Gluten- & sukkerfri æbleskiver

Sundere Bounty Kugler

IMG_8662

Julen er chokoladens fest, hvis du spørger mig! Derfor indgår det i stort set alt juleknas jeg laver 😉 Her får I en opskrift på glutenfri og (næsten) sukkerfri Bounty kugler, som er et sundere alternativ til de klassiske kokoskugler.
Denne type juleknas er ikke noget jeg fodre Arthur, men det der med børneernæring er jo en helt anden snak – og nogle gange skal man jo også gøre lidt godt for sig selv. Nå ja og så er de jo trods alt sundere end de oprindelige, så der er man jo lovligt undskyldt.

Til ca 30 stk. skal du bruge: 
Ca. 150 gram kokosmel
1 dåse kokosmælk
3-4 spsk kokosolie
1-2 spsk akacie honning
Skrælden fra 1 usprøjtet appelsin (kan undlades)
Ca. 200 gram chokolade af god kvalitet. Lys eller mørk – det er op til dig.

 

IMG_1083
Start med at åbne en dåse kokosmælk. Du skal kun bruge den fede del af indholdet, så dåsen må ikke være rystet for meget på forhånd. Synes desværre ikke at de økologiske kokosmælk skiller lige så godt som de ikke øko, så her er jeg gået lidt på kompromis med økologien.
Fang det øverste af dåsens indhold med en ske (skulle gerne være ca. halvdelen af dåsens indhold) og smid det op i en stor skål.
Tilsæt kokosmel, kokosolie, akacie honning samt revet appelsinskal og bland det sammen til en ensartet masse.
Tril massen til kugler på størrelse med en lille bordtennisbold og sæt dem på køl.

IMG_1088 Hak den ene plade chokolade og smelt den over vandbad. Jeg temperere altid chokoladen, da den ellers ikke får sit bid igen. Men bare rolig – det er virkelig ikke svært og kræver nødvendigvis termometer mv.
Det vigtigste er at den chokolade du har over vandbad bliver godt varm. Mens den står og smelter hakker du den anden halvdel af chokoladen fint! Når chokoladen, over vandbadet har stået så længe at den virker tilpas tynd tager du den af vandbadet. IMG_1087 Smid den anden halvdel af finthakket chokolade ned i den smeltede del og rør rundt. Det kan godt tage lidt tid før det smelter helt sammen, men bare rolig! Det sker. Nu er din chokolade temperereret. IMG_1090 Tag de ned kølede kokoskugler og dyp dem i chokolade. Lad dem tørre ved stuetemperatur eller i køleskabet – hvis du har plads. IMG_1091 Så nemt er det. Det tager ingen tid og er super lækkert! God fornøjelse 🙂

IMG_8660

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Gluten- & sukkerfri æbleskiver