Slyngemor

Vi pjækker fra babysvømning!

babysvømA blev vaccineret igår så vi pjækkede fra svømning. Det efterlod lidt tid til i stedet at blogge om de ugentlige oplevelser i den kommunale svømmehal. Og hvis du tror babysvømning er en forfærdelig blanding af kaos i omklædningsrum og offentlig ydmygelse, så kan du godt tro om. Det er meget værre.

Optimistisk som jeg er, startede vi til babysvømning så snart man måtte. Faktisk skrev jeg til svømmehallen og fik dispensation for alderen, fordi han lige var en uge for lille da holdet startede, og jeg var MEGET ivrig efter at komme igang. Der er jo ingen grænser for hvor godt babysvømning er for barnet, skal man tro hvad man læser og hører, og jeg så levende for mig alle de potentielle farer der lurer når man har sejlende familie, og et barn der ikke kan svømme.

Første ubehagelige overraskelse indtræffer da jeg på hjemmesiden  læser, at barnet skal have en speciel badebuks på, men ingen badeble under. August er jo dengang på en diæt af ren modermælk, og jeg kan slet ikke se hvordan den her specielle badebuks ville kunne holde eventuelle tynde bagdels-lækager sikkert tilbage. (Jeg er efter over et år med babysvømning ikke helt overbevist, men har ikke oplevet nogle uheld)

Hele seancen med at få forenet træt barn efter en lang dag i vuggestue, stresset mor efter en for kort dag på arbejde (HVORFOR lægger de babysvømning for de +1 årige kl. 16.30?) med omklædning i alt for koldt og overbelyst omklædningsrum, behøver jeg vist ikke uddybe nærmere, men jeg glædes over at mit barn trods alt er et rimeligt nemt eksemplar.

Når man først er inde til svømning er alt ret meget som man kan forvente. Det er angstprovokerende at dykke barnet under de første mange gange, og ens efterfødselskrop er måske ikke gearet til badetøj, men virkelig mange unger elsker at svømme, og smilene og glædes-hvinene er det hele værd. Særligt er den 3+ timers lur der fulgte efter svømning da han var helt lille meget velkommen, og vi tog nogle gange i svømmehallen i weekenden bare for at få 3 timers “garanti-lur”. Kan varmt anbefales.

Disse ting ville jeg dog ønske jeg havde lært inden, og husket hver gang, og giver hermed tippene videre:

  • Håreleastik- det er top nederen gang på gang at skulle låne fra “fremmede” og man MÅ altså ikke have løst hår i svømmeren.
  • Flaske/sut/ammeklare babser til de helt små. De bliver TOP sultne af at være i vandet, og det er rart at have forudset det, så man kan gøre et så bekvemt som muligt, at sidde i kold og våd badedragt på en meget offentlig flisebænk – med babserne fremme. Slæber stadig gerne min kropskrammende Karmameju-kåbe med, selvom den fylder en hel pusletaske.
  • Bananer eller anden snack, og godt med vand til de lidt større. Når August kommer op af vandet kan han spise en hest og er samtidig træt. En banan redder os for mange skrigeture i omklædningsrummet.
  • Håndklæder i lange baner (du har INGEN anelse om hvor mange håndklæder der kan blive våde når man jonglerer: barn der lige har lært at gå og karter rundt på våde fliser, forsøg på at vaske make-up af og holde øje med selvsamme barn, at skue vådt barn ned i stram badebuks, og eget korpus ned i stram badedragt..)
  • Badedragt der nemt kommer af og på, og med nem adgang til babser. Har været i svømmehal i bikini (ikke kønt), strappy fashionabel “bade”dragt på bleg morkrop (endnu mindre kønt) når jeg ikke kunne finde den rigtige badedragt i forvirringen, og det var hverken rart for mig eller resten af svømmehallen)

Når alt er sagt, så kan babysvømning varmt anbefales – går du til det eller overvejer du det? Del endelig dine tips og tricks til at gøre det lidt nemmere i kommentarerne!

Ingen kommentarer til Vi pjækker fra babysvømning!

  • Sikke en god og så sigende beskrivelse af babysvømning. Jeg kan varmt anbefale Hinnerup svømmehal for de der bor i Aarhus området. De har bare nogle mega gode faciliteter, mange pusleborde, kravlegård og badekar til de små og håndbruser, så man selv styrer strålerne.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Slyngemor