Sunde boller der stopper madspild

RAW brownie – uden sukker, kornprodukter, mælk og nødder

 

I forbindelse med mit lave stofskifte er jeg startet på AIP diæt. Jeg er netop ved at forsøge at genintroducere kakao, hvilket har ledt mig til denne RAW-cake.

Selv Mr. T og lille A er mega begejstrede – så det er virkelig en succes herhjemme. Faktisk er det første gang at A smager nogen form for kage og chokoladelignende fødevarer, så nu må vi se om han ender som et lige så stort chokolade-monster som mig. 😉

 

LÆS OGSÅ: Dag 3: AIP diæt imod lavt stofskifte og hashimotos

LÆS OGSÅ: Dag 15: AIP diæt imod lavt stofskifte og hashimotos

LÆS OGSÅ: Dag 30: AIP diæt imod lavt stofskifte og hashimotos

2 års fødselsdag

A blev 2 år i august! Mega syrrealistisk for hans mor skulle jeg hilse og sige – *Gisp*

På dagen lavede vi en lagkage til A med elementerne af denne RAW brownie til en fødselsdagskage til A. han fik sin egen kage igen i år, så vi ikke får alt for mange klager over det sukkerfrie kagebord. 😉

Hvor længe A skal være “sukkerfri” har vi ikke besluttet, men vi har helt sikkert løsnet lidt op siden dette indlæg om vores sukker-politik… Dog har han stadig ikke fået sukker som slik, kage osv., men han har fx fået lov til at smage et par skefulde af oldemors frugtgrød.

 

Den kan sagtens laves dagen i forvejen, men en time på køl inden den serveres er også helt fint.

OPSKRIFT:

Nå men lad os komme til sagen!
Kagen er sindsygt nem og lave og smager virkelig syndigt. I kan sagtens freestyle lidt og fx bruge lidt havregryn, blendede mandler eller lignende i stedet for kokosmel. Jeg bruger udelukkende kokos pga min AIP diæt, hvor mandler, korn osv er no go.

Det tager ca. 10 min. at lave og så skal den helst stå lidt på køl inden servering. I denne opskrift er der ligeligt til 4 personer, da den er pænt tung… men er i flere kan du nemt gange det op eller lave det lidt på slum.

 

Ingredienser

Bund:
Ca. 15 dadler
Ca. 2 spsk kokosolie
Ca. 1 dl kokosmel
Ca. 1 dl kokosfibre (kan erstattes af havregryn, mandelmel eller lignende)
Ca. 2 spsk kakaopulver

Topping:
1 moden avokado
1 spsk agavesirup
1 spsk kakaopulver

 

Sådan gør du:

Tag stenen ud af dadlerne hvis de ikke allerede er udstenede. Blend dadler og kokosolie til en ensartet masse.
Bland det sammen med de øvrige ingredienser til bunden i en skål. Det må gerne blive ret fast, så hvis det stadig er ret vådt skal du tilsætte lidt mere kokosmel eller kokosfiber.

Tag en lille kageform – ca. 15×20 cm. Beklæd formen med bagepapir og tryk kagemassen ned i formen så den bliver jævnt fordelt i hele formen.

Nu til toppingen… Tag en skål og mos avokadoerne. Bland det sammen med kakaopulve og sirup. Rør det godt sammen. Fordel det på kagen som topping.

Stil kagen på køl! Den kan sagtens laves dagen i forvejen, men en time på køl inden den serveres er også helt fint.

 

 

Enjoy!

/N

 

1

  • Anette

    Jeg har lavet kagen med carob istedet for kakao og det smager godt men er ikke så kønt. Dryssede med lidt pulverlakeret goji for at give lidt farve. Kan anbefales

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Sunde boller der stopper madspild