Opskrift: hurtige og glutenfrie choko-rugbrød / rugbrødsboller

Kalendergaver med indbygget nærvær og kvalitetstid

Leder du efter en pakkekalender til jul, der giver kvalitetstid med børnene og som ikke er “alt billigt fra supermarkedet”? Så læs med her!

Sidste år gjorde vi en pakkekalender med “alt godt fra eBay”. Det var rigtig fint og August var da glad for sine sager bevares, men i år er jeg altså blevet fokuseret på at meget af det indkøbte billige legetøj bruges meget lidt, går i stykker, og ikke bidrager særligt positivt med noget som helst. Mens August stadig ikke er fokuseret på diverse børnehave-samlediller, vil jeg benytte mig af, at tid og leg med mor og far stadig er det bedste han véd, og i år derfor få mast lidt ekstra familiehygge ind i december ved hjælp af pakkekalenderen. For at han også kan have noget sejt fra nissen at fortælle om i børnehaven, er der også nogle mere “kindergarden-cool” items der er af mere legetøjskarakter end de andre pakker.

I år er temaet altså at få nogle ting i pakkekalenderen der giver os noget kvalitetstid sammen.  Altså, noget vi skal bygge sammen, noget vi skal male, noget vi kan snakke om, eller en oplevelse vi kan dele. Og tro mig det er sværere end at købe 24 dimser for en eBay addict på afvænning. Hvis andre går med tanker om en sådan pakkekalender vil jeg altså dele mine ideer løbende. Og jeg håber i vil bidrage med ideer i kommentarfeltet, så vi med fælles hjælp kan komme frem til 24 skønne sager der giver endnu flere vidunderlige stunder.

1. December

Brunkagehus (her med snyd fra IKEA)- du kan også gå all in og bage selv… Når det kommer i een af de første pakker kan det stå og pynte hele december! Bonusinfo: 1. december falder en lørdag, og der er derfor god tid til dette projekt, der nok ikke lige skal presses ind i ulvetimen:)

2. december

Søstrene grene er, også til denne slags pakkekalender, din aller aller bedste ven. På videoen kan du se hvordan i nemt kan lavet et nisselandskab af papruller:

dette link kan du printe skabelonen, som er dét du lægger på pakken på denne dag, sammen med paprullerne. Glorien kan også snildt laves af gylden stårltråd hvis du har det liggende, og ikke en gylden piberenser:)

3. december

Nu er det mandag og projekterne skal måske være lidt kortere i hverdagene.  (Yes, jeg er en dovent-praktisk mommyblogger). 3.  December indeholder pakken derfor et par træskiver og et par fyrfadsglas. Fyrfadsglassene kan være hvad du lige har på lager, og hvis du ikke selv har nogle træskiver liggende kan du købe disse:

På træskiverne limer i fyrfadsglasset og så går i en tur udenfor og finder nogle kogler at klistre på, eller går i barnets plastikdyrskasse og finder en lille hjort (eller en dinosaur der kan få en lille nissehue på måske?), eller også tager i bare nogle nødder at søle ind i lim. Det er ikke så vigtigt, lad barnet vælge, imod at du får lov at styre limpistolen (og eventuelt glitter?).  FLOT julestage kreeret!

4. december

I dag er det puslespilstid. Måske har i stået lidt tidligere op til  morgen og kan male puslespil under morgenmaden? Så kan I glæde jer til at lægge det når I kommer hjem. I pakken for i dag er der i hvert fald puslespil og tusser, lige til at male et smukt julemotiv på. Tomme puslespil fåes tit hos Søstrene grene, og ellers kan de findes online. Hyggelig morgen OG eftermiddag sikret. (Pro tip: Hvis du har travlt i ulvetimen kan du lade barnet få puslespilelt med i børnehave. Så findes det garanteret ikke om eftermiddagen…)

5. december

Det er onsdag og i skal have risengrød til aftensmad.  Jep. I dagens pakkekalender er en pakke ris, et brev stødt kanel og sukker, i køleskabet noget sødmælk og smør, og i ulvetimen kan i følge denne video til produktionen:

Hjemme hos os er onsdag den dag hvor barnet er trættest, jeg kan ikke finde på aftensmad, og ulvetimen føles ekstra lang. Denne onsdag har jeg skrevet i kalenderen at jeg går lidt før fra arbejde, og så tager grød bare den tid grød skal tage når man er i køkkenet med en 3-årig. BUM!

 

Det var de fem første december-dage, mere inspiration til hygge-pakkekalenderen kommer dryssende som julesne løbet af oktober, og vi lover at det giver god nok tid til at forberede pakkekalenderen inden december. I år er det nemlig meningen det skal være hyggeligt- også for mor!

 

-A (der er i julestemning inden Halloween på grund af dét her)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Opskrift: hurtige og glutenfrie choko-rugbrød / rugbrødsboller