Julefrokost når den skal være mega nem, men top lækker!

Uldne Must Haves + 6 gode grunde til at vælge uld

 Vi elsker uld og bruger det året rundt – også om sommeren! Rigtig mange af jer har spurgt, hvorfor jeg konsekvent vælger uld til mine børn og det kan I finde svar på i dette indlæg.

Uld har de vildeste egenskaber som fx ekstrem høj UV-beskyttelse, men det og meget mere kan du læse mere om længere nede.

 

*Dette indlæg er sponsoreret*

Jeg har nedenfor listet 6 gode grunde til at vælge uld + fundet mine Must Haves i uld til den kommende sæson frem til jer.

Uld har fra naturens side nogle fantastiske egenskaber og jeg er altid på jagt efter uld i den næste størrelse.

Støstedelen af mine indkøb gør jeg online. Her er jeg især vild med hjemmesiden Kids World som du sikkert allerede kender.
De har et KÆMPE udvalg af uld og har valgt at lave en helt kategori med udelukkende uld, så man ikke skal sidde og lede en hel hjemmesiden igennem efter skidtet.

Alt for mange webshops har nemlig en helt latterlig dårlig søgefunktion, der også finder bomULD frem når man søger på uld – af den simple årsag at ordet bomULD indeholder ordet ULD.

Mega irriterende hvis du spørger mig!

Og måske netop derfor bruger jeg denne webshop rigtig meget, da Kids World har en decideret ULD-kategori, der bare spiller.

 

Uldne unger

For mig er uld det nemmeste valg! Mine drenge er utroligt varmt og sveder nemt. Derfor er uld den allernemmeste løsning da det sikre at de aldrig bliver våde og efterfølgende kolde.

Stort set Vilhelms garderobe (arvet fra Arthur) består af uld. Altså ren uld!

Vi har ikke en eneste body, der ikke er i 100% uld eller uld silke.

Vi har dog enkelte bukser og strømpebukser til ham i bomuld, men det er ikke meget ?

Arthur er også altid klædt i uld. Ikke helt fra top til tå længere men tæt på. Han har altid uld undertøj på. Du ved – små nuttede boksershorts og undertrøjer. Synes drenge i den alder er så mega fine i sådan et sæt med deres lange tynde arme og små tykke stolpeben. 😉

Derudover har han her i de 9 mindst varme måneder en langærmet uld T-short ud over sin undertrøje.

Vi har altså – som I nok kan regne ud – et ret vildt forbrugt af uld herhjemme.

Derfor har jeg også netop klikket vores Must Haves hjem i de næste størrelser. Vilhelm arver jo fra Arthur så det er oftest Arthur der bliver købt ind til og er det også i dette tilfælde.

MEN var Vilhelm mit første uldbarn ville det stort set være de samme ting jeg klikkede hjem. Bortset fra gummistøvlerne og undertøjet som i stedet ville være  uldbodyer.

 

Det sødeste undertøj

Når det kommer til især underbukser går vi altid efter dem fra Wheat. De er gode i bredden, har en bred og blød elastik så de ikke efterlader mærker om livet… og nå ja så har de det fineste ?morfar-look? med knapper i gylpen. 😉

 

Gode basis trøjer med skønne detaljer

Ud over undertøjet har Arthur altid en tyndstrikket uld T-shirt på. Dog ikke i højsommeren, hvor undertrøje og langærmet er udskriftet med en kortærmet t-shirt i uld eller gerne i et mix af uld og silke.

Arthur har klart mest gråt og marine blåt uld, så blev super glad da jeg fandt denne fine “morfar-bluse” i brun uld/silke fra Joha. Er vild med den fine detalje med knappet stolpelukning – er ikke så tit man ser det i uld-kollektioner, som ofte er MEGET basic.

 

En varm strik er et must

Som du nok har set så drukner vi i strikkede trøjer. Både min mor og mormor strikker flittigt til drengene og jeg elsker hver og en af de smukke trøjer.

Alligevel stopper det mig ikke i, ind i mellem, at købe en lækker strik til drengene. Især de her to fra FUB og Mads Nørgaard er gået igen og igen i Arthurs garderobe og Vilhelm har allerede været igennem 2 af disse smukke aflagte trøjer fra FUB.

Termostøvler med uld

Alt vinter-fodtøj er foret med uld herhjemme. Det gælder også disse termostøvler som også er gengangere i garderoben – det meste de skifter er farve. De sidste par år har vi haft er par sorte og er par brune … i år er de så army grønne! 😉

 

Køredragt i kogt uld

Selvom Arthur er 3 år bruger vi stadig køredragt. Den nyeste køredragt vi har er i str. 104 og altså den største man kan få fra Joha. Hvad vi gør næste år ved jeg ikke rigtigt.

Det er nemlig af sikkerhedsmæssige årsager at vi sværger til dragten. Det kan være farligt at bruge vinter-overtøj i autostolen, da det er umuligt at spænde selerne tæt nok til kroppen, og her er denne dragt helt genial.

 

Elefanthue i den tætteste kogte uld

Vi har denne elefanthue fra Joha i alle størrelser og den er klart et Must Have. I overgangen til vinter og sommer bruger vi Johas lidt tyndere elefanthue … også i uld selvfølgelig. Og det er også den tynde udgave Vilhelm sover i når han ligger i barnevognen.

Begge varianter har en perfekt pasform og den tykke udgave er både blød og helt tæt, så den hverken lukker fugt eller vind ind til de små børnehoveder.

 

Sutsko, som børnene selv kan tage på!

Arthur er jo startet i børnehave og der skal man jo selv kunne klæde sig af og på. Derfor er det vigtigt for mig at især hans bukser (når man selv skal gå ud og tisse!) og hans hjememsko er nemme at tage af og på.

De her uld sutsko er super billige! De koster kun 149 kr. og er super bløde og lækre. De har dog ikke super meget støtte, hvis dit barn har behov for det… MEN de er til gengæld MEGET nemme at tage på selv.

 

LÆS OGSÅ: Derfor er uld bare bedst! 

LÆS OGSÅ: Shop uld til dig selv 

LÆS OGSÅ: Indretning af børneværelse – 6 uimodståelige sager 

LÆS OGSÅ: Derfor bør du smide din bæresele ud NU!

 

6 gode grunde til at vælge uld

 

1: Uld kan bruges året rundt!

Jep! Vi bruger uld hele året. OGSÅ om sommeren når det er varmest. Uld er svedtransporterende og hjælper kroppen med at regulere sin temperatur – også når det er varmt.

100% ren uld kan absorbere 40% af dens egen vægt, uden at man føler sig kold og våd.
I sammenligning absorbere bomuld kun 7% og kunsstoffer 2% af dens egen vægt.
Mange mener desuden at uld nedsættes risikoen for luftvejslidelser, hoste og øre problemer.

Hvis du er til en lidt tyndere kvalitet kan jeg klart anbefale mixet af uld og silke… det er vildt lækkert – også til de voksne 😉

 

2: Selvrensende!

Jep – uld er selvrensende og antibakerielt. Hvis man som voksen har uld på til fx træning eller anden fysisk aktivitet lugter man langt mindre af sved end man ville gøre i fx bomuld.

 

3: Antistatisk

Det betyder at det aldrig vil klæde til din krop i modsætning til især syntetiske materialer.

 

4: Verdens mindst brandbare fiber

Ved godt at du næppe udsætte dine børn for brændbare, men nu hvor julen fx nærmer sig her I måske både gang i adventskransen, kalenderlyset og brændeovnen. I nærheden af ild er især syntetisk men også bomuldtøj letantændeligt. Uld er den fiber af alle, der er mindst brandbare, hvilket også er noget jeg tænker over, når Arthur fx sendes i børnehave på ?bål-dage? for at lave mad over åben ild.

 

5: Naturlig solbeskyttelse

Uld beskytter huden med det der svarer til en faktor 50. Det betyder selvfølgelig ikke at man kan undvære en solcreme, men uld beskytter altid lige så godt som det meste UV-tøj til børn.

 

6: Allergi-venligt

Husstøvmider kan ikke leve i uld og er derfor særligt godt til allergikere.
Derudover mener man at uld er beroligende – især for de helt små børn.

 

Det var alt fra mig i denne omgang! Tak fordi du læste med 🙂

/N

1

  • Rigtig skønne billeder og lækre produkter. Uldtøj er bare godt til hele familien – Og til hele året! Hvis I vil inspireres til endnu mere uld, så se denne webshops, med nordiske uld sweaters og tilbehør til børn og voksne – alle produceret med omtanke for miljøet. https://www.woolandwilderness.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Julefrokost når den skal være mega nem, men top lækker!