Every day makeup video tutorial

8 ting du ikke vidste, at du kunne bruge eddike til!

 

Rear view of sexy slim woman washing head with shampoo at shower
Husmor-råd om eddike!

Eddike er ret så usexet – I know.
…Med mindre man er tosset med syltede agurker selvfølgelig 😉 Der er dog en del ting, du kan bruge eddike til ud over afkalkning, sylte og andre former for madlavning.

Jeg er ikke kemi-nørden i denne her biks, så mine kemi-tips er nok lidt mere husmoderråd end egentlige kemi-tips 😉

Any ways så er jeg vild med eddike og min stakkels Nemlig.com-mand slæber altid litervis hjem til os – for vi bruger MEGET! Det er billigt og det er effektivt – what’s not to like 😉
Så her får du lige et par gode husmoderråd, som du nok ikke kendte i forvejen.

 

LÆS OGSÅ: Derfor ville jeg aldrig vælge sutter af naturgummi

LÆS OGSÅ: Opskrift på müslibarer og mælkebomben – til ammende 

1. Som hårkur
Eddike er en super nem og skånsom måde at få smukt og glansfuld hår. Skyld dit hår i eddike, (evt. en blanding af 50% eddike og 50% vand) mens du er i bad, efter at du har vasket hår og evt. brugt balsam. Lad det sidde i et par minutter og skyld så dit hår med koldt eller i hvert fald køligt vand. Wupti så har du fint, blødt og helt afkalket hår. Der samler sig nemlig super meget kalk i dit hår, fra bade mv. og dit hår bliver derfor fint, blødt og ekstra glansfuldt af et skvat eddike. Jeg bruger den billigste jeg kan finde – mener den koster ca. 5 kr. for 1 liter.

Det siges også at æbleeddike fungere perfekt imod skel. Ligesom med almindelig eddike laver du en blanding af to kopper æblecidereddike og to kopper vand. Lader det virke og skyller efter. Skelshampoo kan være ret dyrt, så hvis det her virker er det da helt genialt.

 

2. Til ildelugtende sportstøj
Det kan være ret svært at få sportstøj til at lugte skønt og friskt igen efter brug. Men eddike kan gøre underværker. Du skal bare lægge dit træningtøj i blaning af halvt eddike, halvt vand og lade det ligge i et par timer.
Derefter skal du bare vaske det i maskinen, som du plejer, det tager også eddikelugten. Husk at ting der skal absorbere fugt, som fx sportstøj, håndklæder og viskestykker ikke bør vaskes med skyllemiddel – det mindste absorberingsevne.

 

3. Klistermærker og tape
Tape er smart, når noget skal hænges op. Men efterlader ofte et klistret mærke.  Det samme gælder, når ungerne har leget med klistermærker. Lad eddiken virke på det klistrede område i et halvt minut. Tag derefter en klud og tør klistret af.
…Det er ren magi 😉

 

LÆS OGSÅ: Derfor bør du smide din bæresele ud NU

LÆS OGSÅ: Parfumerer du dit barn uden at vide det?

 

4. Ansigtsrens mod acne og uren hud 
Æblecidereddike hjælper med at reducere olie i ansigtet, og reducerer fremkomsten af acne og bumser. Dets indhold af æblesyre kan også forhindre infektioner, der er forårsaget af acne eller når du irritere en af dine bumser ved at klemme den. Det oprenser også porer, som får din hud kan ånde.

Jeg har også hørt at man kan bruge det i stedet for skin tonic, med at fugte et stykke vat med en blanding af en spiseskefuld æblecidereddike og to kopper vand. Anvend dette på dit rene og tørre ansigt hver aften inden du går i seng. Du behøver ikke skylle den af.
Du skal ikke være bekymret for lugten, den forsvinder hurtigt, så du ikke lugter som en omvandrende salatbar. 😉

 

5. Mod myg 
Okay – det er ikke lige sæson for myg, men kan det jo hurtigt blive. 😉
Jeg HADER myg og bliver altid ædt levende så snart at de små sataner kommer frem fra skjul.
Jeg er ikke så stor fan af produkter mod myg – synes ofte kun det er de super giftige der virker og er helst fri for at smøre mig med den slags. Men myg kan ikke lide lugten af eddike, så jeg har hørt at man komme nogle dråber eddike bag ørerne og på anklerne – jeg ender nok med at dyppe mig i eddike, men det skal helt sikkert prøves!

 

6. Til brændeovnen 
Vi har en lukket pejs og synes virkelig det kan være svært at holde glassene rene. ved godt at man kan rense det med sod fra bunden af pejsen, men er noget svineri og rummet i pejsen er så stort at det er svært at få temperaturen højt nok op til at glasset brændes rent.
Jeg er derfor virkelig glad for også her at kunne bruge eddike-tricket. Eddiken renset nemlig indersiden af glasruden på din brændeovn eller pejs på ingen tid. Det er sgu da smart!

 

7. Til malerruller og pensler 
Som du måske ved har vi haft gang i malerrullerne herhjemme på det sidste. Det er jo stort set umuligt at få renset ruller og pensler ordentligt efterfølgende og man ender med at stå med en stiv og strid rulle næste gang man skal have malet. Du kan dog redde den ved at sætte den i blød i halvt eddike og halvt vand, indtil den er fin og blød igen.

 

8. Mod bladlus 
Hvis du har hus og have har du med garanti også bladlus. Bland halvt vand og halvt eddike og kom det på en sprayflaske. Giv bladlusene en ordentlig omgang – det virker og er totalt uskadeligt, hvis ungerne skulle komme i nærheden af planterne bagefter.

 

/N

 

Ingen kommentarer til 8 ting du ikke vidste, at du kunne bruge eddike til!

 • Janie

  Mht til det med vaskemaskinen er det hvis du bruger den “farvet” eddike da nogle af disse indeholder sukker … og det ender jo som sådan en omgang karamel klister inde i din maskine og ja så kan den muligvis gå i stykker. Hvis du bruger klar eddike er det ikke et problem 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ja det har jeg også hørt, men hørte så også at det var en skrøne og at det kunne ødelægge maskinen, mere end gavne den ? Så da vores vaskemaskine faktisk gik i stykker, hold jeg op igen ? Er nok slet ikke på grund af eddiken, men turde bare ikke gøre det igen 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille Christensen

  Det kan også bruges istedet for skyllemiddel – er godt mod kalk i maskinen PLUS det gør farverne mere klare på tøjet/mister ikk farve ????

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Every day makeup video tutorial