Kunst for børn og barnlige sjæle + RABATKODE med 35%

DIY: Snoede lys

Som du nok har lagt mærke til, så er jeg virkelig vild med den “twistede stearinlys” trend og hvis du som jeg, er storforbruger af stearinlys, så ved du også at det kan være ret dyrt, hvis du skal købe de snoede.
Jeg har selv købt en del, men nu er jeg begyndt at sno dem selv. Er lagt billigere og så er det faktisk ret sjovt og virkelig nemt. 🙂

 

Se min lille videoguide

… eller læs med her, hvor jeg beskriver min fremgangsmåde step by step

Først og fremmest skal du skaffe dig nogle lys. Det er klart bedste med dem der er hånddyppende og ulakkerede og som bliver smallere og smallere mod toppen.

Hæld ca. 45 grader varmt vand i en høj vase, et målebærere eller andet der er næsten lige så højt som dit lys. Det er vigtigt at vandet ikke er for varmt, for så løber stearinen ud i vandet.

Sæt lysene ned i vandet og lad dem stå i ca. 10 min. afhængigt af tykkelsen. Tag lysene forsigtigt op ad vandet og tjek at de ikke er så bløde at de vil sætte sig fast i bordet, når du lægger dem ned.
Hvis de er det lader du dem lige køle i dine hænder et minut eller to. Læg nu lysene på  bordet og tryk dem flade – til de er ca. 1 cm tykke, der hvor du ønsker at sno dem. Jeg kan bedst lidt at de kun er snoede midt på, men du kan sagtens sno et længere stykke.

Twist og form nu forsigtigt det stykke af lyset, som du har trykket fladt. Sæt dem efterfølgende i KOLDT vand og lad dem køle af til de ikke er bløde og bøjelige mere. Vær opmærksom på at de ikke står og bøjer under afkølingen. 🙂

 

Tak fordi du læste med – og god fornøjelse 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kunst for børn og barnlige sjæle + RABATKODE med 35%