Opskrift på hjemmelavede figenstænger

Opskrift på sundere Nutella

I dag synes jeg at I skal have en opskrift på verdens bedste Nutella. Den er et sundere alternativ til den orginale og så er den tilmed både sukker-, laktose- og gluten-fri.

 

Jeg eelsker chokolade – i alle afskygninger!
Men nu hvor jeg, pga mit lave stofskifte, er gået helt væk fra både gluten, raffineret sukker og soya kan chokolade og chokoladekage godt være lidt en udfordring. Derfor stiller jeg ofte min chokolade-trang med det her lækre stads.

 

Her får du opskriften

Ingredienser 
ca. 200 g hasselnødder
5 store dadler (gerne Medjool) 
2-3 store spsk kakaopulver (Fx RAW. Doser efter hvor mørk du ønsker den)
1 tsk vanille pulver
3 spsk kokosolie

 

SÅDAN GØR DU:
Blød dadlerne op i kogt vand, hvis de er af den lidt tørre slags. Lad dem ligge i vandet i ca. 30 min.
Imens rister du hasselnødderne på panden eller i ovnen, indtil skallerne begynder at løsne sig fra nødderne.
Tag nødderne ud af ovnen og lad dem køle lidt.

Blend dadler, kokosolie og vanillepulver. Blend til den er helt ensartet og hæld den derfor op i en skål.
Hæld så nødderne i blenderen og blend indtil du får helt fint og lidt klistret mel. Det kan godt tage lidt tid og kræve at du hjælper blender lidt, ved at stoppe den og lige hjælpe massen lidt rundt med en ske eller gaffel.

Når nødderne er blendet helt fint hælder du det over i skålen med blandingen af dadler, kokosolie og vanillepulver. Rør det sammen og tilsæt kakaopulver.

Hvis bladingen er for tør kan du spæde op med lidt kokosolie, lidt vand eller en anden smags-neutral olie.

 

Spis brød til… 
Jeg spiser jo ikke gluten, men hvis jeg gjorde ville det med garanti, smage som en drøm på noget godt brød. I stedet bruger jeg det på bananpandekager, på stenalderbrød eller andre glutenfrie alternativer.

/N

1

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Opskrift på hjemmelavede figenstænger