Feriemisundelse på Ebay

Opskrift på hjemmelavede figenstænger

Herhjemme er et af de mest brugte udtryk “mere bid”  Det betyder at August vil have en figenstang, og når jeg giver efter får jeg lidt dårlig samvittighed, dels fordi mængden af frugtsukker er enorm, dels fordi jeg ikke altid kan finde dem øko.

Løsningen er at lave dem selv, og jeg tænkte at lidt sundt fedt fra nødder kunne gøre dem lidt mere blodsukker-venlige, og jeg har derfor piftet dem op med en masse lækre nødde-sager:)

Her har i min sundere version. Den er nem, øko, fri for raffineret sukker, glutenfri og ret meget lækrere og saftigere end dem i plastik:)

  • 1 stor håndfuld små tørrede figner – øko (Netto har for eksempel nogle fra Urtekram)
  • 1,5 håndfulde øko dadler. Jeg brugte halvt af de store saftige og halvt af de alm. tørre.
  • 1 lille håndfuld øko mandler
  • 1 lille håndfuld øko hasselnødder
  • 1 lille håndfuld øko hampefrø
  • 1 lille håndfuld øko kokos
  • 1 teskefuld øko kokosolie
  • 1 knivspids salt (kan udelades, men er lækkert til lige at modvirke alt det søde)

Hele molevitten blendes (eller køres i en foodprocessor hvis du har en sådan og vil have dem meget homogene). August er top bange for lyden af blenderen, så jeg måtte tage den på stavblenderen, og omend det var lidt besværligt, så kan det også lade sig gøre – med lidt tålmodighed).

Det blendes til du har en masse der kan samles og lægges mellem to stykker bagepapir og rulles ud i ønsket tykkelse.

Det kan for eksempel være ca. sådan her:

Jeg klipper dem ud i hapser på ca. 3 x 6 cm, bare direkte igennem de to lag bagepapir, så er de faktisk pakket ind og kan så bare komme i en dåse og tages op og smides i madkassen i papiret. Smart for de dovne:-)

De kan også udstikkes i fine figurer, men det rakte tålmodigheden ikke til i dag, med en lille fyr der utålmodigt bad om “mere bid” allerede mens jeg rullede dem ud.

Resultatet:

Mega nemme figenhapser som jeg har meget bedre samvittighed over at lade ham gufle.

Kh A *Der selv er på figenhapser nummer 6 i dag* ?

4

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Feriemisundelse på Ebay