Gluten- & sukkerfri æbleskiver

Hvis du, ligesom jeg, får det mindre godt af at spise gluten og gerne vil undgå alt at fylde alt for meget sukker i både dig selv og dine unger… selvom det er jul – ja så er det her noget for dig! 😉
Jeg eeeelsker æbleskiver! Hjemmelavede altså – de der olierede købenogle er okay, men dem man laver selv er da klart de bedste. Så på trods af at juletravlheden virkelig har bredt sig herhjemme, så tog jeg mig alligeveltid til at lave lidt æbleskiver i sidste weekend. Er virkelig glad for at jeg fik gjort det da jeg nu har lagt mig syg og ikke får fikset alt det julehalløj jeg havde planlagt!
Vi alle været ramt af sygdom og har generelt sindssygt travlt for tiden, så alt fritid går med at prioritere familien0. Så julegaver osv skal vi have power-shoppet online her en af de kommende aftner. Puha – der er sgu lidt stressende at være børnefamilie i julen. Personligt vil jeg SÅ gerne videreføre en masse juletraditioner og julehygge en helt masse om Arthur, men er simpelthen som at løbe et dagligt Marathon når man kommer hjem. Så derfor har jeg nedprioriteret min træning, den perfekte oppyntning, der klassiske juletræ og den matchende gaveindpakning… i hvert fald indtil videre 😉
Tilgengæld har vi læst et væld af bøger, hygget med kalendergaver, kalenderlys og lavet børnevenlig konfekt og fx disse æbleskiver, som man kan give børnene med god samvittighed.
Til ca 28 stk. skal du bruge:
3 æg
1/2 tsk natron
50 gram smeltet smør (plus lidt til bagningen)
1/2 liter mælk (jeg brugte havremælk)
Skallen fra en øko appelsin eller citron
1 æble
3 spsk kokossukker
3 spsk akacie honning
150 gram rismel
50 gram majsmel
1 tsk loppefrøskaller (husk)
1/2 tsk kardemomme
1/2 tsk vanillepulver
1/2 tsk salt
Start med at dele æggene så du har hviderne i en skål og blommerne i en anden. Pisk hviderne stive med natron. Jeg brugte min Kitchen Aid, men du kan sagtens bruge en håndmixer.
Bland meltyperne i en skål med sukker, salt, kardemomme, vanille og loppefrøskaller.
I en 3. skål blander du mælk, akacie honning, revet appelsinskal, et revet æble og det smeltede smør.
Pisk det sammen og tilsæt efterfølgende indholdet fra skålen med mel, lidt efter lidt.
Lige inden bagning vendes æggehviderne forsigtigt i blandingen.
Når du bagerne dem bliver de flotteste runde hvis du kun vender dem ca 1/4 omgang ad gangen.
Vi havde lidt af oldemors blåbærmarmelade på lager, så spiste vi til, men de kan sagtens spises uden noget også
God appetit og glædelig jul derude ??
/Nicoline
Ingen kommentarer endnu