Ebay fund

Slyngemor

slynge_header  Jep – jeg er slyngemor, kængurumor, speltmor… den type mor du ved nok.
Faktisk blev jeg slyngemor af ren desperation. Arthur led utrolig meget af “kolik” (er der ikke noget der hedder længere – I know!) og I min vilde længsel efter søvn til både mig selv om min lille dreng købte vi os en strækvikle.

Et stykke stof jeg havde fået anbefalet til Mindful Moving fødselsforberedelse, men som jeg ikke have købt da jeg bestemt ikke mente at det var nødvendigt – for jeg skulle for alt i verden gøre det nemt for mig selv at blive mor og ikke have mit barn hængende på kroppen non stop. …Men jeg blev klogere.

Vil stadig, nu hvor Arthur er 15 mdr. mene at strækviklen er det bedste “baby-hjælpemiddel” vi har haft. Ja det er skide dyrt sådan et stykke stof og han hadede det i starten. Men den blev hurtigt vores allerbedste ven! I den fandt han ro og kunne sove. Og selvom det ikke er det mest komfortable, at sidde op og sove, rokkende i en gyngestol, med en baby på maven, så var det skønt at få lidt søvn.
Da han blev større – faktisk alt for stor (7 mdr.) til strækviklen investerede vi i en fastvikle. (Jep investerede – den koster jo en formue sådan én!!)

Vi brugte den rigtig meget, alt i mens jeg var på barsel, og på vores ferie i sommers. Men må indrømme at vores smukke Pellicano BabyBiyaha Ska nu har ligget i skabet siden jeg startede på arbejde i september. Kan ikke finde ud af om den skal sælges, eller om jeg måske bare skal igang igen. Hmmm… Smuk er den jo i hvert fald ?

Synes virkelig slyngeriet er et sjovt og lidt misforstået fænomen og har næsten lyst til at beholde den i ren protest. Synes virkelig at folk kan stille de mærkeligste spørgsmål/lave de sjoveste, men også lidt deprimerende statements omkring det at vikle. Har fx fået dem her et par gange:

  • Ej hvor smart – så har du lige viklet ham ind i et tørklæde.
  • Hvad siger du sådan et stykke stof koster ??? (sagt med stor forargelse)
  • Du kan da ikke blive ved med at slæbe rundt på ham på den måde!?
  • Han er da stor nok til at gå selv.
  • Shit det ser farligt ud – er du sikker på at det er forsvarligt og han ikke falder ud.
  • Børnemishandler! Det ser virkelig ikke rart ud for ham. Stakkels barn.
  • Er det ikke noget afrikanerne brugere?
  • Har du ikke råd til en barnevogn?
  • Er han ikke blevet for stor til det der?

Osv osv osv. Er der andre der er/har været slynget jeres børn? – så tænker jeg at I nok fået lidt af samme skuffe nogle gange? Eller er det bare herude i forstaderne, hvor folk tilsyneladende ikke er så oplyste ? Det skal lige siges at vi ikke er så hardcore slyngere derhjemme at vi ikke har haft en barnevogn. langt de fleste lure har Arthur sovet i vognen. Men slyngen har været vores nødløsning når intet andet virkede, eller når vi fx skulle nogle steder, som kan være lidt overvældende for et lille menneske (læs hans mor er heller ikke glad for fx stormagasiner, så forstår ham godt).

Denne illustration er lånt af slyngevejlederen.dk
bærkorrekt
Jeg får nærmest et nervesammenbrud, når jeg ser forældre bære rundt på deres børn, i en ikke ergonomisk bæresele, som fx Babybjörn.
Får SÅ meget lyst til at gå hen til den stakkels mor og fortælle hende om, hvor dårligt hendes barn sidder der – for jeg tror simpelthen ikke at nogen ville gøre det mod deres unger, hvis de vidste bedre.

Sååå 😉 … Hvis du netop er blevet mor, eller bare gerne vil igang med at vikle din baby, skal du være opmærksom på flere ting.

Strækvikler ville jeg personligt aldrig selv købe brugt, men hvis du gør, så vær meget omhyggelig med at tjekke at elasticiteten stadig er god.

Fastvikler ville jeg faktisk foretrække brugt. De er gået til og det kan være lidt af et projekt at gøre selv (afhænger dog af den materiale blend du køber viklen i).

Lad dig ikke forskrække af vikledamernes mange fagudtryk – det er alt sammen bare forkortelser og du behøver bestemt ikke, kunne dem alle for at kunne vikle.

Når du har erhvervet dig din vikle (stræk eller fast) skal du finde dig en rutine, hvor du nemmest kan vikle din baby.
Med en strækvikle er der kun én måde at vikle på, hvorimod der er MANGE forskellige bindinger til fastvikler.

Når du bærer dit barn (eller for så vidt i en bæresele – selvfølgelig en ergonomisk korrekt én af slagsen) er det vigtigt at baby sidder med rundet ryg. Hvor rundet afhænger af barnet alder (se billede).

Derudover skal babys knæ altid være over numsen. Placeringen på din krop skal være så du altid kan kysse baby på hoved.
slynge_ekstrafoto

Kan virkelig anbefale Youtube kanalen Wrap in Love – hun har nogle geniale videoguides til bindinger mv.
God fornøjelse. ?

N.

Ingen kommentarer til Slyngemor

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Ebay fund