Har du hørt en lille fugl synge?

Vandskade og bolig-forbi

 

Mon det er tid til at bryde stilheden? Vores lille hus er ramt af vandskade og vi har siden oktober jungleret mellem forsikringsselskabet, murbrokker og alt for meget vand under gulvet.

… Så hvis vi ikke er gået i glemmebogen hos dig og du har undret dig over hvad der blev af os –  så har stilheden herinde har en grund. Hverdagen har meldt sig og mit hus er ved at falde fra hinanden! 😉

 

Tænker at billeder sige mere end ord

…så her får I lige en lille tour de vandskade 😉

 

Den gang i slutningen af november

Det hele startede tilbage i oktober med en varmepumpe vi troede var gået i stykker. Det var det egentlig også, men der var mere end én grund til at vandtrykket i pumpen blev ved med at falde 🙁
Vandet forsvandt nemlig ud igennem et rør skjult under gulvet. Nærmere betegnet under vores badekar.  Det tog derfor lidt tid før vi fandt ud af hvor stor skaden i virkeligheden var.

Da forsikringsfolkene endelig fandt fejlen startede håndværkerne med at lave et hul under karet for at udskifte røret.

Men ret hurtigt fandt de ud af at rørskaden løb helt ind i bryggerset og så gik det også ud over gulvet her. Synes egentlig det var slemt nok i sig selv og er glad for at jeg på det tidspunkt ikke anede hvor slemt det i virkeligheden ville blive og hvor lang tid, der endnu ville gå.

For desværre var det slet ikke slutningen. ca en uge at det rustne og utætte rør blev “lappet” kom en håndværker for at måle fugten.
Det så desværre ikke for godt ud. Det var vådt. RIGTIG vådt så alle fliser i badeværeslet skulle ned og filt og skabe skulle ned i bryggerset så der kunne affugtes.

De blå stykker tabe markere hvor højt op på væggen der er vådt – altså sådan alarmerende vådt!

Midt i december

Her er det så… helt skraldet og vi er uden bad og toilet. Så her fik vi badevogn i haven.

… Men det bliver værre endnu! 😉

 

Januar 2020

Efter affugtning over julen var det efterhånden tørt.

For at komme alt til livs besluttede vi her at skifte gulvarme og gamle kobberrør i væggen på egen regning og vi valgte derfor at få udbetalt erstatningssummen af forsikringen og selv gå i gang.

Vi har været super tilfredse med forsikringen som sådan, men der gik simpelthen for lang tid i mellem besøg af de forskellige håndværkere.

Derfor bankede vi gulvet op så vi kunne fjerne de gamle gulvvarmerør. I samme ombæring fik vi først monteret ny el i væggen mellem bryggers og badeværelset.
Et par dage efter, da vvs’eren skulle lægge nye rør i væggen… smuldrede den nærmest væk! 🙁 Og ja så havde vi så ikke længere en væg mellem de to rum. VOLDSOMT TRÆLS hvis jeg selv skal sige det 😉

Og ja så røg der også lige lidt mere af mit elskede sildebensgulv.

Resten af januar gik derfor med at få sat ny væg op (nu med indbygningscisterne til toilettet), lagt ny gulvvarme og støbt. Det har været en lang sej kamp med 2 små drenge herhjemme og et vejr, der er ikke lige frem indbyder til at skulle nattisse i det fri.

 

Februar 2020

Kæft det er træls at undvære så store dele af sit hus så længe. 🙁

Især badeværelset har vi lært at sætte ekstra pris på og jeg lover at knuselske det rum, når det engang er færdigt! 😉
I starten af februar har vi spartlet og spartlet og spartlet og der er nu en smule lys for enden af tunnellen. Føles i hvert fald ualmindelig rart at få lov til at bygge op i stedet for at rive ned.

Herefter er der blevet vådrumssikret og der er klar til fliser. For filan det er vildt 🙂

Vi har valgt at gå med terrazzofliser. Drømmen var egentlig ægte terrazzo, men det tillod budgettet desværre ikke.
Min dygtige svigerfar har kastet sig over projektet sammen med min svoger fra Komplet Bad og jeg er ved at dø af spænding over hvordan det kommet til at se ud når det engang er færdigt.

I mens svigerfar og svoger arbejde på højtryk malende jeg bryggerset. Ville egentlig have haft en sennepsgul kalkmaling, men kan man åbenbart ikke få, så endte med farven Cashmere fra Jotun Minerals.

  

… og så er vi altså ikke nået længere desværre. Men jeg skal nok lave en lille opfølgning her på indlægget, når der er sket noget mere 🙂

 

Tak fordi du læste med!

/N

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Har du hørt en lille fugl synge?