Grundopskrift på vegansk is + 3 gratis tips

Sådan bruger vi udbyttet fra haven

Vi har efterhånden høstet rigtigt mange frugter og grønsager i haven. Men nogle gange kan det være lidt svært at finde på noget af lave af fx 40 kg. æbler. Derfor får du her min liste over hvad vi smider i juiceren, bruger i bagværk, mixer i salaten, smider på grillen, sylter eller nyder som de er.

Perfekt til juiceren eller blenderen

Som du måske har set, så er vi ret glade for juice og smoothie herhjemme. Rigtig mange af havens frugter og grønsager er helt perfekte til formålet.

Vi konservere fx æblejuice så vi har til efteråret. Det kan også sagtens fryses ned.

I slowjuiceren bruger jeg ofte spinat. Det er en super godt måde at få mere grønt i børnene og de elsker det.  Hvis bær ligger og bliver kedelige kan de også sagtens smides i juiceren eller blendes i en smoothie.

Find opskrifter på smoothies og juice.

Brug også havens bær i holde drinks. Jeg smider fx brombær i hyldeblomstsaften eller i dansk vand med citrus og lidt kokossukker. Jeg drikker ikke alkohol, men det kunne sikkert også være mega lækkert i et glas kølig hvidvin.

Find opskrifter med bær og danskvand her. 

 

 

Godt i salater 

Lækre i kager og brød

Hos os er sommer og efterår tærtetid. Især crumbles fordi det er så mega nemt.

Find opskrift på crumble med blommer eller crumble med rabarber.

Hvis høsten af figner, brombær og hindbær er store nok, gør de sig vildt godt i en crumble. Men ellers bruger jeg løs af de store mængder æbler, pærer, blommer og rabarber som vi høster stort set hvert år.

Godt på Grillen

Grillmad er måske ikke verdens sundeste, men det smager skønt. Vi griller ofte peberfrugter og tomater fra haven. Til dessert er grillede figner eller rabarber et hit. Især hvis man har lidt vanilleis på lager.

 

 

Syltes

Bær som stikkelbær, ribs, jordbær, hindbær, brombær og rabarber bruger vi ofte til marmelade eller grød. Der findes ingen bedre dessert end jordbær, rabarber eller ribs grød en solrig sommeraften.

Find opskrifter på marmelade og syltetøj uden raffineret sukker. 

 

Nydes som de er…

Sidste år plantede vi et ferskentræ og et abrikostræ… Det giver ikke det vilde endnu, så de få frugter vi får spiser vi som de er. Ellers går vi (eller især Arthur) og plukker af havens bær eller napper et æble, hvis han kan finde et han kan nå. 😉

/N

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Grundopskrift på vegansk is + 3 gratis tips