Lavt stofskifte - opfølgning

Vi går all in for tiden…

Fresh berry smoothies on mason jars
Solen er så småt begyndt at kigge frem for de tunge grå skyer… og herhjemme betyder det mere tid i haven! Vi bruger, hele året, en stor del af vores fritid ude, enten ved vandet eller i haven, men især her i de lyse måneder går vi all in.

 

Forårstid er ude-tid. 
Vi har er ret stor have, (på trods af vores lille hus) og elsker at spise ude. Det er dog lige koldt nok til at spise aftensmaden uden, så i stedet er vi gået al in på eftermiddags hygge i haven. Vi slår os oftest ned på vores lille bordebænke-sæt tæt på hønsegården, så vi kan betragte vores mange fine høns, og håbe at de snart kan komme på græs igen! ØV for fugleinfluenza!

 

Snacks og smoothie 
Jeg er, som du måske har bemærket, nok lidt en speltmor, men det betyder altså ikke at A snydes for den danske kultur-arv, hvor vi hygger ved at fulde i munden 😉 Bare rolig!
Lige for tiden er vi fans af smoothies, juicer, “milkshakes” og små snacks som fx figner, dadler eller majs- /chia-snacks.

 

Snyder med grønsagerne
A er generelt ikke svær at få til at spise, men han er udmærket klar over at noget smager ham bedre end andet. Derfor er nogle typer af grønsager ikke altid et hit, så de kommer en tur i slowjuiceren om morgenen, hvor efter de ryger ned med velbehag. 😉

Mix of green vegetables and fruits on rustic backgroundRed fruits and vegetables on wooden background

Her får du en opskrift på vores (nuværende!) favorit smoothies, “milkshakes” og juicer:


Milkshake med kokos og bær: (3-4 personer)

1 dåse øko kokosmælk (kan erstattes af komælk, havremælk eller hvad du foretrækker)
1 moden banan
1 spsk chia frø
300-4 gram frosne jordbær (du kan bruge al slags bær eller frugt)
saften fra 1 citron

SÅDAN GØR DU: Kom alle ingredienser i en blender og blend indtil massen bliver homogen. Server med det samme.

Fresh berry smoothies on mason jars

 

Juice med rødbede og citrus: (2-3 glas)
1 banan
6-8 mellemstore gulerødder
3-4 mellemstore rødbeder
2 grapefrugter
1 citron
1 appelsin
3 cm ingefær (kan undlades)
1 cm gurkemejerod (kan undlades)
1 spsk chiafrø (kan undlades)

SÅDAN GØR DU: Start med at køre bananen igennem din slowjuicer. Opsammel bananmassen i en skål for sig. den vil nemlig ikke komme ud samme sted, som juicen, men der hvor maskinen smider “affaldet” ud. Derefter kører jeg gulerødder og rødbeder igennem. “Affaldet” fra gulerødder og evt. rødbeder gemmer jeg, hvis jeg fx skal bage boller senere.
Kør alle andre ingredienser, undtagen Chiafrø igennem maskinen. Mix juicen med chiafrøene og nyd med det samme eller tag den med on the go 😉

healthy eating, food, dieting and vegetarian concept - glass of beetroot juice, fruits and vegetables on wooden tableBeetroot on wooden background

 

Frisk juice med ananas: (2-3 glas)
2 bananer
2-3 mellemstore gulerødder
1/2 ananas
1 citron
2 æbler
3 cm ingefær (kan undlades)
1 spsk chiafrø (kan undlades)

SÅDAN GØR DU: Start med at køre bananen igennem din slowjuicer. Opsammel bananmassen i en skål for sig. den vil nemlig ikke komme ud samme sted, som juicen, men der hvor maskinen smider “affaldet” ud. Derefter kører jeg gulerødderne  igennem. “Affaldet” fra gulerødder gemmer jeg, hvis jeg fx skal bage boller senere.
Kør alle andre ingredienser, undtagen Chiafrø igennem maskinen. Mix juicen med chiafrøene og nyd med det samme eller tag den med on the go 😉
healthy juice made of freshly juiced fruits and vegetables

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Lavt stofskifte - opfølgning