Flødekarameller med havsalt

Verdens bedste brownie, der tilmed er glutenfri

Denne brownie er Arthurs favorit kage. Chokoladekage står højt på ønskelisten her i weekenden og derfor forsøger jeg altid at bage simple udgaver af de klassiske kager med Arthur. Denne udgave er glutenfri da jeg selv prøver at undgå gluten – og er jo rart også at kunne smage et stykke. 😉

Mine opskrifter (glutenfrie eller ej) indeholder ikke ingredienser man aldrig har hørt om og de er hurtige og nemme at bage. Så nemme at Arthur på 3 år har HELT står på fremgangsmåden!

 

Inspiration fra verdens bedste brownie

Som barn bagte min mor ofte en lignende kage! En brownie, som efter min mening er den bedste i verden!

Opskriften er oprindeligt fra bogen God mad let at lave – en klassiker, som vi brugte rigtig meget i min barndom, sammen med min mors lille kina-bog med hendes yndlingsopskrifter! (Totalt nostalgisk for mig!)

Den smager SUPER syndigt og elsker alt ved den!

I denne opskrift har jeg altså ladet mig inspirere at opskriften, for så at lave en glutenfri udgave. Den er ekstremt nem og tager max 30-40 min fra du går i gang til at du kan stille den på bordet. (jeg synes nu den er bedst afkølet, men det er jo en smagsssag) 😉

LÆS OGSÅ: Opskrift på sundere Nutella 

LÆS OGSÅ: Opskrift på hjemmelavede fignestænger

Ingredienser: 

3 æg

2 store spsk rørsukker

90 gram mandelmel

1/2 tsk. bagepulver (jeg brugte glutenfri)

5-6 store spsk. kakaopulver

En knivspids salt

100 gram smør eller Naturli Smørbar.

 

SÅDAN GØR DU:

Pisk æg og sukker godt, så du får en luftig æggesnaps.
Smelt Fedtstoffet og lad det køle lidt.
Blend mandler fint (hvis du ikke har mandelmel på lager) og bland mandelmelet med de resterende tørre ingredienser.
Vend de tørre ingredienser og æggesnapsen skiftevis med fedtstoffet. Voila!

Bages i ca. 20 min ved 175 grader.

LÆS OGSÅ: Opskrift på RAW brownie – uden sukker, kornprodukter, mælk og nødder

LÆS OGSÅ: Grundopskrift på vegasnk is + 3 tips 

Tak fordi du læste med 🙂

 

/N

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Flødekarameller med havsalt