Om AIP diæt -mad mod lavt stofskifte og andre autoimmune sygdomme

Opskrift på kokosyogurt

Da vi kom hjem fra ferie, lavede jeg en omgang kokos yoghurt. Er virkelig nemt, hurtigt og det blev super vellykket, så synes at I skulle have opskriften!


Derfor undgår jeg mælkeprodukter

Som du måske ved undgår jeg raffineret sukker, gluten, soya og i de fleste tilfælde også mælkeprodukter… dog ikke pga. laktose som så mange andre.

Alt dette undgår jeg i forbindelse med mit lave stofskifte. Jeg har været medicineret i 8 måneder nu, men mine stofskiftehormoner er desværre stadig alt for lave, men der er desværre ikke “plads til” at jeg kan blive sat op i dosis, da mine andre tal så vil blive for høje.

Derfor forsøger jeg mig nu med alternativer – der i blandt kosten!

 

 

LÆS OGSÅ: Opskrift på hjemmelavet müsli

LÆS OGSÅ: De her vitaminer tager jeg for at forbedre mit stofskifte

LÆS OGSÅ: Guide: De bedste tidspunkter at tage vitaminer og tilskud 

LÆS OGSÅ: Om AIP – mad mod lavt stofskifte og andre autoimmune sygdomme


Her kan jeg mærke forskel

Jeg har været i gang – sådan 100% afholden – i lidt ca. 6 uger nu. Jeg har ikke tabt mig overhoved, men tror til gengæld ikke at jeg har taget på.

Jeg kan mærke en markant forskel ved at jeg ikke er nær så træt, jeg har ikke nær så kort en lunte og jeg føler ikke ikke tilnærmelsesvis så oppustet som før.

Derfor er det faktisk ikke specielt svært for mig at holde mig til denne her diæt.

Det er mest når vi er ude, at det kan være lidt udfordrende og kan nemt komme til at føle mig lidt uhøflig ved at takke nej tak til stort set alt jeg bliver tilbudt!

 

Kokos er anti-inflammatorisk

Jeg går all in på kokos for tiden… netop pga. den anti inflammatoriske effekt. Se fx min opskrift på sukkerfrie & glutenfrie kokostoppe.

 

Nå men nu til opskriften…

Alt du skal bruge er 2 ingredienser:

– En dåse kokosmælk

– Indholdet fra en mælkesyre-kapsel

Jeg brugte øko kokosmælk og probiotika præparatet Symbioflor+ da jeg tager dem til daglig alligevel.  Hvis du vil have din yoghurt sød kan du tilføje lidt kokossukker. 

Sådan gør du: 

Hæld kokosmælken på i en skål. Tøm kapslens indhold ned i skålen og rør pulveret godt rundt i kokosmælken. Hvis du vil have lidt kokossukker i rører du det også i nu.

Dæk skålen til og lad der stå ude – fx på køkkenbordet i 24 timer. Sæt det derefter i køleskabet.

Efter et par timer er yoghurten klar.

Jeg blander den med bær og topper evt med lidt müsli. Er super nemt at have med To-Go på arbejdet, især hvis man som jeg ikke er den store morgenmadsspiser 🙂

Arthur er også vild med det og da han ikke får ko-mælk er det helt perfekt til morgenmad eller eftermiddags-snack. I hans blander jeg bærene ned i yoghurten og undlader som regel müslien, da der er en del nødder i.

/N

1

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Om AIP diæt -mad mod lavt stofskifte og andre autoimmune sygdomme