Bryllupsplaner?

Derfor er uld bare bedst !

IMG_9967Hold nu k***, hvor jeg fryser for tiden. Det er på dage som disse, hvor jeg endnu engang bliver helt overbevist om at uld, bare er det bedste for både børn og voksne. Vi bruger også uld når det er sommer og det er på trods af at Arthur er et ekstremt varmt barn, (har han ikke fra mig kan jeg garantere! Jeg fryser konstant) men for både ham og jeg virker uld bare bedst.

Da jeg var gravid med Arthur, fordrev jeg tiden med at shoppe virkelig fint OG virkelig meget babytøj. Du ved, små fine bukser, stribede bodyer, vamsede cardigans og de sødeste små strømper. Ret hurtigst viste det sig dog at Arthur led af kolik …ja er der jo ikke rigtigt noget der hedder i dag, og vi benægtede også alt indtil det var overstået og stormen havde lagt sig. Men i desperation forsøgte vi os med uldtøj, i håb om at det ville hjælpe lidt på hans mange mavesmerter – og det hjalp. Vi gjorde mange ting på en gang, men noget af det hjalp i hvert fald og vi er ikke kommet væk fra ulden siden.

Arthur er, som sagt, et varmt barn og i den første tid, måske fordi staklen græd så meget, blev hans tøj gennemblødt på få timer. (Det skal så også lige siges at han er augustbarn og født mit i en hedebøjle, så det var ekstremt.)
Det eneste der ikke blev vådt var uld. Jep… det lyder lidt modsigende med uld eller især uld/silke blandinger kan virke tempererende og er fugt absorberende.

Ofte tænker man uld som noget dejligt lunt – og det er det i den grad også…
Ulden hjælpe os til at holde på kropsvarmen ? og lige modsat når det er varmt udenfor. Uldtøj kan man derfor bruge hele året og, om sommeren, er vi især store fans af uld/silke blandinger, der ofte er lidt tyndere i kvaliteten. Her om vinteren bruger vi bodyer og tynde bukser i ren uld, som det inderste lag og så har han ofte hjemmestrikkede trøjer og evt. bukser på hvis det er rigtig koldt 🙂
(Jep – han ligner sgu lidt et barn fra 70’erne! …Haha)

Jeg har læst mig til, at når man sveder, føres fugten gennem ulden til ydersiden, uden at suge nævneværdigt meget til sig, så huden holdes tør og uldens varmeisolerende egenskab bibeholdes.
Derudover varmen ulden, i modsætning til andre materialer, selv når den er fugtig. Uld kan nemlig absorbere op til 30 % af sin egen vægt uden at føles fugtig. Derudover kommer evnen til at transportere fugten fra kroppen gennem ulden til luften udenfor. Disse faktorer gør at uldtøj, trods fugt, sne osv., stadig varmer. Det er fandme da smart!
For at tage et eksempel, har vi fx flere gange oplevet af at A som baby tissede igennem om natten, hvor hans tøj var tørt, men sengen var våd – er sgu lidt vildt!

Jeg er også selv helt vild glad for at gå i uld. Ønsker mig brændende uld eller uld/silke toppe som undertøj eller nattøj, men pt må jeg nøjes med min samling af lækre trøjer i uld.

Som en lille ekstra bonus-info synes jeg at I skal vide at uld er superlet at passe og selvrensende! Fibrene renses helt enkelt ved at blive luftet i frisk luft og tøjet behøver sjældent vask (vasker dog bodyerne ret ofte). En gevinst både for dig, din økonomi og miljøet.

Jeg har lige selv klikket en helt masse uld hjem fra bl.a. Stylepit. Det er nemlig virkelig svært at finde uld om sommeren. Så her får du links til lidt af det uld, som har været helt uundværligt og som vi ovenikøbet har genkøbt flere gange til Arthur.
Det er ikke super prangende og der er ikke et hav af farver at vælge imellem, men heldigvis synes jeg at grå og marine passer super godt til de fleste og så kan det vaskes sammen 😉

uld_baby
Køredragt
 / Langærmet uld/silke t-shirt / Skridsikre strømpebukser / Skridsikre strømper / Stribet StrikLangærmet body / Sutsko / Uld/silke leggins / TankTykke legginsTynd hue / Tyk hue / Baby hue med kvast

Her kan du se lidt af det uld, som jeg bruger selv… eller som jeg ønsker mig 😉

uld_mor
Kjole
Undertrøje / Striktrøje / Cardigan / Stribet strik / Uld/silke undertrøje / Handsker / Frakke / Tørklæde

/N

Ingen kommentarer til Derfor er uld bare bedst !

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Bryllupsplaner?