Nyt til vintergarderoben

Skal vi køre om kap ned til vuggestuen?

dytbare

Har du også prøvet at køre lidt mindre pænt hjem fra arbejde, i håb om ikke at hente dit barn som den sidste?

I den forgangne uge har Jonas været ude og rejse med arbejde, og jeg har hentet og bragt. Det er der masser af mennesker der klarer at gøre hver eneste dag, så det vil jeg ikke brokke mig over, men der er noget jeg har tænkt over nogle gange, som lige pludselig irriterede mig ekstra meget:

 • Hvorfor er det som om at det er mere ok at aflevere tidligt og hente tidligt, end at aflevere sent og hente sent?

Jeg er et udpræget A-menneske, og vågner virkelig tidligt og har masser af energi og overskud om morgenen. Efter kl. 22 (SENEST) skal du dog ikke forvente at jeg kan udrette noget fornuftigt. August vågner heldigvis også tidligt og er i højt humør, så vi prioriterer at have tid sammen ved en rolig morgenmad omkring spisebordet, og vi gør os klar i nogenlunde roligt tempo sammen. Når vi afleverer A er der som regel en del børn i vuggeren, der har siddet og fået morgenmad. Det ser hyggeligt ud, og A sniger sig også gerne til en halv reste-bolle hvis han kan (han har appetit og mæthedsfølelse som en golden retriever)

Det her hjemme-morgenhygge betyder jo altså også, at jeg i disse dage ikke var på arbejde før godt efter 8, og hvis jeg skulle overholde normale arbejdstider, ikke ville kunne køre før efter 16. Jeg er top priviligeret med et meget flexibelt arbejde. Ja, jeg rejser i jobsammenhæng, og arbejder gennemsnitligt også mere end 37 timer/uge, men der er ingen der løfter et bryn, hverken når jeg kommer sent fordi jeg har afleveret, eller når jeg går tidligt for at hente. Hurra for en chef med 3 børn 😉

 

MEN: I denne uge er jeg altså kommet dalrende sådan ved 8.20 tiden, og har så egentlig synes at det var en luksus at kunne gå kl. 16 for at hente mit barn 16.20 (se- jeg er endda priviligeret med kort transporttid).  Men nu kommer det jeg synes er vildt mærkeligt: I August vuggestue, der lukker kl. 17.00, kan man sagtens være det sidste barn 16.20. (Og også den sidste der sidder i en HELT opryddet vuggestue og lægger puslespil med sød pædagog kl. 16.38).

Jeg kørte lidt stærkere hjem de to dage end jeg brød mig om, og følte jeg skulle undskylde og forklare hvordan jeg faktisk var gået før tid fra et møde, og at Jonas ikke er hjemme, selvom jeg henter mit barn i helt almindelig åbningstid, og han har været der mindre end man ville kunne nå med en hel almindelig 37 timers arbejdsuge.  Min teori er, at alle simpelthen er så skide bange for at deres barn skal være den sidste, at vi kører for stærkt hjem og afleverer tidligere og tidligere, og  at det bare bliver værre og værre fordi “konkurrencen” skubber tiden hele tiden, så til sidst skal man hente kl. 15 for ikke at være den sidste.

 

Hvis jeg tager fejl, og det er fordi flertallet er på deltid eller har job der bedst udføres mellem 7-15 og har chefer der er lykkelige for at kontoret affolkes kl. 15 så fortæl mig det! Og fortæl mig også gerne hvorfor det er mere socialt acceptabelt at være sammen med sit barn i timen mellem 15.30 -16.30 end mellem 7-8?

Jeg har i hvert fald besluttet ikke at køre for stærkt og stresset hjemad, for at deltage i en konkurrence der foregår oppe i hovedet på mig. Så må August hellere blive hentet som den sidste kl. 16.20 for at vi kan have vores stille hyggelige morgener, og i stedet for at jeg skal ligge og køre om kap med alle de andre mødre på vej ned til vuggestuen, for at komme 2 minutter før den næstsidste.

 

Kh A – og dyt bare hvis du vil forbi for at hente tidligt, når du ender bag mig på landevejen. Jeg ved godt hvordan du har det!

 

 

Follow my blog with Bloglovin

Ingen kommentarer til Skal vi køre om kap ned til vuggestuen?

 • Hej Rikke,

  Tusind ak for din kommentar – det er super rart at vide at andre har tænkt det samme. Vi mødre er vist ret ens når det kommer til stykket:)

  Kh A

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • HEj Charlotte. Tak – og tak for din super kommentar! Det giver virkelig god mening med den ro der er tidligt om morgenen, det er en vinkel jeg slet ikke selv har tænkt på, og jeg tror jeg vil fordsøge at sætte pris på roen August får dér, når der i vores institution ikke er så mange om eftermiddagen.

  Kh A

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Ej hvor er det bare et fedt blogindlæg!
  Jeg har selv haft samme tanke!! Før jeg fik på barsel havde jeg 4 ud af 5 dage hente og bringe tjansen. Dvs Min pige blev afleveret kl 7/7:30 og henter kl 16. Hun var altid den første der kom og ofte den sidste der blev hentet ( i dagpleje). Må indrømme jeg også fik lidt dårlig samvittighed men samtidigt tænkte at hun jo hyggede sig og der var ingen grund til at Jeg skulle stresse.
  Men det er en vildt god betragtning hvorfor mon det er mere acceptabelt af afleveret tidligt end at hente sent hvis børnene har samme antal timer i institutionen…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej. Sikke et fint indlæg du har skrevet. At få tiden til at gå op i det store familie-puslespil er bestemt ikke nemt. Vi er også dem, der afleverer klokken 7.03 og henter så tæt på 15 som trafikken tillader. Det fungerer godt sådan for os da begge børn vågner ved 5-tiden og bi derfor virkelig har god tid om morgenen til både morgenmad, morgenrutiner, hyggelæsning, leg osv inden aflevering. Derudover er det rigtig rart for vores 3-årige at blive afleveret som en af de første da der er en dejlig ro inden det store ryk ind af børn kommer. Det er bestemt ikke alle børn, der har dette behov, men for Emilie ville dagen klart være hårdere hvis hun blev afleveret en time senere og dermed også hentet en time senere – om eftermiddagen er hun simpelthen bare træt og timen fra 15-16 er super hård for hende i børnehaven (uanset hvornår hun er blevet afleveret). Når den bliver efter 16 før vi har mulighed for at hente er hun helt udmattet, sur, trods-agtig og egentlig ikke særlig sjov at være sammen med. Derfor prioriterer vi at komme tidligt ud af døren om morgenen – men jeg er helt klar over at rytmen er anerledes i andre familier og jeg synes bestemt at det lyder til at i har fundet den rytme der fungerer for jer 🙂
  Så er det vist bare om acceptere at vi som forældre gør vores bedste uanset hvordan vores dag hænger sammen – og at finde en ro i at børnene faktisk har det rigtig fint i institutionerne, særligt i ydertimerne hvor der kan skabes lidt ekstra ro 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Gudbjörg,

  Ej hvor lyder det ubehageligt, det kan jeg godt forstå du blev ked af! Det tyder på efter responsen på dette indlæg at vi er mange der først kan hente “sent” og alle har dårlig samvittighed, ligegyldigt hvornår man henter og bringer :-/

  Jeg tror jeg næste gang jeg henter som den næstsidste, vil sørge for at give os rigtig god tid med at komme August i tøjet, så den sidste kan nå at komme mens vi stadig er der, og dermed faktisk ikke føle sig som den sidste.

  Kh A

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kære Anne
  Hvor er det et godt emne du tager op. Jeg er blevet trukket til side af en pædagog i min datters børnehave, den gang jeg gik på barsel med min søn. De mente jeg hentede for sent (lidt over kl. 16) og var bange for at det gik over min datters trivsel!! Jeg blev SÅ ked af det, da jeg bare prøvede at få det hele til at hænge sammen og lillemanden sov til ca 16, og derfor passede det først at hente derefter. Og hun blev afleveret ret sent hver dag. Jeg kom stortudende hjem og det endte med en samtale med den pågældende pædagog som undskyldte og vi har haft et super samarbejde siden. Men jeg vil også meget hellere aflevere sent og have de rolige morgener, og har også altid undret mig over alle de arbejdende forældre der kan hente kl. 15. Og der er vel en grund til at der er åbent til kl. 17…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Malene

  Jeg tror du har helt ret! Og så er det er faktisk meget rart at vide at Jer der gør det omvendt også oplever samvittigheden, så beviser det jo netop at der ikke er noget der er rigtig og forkert, blot forskellige familierytmer og måder at få dagen til at hænge sammen på, så tusind tak for kommentaren!

  Kh A

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Anne

  Årh, det er rart at have dén vinkel også, tak! Det virker også som om at August hyggede sig mægtigt med at få en pædagog helt for sig selv:)

  Kh A

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Måske der også er et element af den der evige dårlige samvittighed over det her (det skal altså ikke forstås negativt). Jeg er en af dem, der afleverer kl. 7 og henter kl. 15(ish) – og jeg har præcis den samme fornemmelse som dig. Jeg oplever, at det er mere acceptabelt at aflevere sent og gi’ børnene en go morgen hjemme og så hente lidt senere i stedet… Græsset er nok bare altid grønnere…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Anne. Jeg kan jo sagtens følge dig i din tankegang. Men tænk på at de sidste børn virkelig får kvalitetstid med pædagogerne, ja nogle gange “en til en” med alt opmærksomhed rettet mod barnet ? Det er ikke slemt at være den sidste set med børneøjne, for der hygges lidt mere med at læse bog, eller der lægges puslespil. Og dårlig samvittighed fordi man tænker på at pædagogerne kunne have fået fri hvis man var kommet tidligere, kan du ikke bruge til noget. De får jo deres løn til kl. 17:00 ? Mvh. Anne Jørgensen som selv har arbejdet i børnehave.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Nyt til vintergarderoben