Grundlag for skilsmisse!?

Sandt & falsk #Børnogkemi

sand eller falsk

Så er vi klar med endnu en omgang sandt og falsk om kemi. Faktisk tænker jeg er det er på sin plads at fortælle lidt “bagom kulissen” på de hér indlæg, så I véd at det ikke bare er den tossede kemiker der sidder svarer på sine egne spørgsmål 🙂

Igennem vores tid som mødre-gruppe-buddies, fandt N og jeg ud af at vi ser beautybranchen fra hver vores vinkel, og vi kunne lære vildt meget af hinanden. N lærer mig mega meget om beauty-produkters liv ude på hylderne, og om hele marketing-siden af den her branche (og det er dem der bestemmer :)) , og jeg forsøger at svare mere end bare “ja”, når N sender en billede af ingredienslisten på et produkt, og spørger mig om hun godt kan smøre det på Arthur.

De her sandt og falsk bliver altså til ved, at Nicoline stiller en masse spørgsmål der enten er sejlivede myter blandt forbrugerne, information man kan finde på nettet, eller noget som hun som verdens mest bevidste og top informerede forbruger, ikke nødvendigvis selv har kunnet finde et brugbart svar på.

Nicoline har stillet de her spørgsmål i denne omgang:

  • Mit barn undgår allergi hvis jeg vasker tøj i vaskepulver uden parfume.

falsk

At der ikke er parfume i vaskepulveret er ingen garanti for at dit barn undgår allergi. Det nedsætter dog risikoen for at dit barn for parfumeallergi, at det ikke overeksponeres for parfumeallergener. Men man kan udvikle allergi over for mange andre ting end parfume.

 

 

  • Mit barn undgår udslæt, hvis jeg bader ham/hende ofte og smører grundigt med fugtgivende creme eller salve.

falsk

Hudens barrierefunktion forstyrres af sæbe, og må så genoprettes med creme. Hvis dit barn ikke er beskidt (eller trænger til bad af anden grund) eller har tør hud, så ser jeg ingen grund til at bade og smøre. A vaskes med en klud med vand i begge ender morgen og aften, og bades éen til to gange om ugen i et vandkar med en lille smule olie i. Sæbe er reserveret til håndvask og vask af tæer , og så har han også fået shampoo i håret lejlighedsvist, men vi har stadig ikke brugt den lille bitte flaske babyshampoo op, som vi fik i en startpakke… Jeg er ikke læge, og hvis din læge siger du SKAL vaske og smøre noget, så er der vel en grund til det, men fra min vinkel af, så virker vand og sæbe kun rigtig godt imod lugt og snavs.

  • Det er bedst for mit barn at undgå parfume.

sandt

I hvert fald hvis man vil forebygge parfumeallergi. Jeg kan ikke se en situation, hvor et barn har behov for at være parfumeret, og derfor synes jeg faktisk at man godt kan sige at parfume bør undgås til børn – og det selvom jeg sælger parfume 😉

 

 

  • Man bør ikke bruge for mange hudpleje produkter på sit barn.

spmTja – hvis dit barn har tør hud, så synes jeg det giver mening at smøre creme på eller bruge badeolie, og om sommeren synes jeg at solcreme er helt på sin plads. Men at smøre numsen ved hvert bleskift, eller smøre ind i bodylotion fra top til tå efter hvert bad og drysse alting til med babypudder, og virker på mig blot som unødigt besvær, der ikke tjener noget formål for barnets hud, hvis denne ellers bare er helt normal.

 

  • Natursutten er en bedre sut end dem af silikone.

falsk

Det her kommer jeg til at sige mange gange på bloggen: Natur er ikke en garant for at noget er bedre eller sundere!
Jeg tror faktisk jeg kunne finde mange flere ingredienser, der kunne gøre alvorlig skade i botanisk have, end jeg kunne i ?mit? laboratorie.
Jeg valgte at bruge silikonesuter til A. Mest fordi jeg aldrig har hørt om nogle med silikoneallergi, men derimod om en del med latexallergi, og blandt andet derfor valgte jeg også dér, at gå i en bue udenom naturlig.

 

  • Når det er koldt uden for skal man bruge et produkt uden vand, hvis man har brugt for at pleje barnets hud.

sandt

Kunne du finde på at dyppe dine vanter i vand inden du gik ud i kulden? Nej vel? Det samme gælder lidt for huden. Dog behøver du ikke undgå vand helt på ingredienslisten bare fordi barnet skal ud i kulden, du skal bare vælge produkter, hvor vand er den indre fase. (siger keminørden!) Det er det du kender som salve/fedtcreme mf. og som generelt føles fedtet.
Tricket er egentlig bare at få lavet en beskyttende barriere mellem hud og kulde (det er nemlig fordi, at hudens egen barriere ikke er modstandsdygtig nok, at de små kinder bliver tørre i kulden), og den barriere kan forbedres med en salve, en olie eller endda et lag vaseline.
Hvis du har egne spørgsmål om børn og kemi, så kom endelig med dem i kommentarfeltet, så lover jeg at forsøge at svare!

 

Kh A

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Grundlag for skilsmisse!?