeg har ikke belæg for påstanden. Det der med forskellige farver er også lidt af en tilsnigelse. De fleste selvbrunere benytter sig at DHA og erythrulose- og farven varieres så kun efter koncentration af dem i produktet og eventuelt blandingsforhold mellem dem. Der kan dog kan være forskel på andre ting i selvbrunere, såsom hvor meget fugt de giver og hvor nemme de er at smøre ud, der også kan have indflydelse på ens oplevelse af produktet og resultatet. De ovenstående synes jeg dog gør et godt hverdagsjob til en god pris. Når jeg siger hverdagsjob, så er det fordi at disse ikke gør mig brun på nogen måde. De tager det værste blå skær, og giver mig den farve andre mennesker som regel har om vinteren 🙂

Matas-Sommergloed-Bodylotion-lys-500-ml-horizontalgosh self tan spraysunkissed gradual  dove summer glow

 

På med vanten

Jeg bruger altid dertil indrettede handsker/tanning mitts og deslige. Det giver et jævnt resultat og jeg slipper for selvbruner på indersiden af hænderne som aldrig kan blive vasket af uden også at tage farven på ydersiden.

Hvis jeg skal noget vigtigt (eller bare ud blandt nye mennesker eller andet hvor man gør noget ud af sig selv), så får jeg en spraytan. Før vi flyttede “på landet” havde jeg en fast aftale med en dygtig tanner der efter min mening var verdens bedste. Herude har jeg fundet et par steder der er ok (og et der er helt i skoven- det var en lang uge at komme igennem bagefter) og jeg varierer mellem dem, for de er ikke helt perfekte; det ene sted bliver jeg lidt orange og det andet bliver jeg lidt ujævnt brun. Mit humør og hvem der har tid afgør hvad jeg foretrækker at leve med dén dag 😉

Exfoliering og andre forholdsregler?

Det der med at eksfoliere helt vildt inden gør jeg aldrig. Jeg tørbørster mig før badet dagen før og sørger for at tørre områder som knæ og albuer får et ekstra lag creme. På dagen undgår jeg hvis det er muligt at bruge deodorant og creme, og sørger for at have neglelak på så neglene ikke bliver misfarvede. Blondetrusser bør også undgåes- det giver et virkelig skummelt mønster.Jeg bader 6 timer efter. Jeg har nogengange trukket tiden fordi jeg er faldet i søvn, men det er virkelig en dårlig idé. Er som om at guidefarven så sætter sig i pletter.

Touch ups

Af uvisse årsager går farven altid først af på mine ben. Da det også er det sted der er mest fremme om sommeren er det ret uheldigt. Derfor sværger jeg til GOSH instant tan gel for ligesom at få benene til at have samme farve som resten af kroppen om sommeren. Jeg påfører den med en handske, eventuelt iblandet lidt bodylotion på benene og jævner godt ud. Den smitter ikke af, men vaskes af med sæbe. Genialt! Den kan bruges overalt.

gosh instant tan gelThe face

Hvis jeg vil være fancy og føler at mit ansigt fortjener lidt mere end bare kropsselvbruneren i et ekstra lag, så bruger jeg for tiden Gradual tan moisturizer fra Green People. Den indeholder aktiver som en ansigtscreme, så den bidrager altså med mere end blot farve til huden, og så dufter den rigtig godt, og giver ikke mindst en rigtig fin farve.

Green_People_Gradual_Tan

Jeg håbede en gang at finde en ligesindet som gad sidde i skyggen og drikke rosé med mig om sommeren, og som var lige så bleg som så det ikke var pinligt at være på stranden. Nu har jeg lært at nyde at Jonas, der bliver brun så snart solen har skinnet i 10 minutter, ikke bruger plads i strandteltet, ikke bruger al min solcreme, og ikke mindst kan ordne haven hele sommeren mens jeg sidder under en stor hat og dirigerer. Og så bilder jeg mig ind at jeg slipper for en masse rynker:)

 

Kh Blege-A

1

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

8 ting du ikke vidste, at du kunne bruge eddike til!