En hurtig snack som dine unger vil elske...

Crumble-opskriften du ville ønske du ikke kendte

Min have bugner af blommer. Det ene træ har så mange blommer at man skøjter rundt i nedfaldne blommer når man prøver at plukke dem. Det er vidunderligt, men udfordrer også lidt min køkkenfantasi at prøve at finde på noget at lave med dem.

En klassiker der får bugt med en masse blommer (lige ned i min mave), er crumble. For tiden er jeg lidt imponeret over hvor godt naturlig’s smørbare vegetabilske “smør” er, så det var oplagt også lige at teste den i en crumble uden ko-smør.

Det blev til denne opskrift (hvilket er et under, for jeg spiste godt løs af dejen, der også er top lækker ubagt).

    

Frugt crumble (du kan nemlig bruge lige den frugt du føler for under denne – eller spise den rå…)

Opskriften rækker til et lille ildfast fad + side-snack.

Dæk bunden af fadet med frugt, og vend det i lidt sødt (kan være kokossirup, honning eller rørsukker) samt en lille skefuld kartoffelmel hvis det er en “våd” frugt som blommer.

Bland følgende ingredienser i en skål med en grydeske til det bliver crumble-agtigt:

  • 100 gr. smørbar
  • 20 gram kokosolie
  • 60 gram havregryn
  • 25 gram ristet kokos mel (eller uristet – brug hvad du har)
  • 30 gram rørsukker
  • 90 gram mel – jeg brugte hvede, men en glutenfri variant bør også virke

Spis det dej du ikke kan modstå hurtigt inden eventuelle børn opdager det, og fordel resten over frugten. Bages i ovnen i ca. 30 minutter ved 180 grader eller til gyldent efter din smag, Server med is, creme fraiche eller flødeskum eller alt sammen. Du har fortjent det for at modstå at spise hele den rå dej.

-A

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

En hurtig snack som dine unger vil elske...