Kanelkorn med en snært af speltmor

Fødselsberetning: Sådan kom lillebror til verden

Hindeløsning, modningsarkupunktur, rebozo og andre igangsættelses tiltag. Der findes mange gode bud på hvad der kan sætte fødslen i gang! Men hvad virker og hvad skal man vælge?!

Lillebror er snart 3 måneder og det er vist på tide at jeg får delt min fødselsberetning med jer, som lovet! 😉

Som andengangsfødende får man tudet ørene fulde med at 2. fødsel altid går nemmere. I mit tilfælde gik det i hvert fald hurtigt og lillebror kom ved en ægte lynfødsel. Om det var nemmere ved jeg snart ikke, men I hvert fald mindre dramatisk.

 

Sådan startede det!

Det er torsdag og dagen efter min termin. Jeg er ikke synderligt utålmodig men også ret sikker på at lillebror ikke har tænkt sig at komme foreløbig, trods mit besøg af den private jordemoder Lotte fra Kærtegn for Livet dagen inden.

Hun lavede modningsarkupunktur, rebozo og lavede en hindeløsning.

Lotte er vanvittig sød, god og virkelig pengene værd!!! Så er det sagt!

Var ikke overbevist om at hendes tiltag ville have en effekt, men var alligevel glad for at vi fik hende ud, da både Teis og jeg fik snakket fødslen (inkl. vores første fødsel) godt igennem samt fik en masse værktøjer til denne fødsel for at sikre en bedre oplevelse.

Læs min første fødselsberetning her.

Lotte var her som skrevet om onsdagen på min terminsdato og dagen efter mærkede jeg stadig INTET!

De 24 timer var gået og jeg var derfor ret sikker på at hindeløsningen ingen effekt havde haft.

Kl. 12 hentede jeg vores store dreng i vuggestuen og vi sov en fælles lur.

Kl. 15 vågner jeg ved at skulle tisse. Ikke lige frem en overraskelse da jeg som så mange gravide havde vanvittig tissetrang KONSTANT!

Men! Da jeg rejser mig føles det som om at jeg tisse ned af mig selv! Flot, tænker jeg og trisser ud på badeværelset!

Nej heller ikke det med at tisse i bukserne er noget nyt på det her tidspunkt 😉 Arthur taler stadig om den gang jeg tissede på trappen foran hoveddøren på vej hjem fra vuggestuen med hænderne fulde af nettoposer.

Da jeg sidder på toilettet undre det mig lidt at jeg stadig kan tisse temmelig meget! Det var selvfølgelig ikke så meget jeg tissede ned af mig selv men stadig!

Jeg rejser mig og sætter mig i stuen da Arthur stadig sover. Her mærker jeg lillebror rotere i maven og igen bliver jeg våd!

Først der tænker jeg på om det mon kan være vandet.

Ved Arthurs fødsel gik vandet først i samme sekund som han var ude så havde forventet et noget større ?pjask? hvis vandet skulle gå.

Jeg tager et bind på og sætter mig tilbage i sofaen og ligger mig for at slappe af, men der går ikke længe før jeg må skifte bind igen og igen.

Teis er musiker og er på nuværende tidspunkt ved at varmt op i forbindelse med Roskilde festivallen og jeg har lovet kun at ringe i nødstilfælde. Jeg ved at han er færdig om en times tid og tager den derfor helt med ro.

Min mor skal med til fødsel denne gang. Med Arthur var det kun Teis og jeg, men med så langt et forløb kunne vi godt have brugt lidt ekstra hænder og derfor skal min mor med.

Jeg prøver at ringe til hende for at varsle at der måske er noget under opsejling, men hun tager ikke telefonen.

Da hun ringer tilbage er ingen af mine forældre i nærheden, men kommer inden for en times tid.

Imellem tiden står Arthur op og vi hygger lidt med dynen i sofaen. Jeg begynder så småt at få lidt mensturationsagtige smerter og tænker at nu er det nok ved at gå i gang, så det må være vandet der er gået.

Kl 16:30 ca kommer mine forældre ig jeg ringer til fødegangen i Roskilde for at sige at jeg tror at vandet er gået, men at jeg ikke mærker det store.

De fortælle at de hverken at de hverken har ledige fødestuer eller jordemødre og beder mig ringe igen kl 21 for at aftale nærmere.

Synes det lyder fint, da jeg tænker at der går laaaang tid før det rigtigt går i gang.

Kl. 17 kommer Teis hjem. Vi har talt sammen en halv time forinden så han ved godt at vandet er gået.

Da han kommer hjem fortæller vi Arthur at lillebror endelig er på vej og at han nok kommer en af de næste par dage. Helt automatisk forventer vi nemlig at det igen kommer til at tage sin tid og kl. er jo allerede 17.

Min far tager Arthur med hjem så jeg kan få lidt ro og fokusere på mine veer.

De niver men jeg kan sagtens være i dem. De er dog rimelig regelmæssige og tætte (3 min. imellem) men da de ikke gør mere ondt vil jeg ikke afsted til sygehuset, selvom Teis og min mor synes det er lidt underligt at veerne kommer så tæt.

Min mor og Teis ringer til sygehuset og de beder os komme. Jeg bliver lidt små irriteret for det sidste jeg gider er at blive sendt hjem igen.

Kl. 17:30 går turen mod Roskilde. Jeg skal efterhånden koncentrere mig under veerne, men føles ikke sammenligneligt med de veer jeg husker fra Arthurs fødsel.

På vej mod Roskilde tager de til! Sådan rigtigt til og jeg tænker kun på at skulle ud af bilen. Min mor tager tid på veerne og hun kan præcist fortælle mig hvornår den næste kommer og hvornår den er ovre, hvilket er en kæmpe hjælp.

Da vi når københavnsvej og McDonalds vil jeg ud af bilen. Om jeg så skal føde midt på gaden. 😉 (Føles virkelig sådan)

Vi når frem til hospitalet og veerne er voldsomme, men føler mig nogenlunde som menneske i de nu kun 2 minutter korte pauser og kan selv snakke med jordemoderen da vi ankommer.

Hun ser på mig og siger: ?Du ligner en lyn-fødsel?.

Det eneste jeg tænker er at hun må være sindsyg. Jeg er ikke sådan en lyn-føder!

Vi får en stue og jeg bliver undersøgt. 4 cm åben! Shit jeg er skuffet og tænker at vi bliver sendt hjem.

Kl. er 18:20 og jordemoderen læser min ?ønskeliste? for fødslen igennem. Hun tilbyder mig at komme i brusebad så snart hun har hentet et drop til mig.

Jeg har under begge graviditeterhaft steptokok B infektion og skal derfor have pencillin før og under fødslen.

Hun går og kommer tilbage for at ligge droppet. Jeg er helt væk i ve-land og får en maske med lattergas. Jeg hiver gassen i mig og ser sol, måner og stjerner da jeg glemmer at holde pause.

 

Ud af kroppen oplevelse

Lige her omkring begynder ud af kroppen fornemmelsen! Jeg er ikke sikker på hvor lang tid noget varer og ALT bliver udvasket og tåget!

Jeg har ingen ide om hvor lang tid noget varer og alt går pludselig stærkt!

Kl. er ca. 17 og jordemoderen vil gerne have mig ned og ligge fordi jeg er så omtåget af lattergas. Hun undesøger mig of jeg har åbnet mig 8-9 cm.

Så jeg har altså åbnet mig 4-5 cm på ca. 30-40 min. For helvede det gjorde også ondt!

Jordemoderen beder mig blive liggende på siden og bruge masken med lattergas.

Hun går over til bordet ved fodenden og fortæller at hun gør klar til fødsel! Jeg tænker at hun fandme burde vente med det og hjælpe mig lidt her i stedet for at finde saks og klemmer frem til navlesnoren.

Med Arthur havde jeg presseveer i ca. 2 timer så tænkte at der var masser af tid.

Jeg rejser mig fra briksen og skriger at jeg skal på toilettet NU!

Jordemoderen beder mig vente 2 sekunder og ligge mig igen, men føles ikke som om jeg har så meget som en enkelt sekund! Jeg SKAL på toilettet og det skal være nu!

Jordemoderen får mig alligevel lagt ned og siger meget roligt til mit meget ophidsede ansigt: ?Du skal ikke på toilettet – du skal føde!?

Jeg tror jeg dør en lille smule af frygt inden i og går en smule i panik.

Kan kun huske frygten og fornemmelsen af at blive revet midt over! (UNDSKYLD hvis du ikke selv har født!) Lyder voldsomt men føltes vitterligt sådan.

Jeg er pludselig blevet en af de der (irriterende!) kvinder der SKRIGER som en lille pige, når hun føder! Jeg havde seriøst ingen stopklods og havde SÅ svært ved at tage imod jordemoderen instruktioner selvom jeg tydeligt kunne mærke forskel, når det lykkedes mig at gøre som der blev sagt.

Pga. de manglede jordmødre må min søde mor og Teis hjælpe lidt til!

Jeg ligger på siden og Teis holder mit ben imens min mor står ved hovedgærdet og hjælpe mig med lattergassen og masken der bliver ved med at hoppe af slangen i min iver for at få mere og mere lattergas og ilt.

Kort efter er lillebrors hoved ude og jeg kan mærke Teis slippe mit ben virkelif pludseligt, hvilket slår mig lidt ud af kurs. Jeg har et baby hoved mellem benene for helvede så synes ikke lige det var tidspunktet at holde pause, haha…

Den stakkels mand har set lidt for meget tror jeg og må sætte sig ned da han bliver virkelig dårlig! Shit det er demotiverende – så til alle jer der læser dette og skal føde i fremtiden!!!! HUSK aldrig at lade din stakkels mand se noget! Haha… de får ar på sjælen de stakkels pus.

Da Teis er ufunktionsdygtig bede jordemoderen min mor trække i den røde snor, så vi kan få hjælp fra en sygeplejesker eller lignende. Min mor kan dog ikke nå snoren da jeg holder fast om hendes hals.

Heldigvis kommer den jordemoder, der skal opsamle stamceller ind i samme sekund og smider alt hvad hun har i hænderne for at hjælpe til!

Det med stamceller og hvorfor vi har valgt at købe det til begge børn skal jeg nok skrive mere om inden længe!

I næste presseve er lillebror født!

19:27 – 52cm – 3690g. 

Wow! Vi var blevet forældre igen – og på meget kort tid!

Fra vandet gik til vi havde ham i hænderne gik kun fire og en halv time! Og havde vilde veer i max halvanden!

Synes bestemt ikke at det gjorde mindre ondt end første gang! Måske det endda gjorde mere ondt, men i langt kortere tid!

Jeg fik 3 små sting og kom mig virkelig hurtigt i forhold til første gang hvor bristningen også var langt større.

Teis lavede selvfølgelig en ægte ?Rock Star? og kørte ud for at spille igen fredag morgen. 😉

Om eftermiddagen fik vi besøg af verdens sødeste og stolteste storebror (og mine forældre) og det var om muligt endnu større end selv at møde lillebror! Den lykke jeg så i Arthurs øjne da han så hans lillebror for første gang ligger klart nummer 1 på listen over de første oplevelser i mit liv! <3

Indlæggelse og streptokok B infektion

Pga. streptokok infektionen kom vi ikke hjem med det samme som andre 2. gangs fødende, men skulle blive i 48 timer til observation.

Var særlig vigtigt nu da jeg ikke nåede at have medicinen i kroppen særlig længe inden jeg fødte og lillebror derfor ikke nåede at have så meget ?gavn? af det!

Men heldigvis var han ikke smittet (er jo også meget sjældent!) og vi kom hjem lørdag aften som lillebror er født torsdag!

 

Alternativ igangsættelse

I dagene op til termin (ca. et par dage før) drak jeg hindbærbladete… det skulle eftersigende gøre fødslen nemmere og hurtigere da den ligesom modningsarkupunktur modner livmoderhalsen og gør den blød. Om det er derfor det hele gik så hurtigt ved jeg ikke.

Deruover fik jeg rebozo dagen inden fødslen og i modsætning til Arthur stod lillebror PERFEKT i bækkenet! Igen er det jo svært at sige om det var der der gjorde forskellen, MEN skulle jeg føde igen ville jeg helt klart have både rebozo og arkupunktur igen! ??

 

 

Tak fordi du læste med <3

/N

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Kanelkorn med en snært af speltmor