Overskudsagtigt og lækkert nytår - med 1000 børn?

Julegave idéer til hele familien

Herhjemme er julegaverne en udfordring år efter år. En ting er at finde tid til at få købt dem. Det klaret internettet heldigvis for mig for det meste – men noget andet er, hvad man skal købe til de forskellige i familien. Hvad skal du fx købe af julegaver til din mor, din far, din søster, din bror, dine bedste forældre og hvad med børnene?

heldigvis har langt de fleste børn, meter lange ønskelister. Hvorimod mange voksne – i hvert fald i min familie – stort set ikke ønsker sig andet end møg kedelige ting, som strømper, underbukser eller en grydeske. Alt sammen noget som jeg simpelthen ikke giver at købe.

 

Derfor får du her mit bud på julegaver til hele familien:

Til babyen: Uld uld og mere uld…

Vi er pjattede med uld! Men det har du nok lagt mærke til, hvis du har læst med her, her og her. 😉

Til den helt lille baby, hvor det stadig er mor og far der pakker ud, synes jeg altid at uld glæder. I hvert fald i min familie, hvor stort set alle børn er uld-børn. 😉

Derfor bliver familiens mindste i år, forkælet med uld fra danske Dilling.
Jeg har først fornylig fået øjnene op for det lækre og økologiske tøj… hvilket ærger mig en del. For ud over at være virkelig lækkert, så er det en del billigere end de mærker jeg ellers har købt og så har de et andet farveudvalg end den klassiske marineblå og grå variant som vi køre i hver dag herhjemme.

 

Til barnet 1-2 år: plakat naturplakaten

Er helt forelskede i de her fine fine plakater fra naturplakat.dk.

Synes faktisk også sagtens at de kan bruges i resten af hjemmet – og ikke kun på børneværelset.

Vi har selv den charmerede aborre, men vil forkæle et familiemedlem med en smuk sommerfugleplakat.

 

Til barnet 2-3 år: Løbecykel

Til vores Arthur har vi købt denne løbecykel.
han har indtil nu ræset rundt på denne “gåcykel” fra Radioflyer og er voldsomt glad for den.
Vi gav ham den til hans 1 års fødselsdag, men det er faktisk først omkring hans 2 års fødselsdag at han har fået rigtig glæde af den og forstår at koordnere benene og få nok fart på, til at han synes de er sjovt.

Alligvel tænker jeg at det må være tid til en rigtig løbecykel med kun 2 hjul. Om ikke andet kan han, forhåbentlig, få glæde af den til sommer.

Vi har købt den fra ny, selvom vi jo stort set køber alt brugt. Men da den var på tilbud, valgte jeg at slå til.

 

Til barnet 3-4 år: RWD trøje

Er de ikke fede? Jeg er helt vilde med dem!

De kan jo gå til alle aldre, men vi forære den til en på 3,5 år.

Kan ikke helt beslutte mig for om der skal stå det fulde navn eller kun forbogstav på brystet. Man kan nemlig helt selv bestemme bestemme hvilken farve og tekst der skal på trøjen.
Find trøjen her. 

Elsker Little RWD’s look og generelt RWD‘s bæredygtige syn på verden.

… Skønt at man kan “give lidt igen”, når man shopper julegaver.

 

Til den nybagte mor: Strækvikle

Det kommer måske ikke som en overraskelse, men jeg er virkelig fan af vikler!
Læs fx her eller vores mest læste indlæg her.

Strækvikler, fastvikler, ringslynger – you name it!

Derfor giver jeg stort set altid en strækvikle til den kommende eller nybagte mor. … Med mindre at jeg har indoktrineret hende så meget at hun allerede har købt en selv 😉

Ud over at være viklemor er jeg jo også lidt en øko-fanatikker. Derfor er jeg ret vild med disse økologiske strækvikler, som fås hos Slyngekompagniet.

 

Til veninden eller søster: Mai copenhagen øreringe

Tror ikke at jeg kender ret mange kvinder, som ikke ville blive glade for smykker.

Især til jul, synes jeg det er ekstra hyggeligt at forkæle dem jeg holder af med en mere personlig gave.

Jeg har fundet disse smykker fra Mai Copenhagen og er helt vilde dem dem.
Hvilken en af smykkerne der bliver klikket hjem, må tiden vise.

 

Til din bror: Bowle med guldfisk

Okay – det er måske den mest mærkelige gave på listen.

Men ikke destro mindre så er det det han får 😉

Fakrisk synes jeg også at det kan være en fed gave til de lidt ældre børn. Tænker i hvert fald at A ville synes det er sjovt at have på værelset, om et par år.

… Min bror læser heldigvis ikke med her og hvis du kender ham håber jeg at du vil holde på min lille hemmelighed.

Det lyder måske super mærkeligt, men der er faktisk en grund til at det er lige præcist det han skal have. For 10 år siden, da jeg netop var flyttet hjemmefra, var det nemlig lige præcist det, han forærede mig, så jeg ikke blev ensom. Var vant til et hjem med hunde, så han mente at 2 guldfisk var et super godt alternativ.

Jeg blev mega overrasket og synes det var voldsomt sjovt. Min bror hjalp mig i juldagene med at installere det hele og blev så betaget at vi endte med at købe et hold fisk mere, hjem til hans værelse.

Min bror har boet ude i ca. 3 år nu og vi kom fornylig til at snakke om den gang med guldfiskene. hans bowle er desværre gået i stykker, men han synes faktisk at det kunne være lidt sjovt at få guldfisk igen… så det skal han selvfølgelig have!

 

Til din mor: Halskæde

Igen synes jeg at det er super hyggeligt at give noget personligt. Min mor læser stort set altid med her på bloggen, så i stedet for at afsløre hvad hun får i år, får I et forslag som hun har fået tidligere.

… Nemlig denne fine og super klassiske halskæde fra Jane Kønig.

Hun ønskede sig den med bogstavet M (som hendes navn starter med), men du kunne fx også købe med bogstaverne fra alle børnebørnene eller lignende.

Til din far: Barberkit / fiskestang

En af de sværeste gaver synes jeg helt klart er til min far. Han ønsker sig stort set altid de samme løbesokker og/eller cykelbriller og er pænt træt af at genkøbe år efter år.

Kodeordet til gaven til far må derfor være opfindsomhed. Hvad er din fars passion? Går han op i sit udseende er et lækkert barbersæt måske lige sagen. Eller er han mere til friluftsliv, så er det måske mere en fiskestang eller et par nye vaders du skal ud i.

Til din bedstemor: Klassisk ur

Hvis din bedstemor, ligesom min, er til klassisk design, så køb hende en klassisker.

Jeg har fundet dette fine ur fra Skagen og tror lige det er hende. Det var heldigvis på tilbud, men synes der er flere og flere klassiske design elementer, der bliver sat ned for tiden.

Havde også kigget lidt i Georg Jensens webshop – der kan jeg næsten altid finde noget, der falder i hendes smag, men i år går vi med uret. 🙂

 

Til din bedstefar: Oplevelse vin/øl

Lidt lige som med gaven til din far, så synes jeg også at det kan være ekstremt svært at finde gaven til bedstefar.
Derfor går vi lidt efter samme princip herhjemme. Hvad er deres passion og hvad sætter de pris på.

Arthurs oldefar er verdens sødeste mand og han ønsker sig ALDRIG noget andet end flere leveår, hvilket jo desværre er lidt svært hvor end vi gerne ville.

Han sætter stor pris på et godt glas vin eller en kold øl og derfor bliver det igen i år nok lidt i den dur.

Håber også at få fikset et lille billede af Arthur, som han kan få med i kurven med lidt godvin, special øl og lidt andre lækkerier, som vi ved han elsker.

Vi sammensætter den nok selv, men vil du helst købe dig fra det findes det massere af muligheder. Se fx her. 

 

Til din mand: Oplevelse

Mr. T ønsker sig ofte sådan nogle rigtig kedelige mandeting som fx strømper, underbukser og i år en donkraft. Wow… det gider jeg i hvert fald ikke at købe.

I starten af december var vi ude og købe en masse nyt tøj til ham, så det mangler han heller ikke lige nu.
Tøj eller sko synes jeg ellers altid er en sikker vinder, men i år tror jeg at den står på en oplevelse (uden kone og barn!).

Tror han vil sætte stor pris på lidt tid med drenge, så sammen med lidt udstyr bliver det nok til en billet eller to til en oplevelse. Det kunne fx være til Xtreme Mandehørm løbet eller til noget Comedy halløj.

 

Til dig selv: Forkæl dig selv!

Ja jeg kan sgu godt finde på at købe julegave til mig selv. Oftest køber jeg den dog “fra Arthur”, men hey man har jo lov til at forkæle sig selv lidt indimellem.

I år har jeg ikke købt noget endnu, men regner med at købe en af tingene fra min ønskeliste, som I nok allerede har set.

Der er en del af tingene, som jeg ved at jeg bare ALDRIG kommer til at bruge penge på i andre sammenhænge, men som jeg virkelig ønsker mig. Det kunne fx være det mega lækre cashmere hyggetøj. Det er ikke så ofte – for ikke at sige ALDRIG – at jeg ville bruge omkring 1.000 kr. på hyggetøj… men overvej lige hvor lækkert det må være at have på en hel søndag.

 

Tak fordi du læste med 🙂

/N

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Overskudsagtigt og lækkert nytår - med 1000 børn?