4 trin til verdens bedste iskaffe

Glykosebelastning i forbindelse med graviditet

I onsdags  var jeg til glykosebelastning og synes lige at jeg ville skrive et par ord om oplevelsen. Man kan læse VILDT mange skrækhistorier om testen alle mulige steder, og ja det er ikke det fedeste, men man overlever.  😉

 

Derfor skulle jeg testes!

Jeg skulle testes da jeg har en farfar med sukkersyge + en anden autoimmun sygdom.

Allerede ved mit første jordemoderbesøg synes hun desværre at jeg skulle i glykosebelastning. Jeg var ikke igennem det i min første graviditet og synes egentlig at det virkede lidt åndsvagt. Ikke nok med at man kan læse et hav af skrækhistorier på nettet så synes jeg virkelig at det var spild af tid og offentlige ressourcer.

Måske derfor gjorde jeg ikke det helt vilde ved det da indkaldelsen udeblev 😉

Min jordmoder havde “desværre” glemt at booke glykosebelastningen og gjorde mig ikke så meget for at sige det mildt. Desværre var den fødselslæge jeg talte med i starten af sidste uge ikke enig og sendte mig derfor i glykosebelastning allerede dagen efter… SUK!

 

LÆS OGSÅ: Dreng eller pige? Vi har været til kønsscanning 

LÆS OGSÅ: Derfor ville jeg aldrig vælge sutter af naturgummi

LÆS OGSÅ: Graviditetstøj, ventetøj … ja tøj til tykke maver

En meget vammel drink

Allerede dagen efter skulle jeg møde op FASTENDE – kan ikke anbefales når man er i uge 34, men det gik. Er heldigvis ikke den store morgenmadsspiser og har generelt svært ved at føle sult MED MINDRE jeg er gravid. Så hvis du skal i glykosebelastning og har valget vil jeg klart anbefale dig at møde op så tidligt som muligt.

I Roskilde møder man op i blodbanken, samme sted som man får taget blodprøver. Her venter man først på at få taget den første blodprøve som oftest tages i øreflippen. Hvis du er bange for nåle er der virkelig intet at frygte – det gør på ingen måde ondt og tager 2 sekunder. Det der gør mest “ondt” er at sygeplejersken skal trykke på dit øre for at få nok blod til prøven.

Derudover får du serveret det jeg troede var et lille shot af sukkervand.

DET ER DET IKKE… det er en mængde der svarer til 2 fyldte papkrus med sukkerstads. Det er virkelig ikke lækkert! Tykt, sødt, bittert og kvalmende på samme tid. Så luk af for alle sanser og skyld det ned så hurtigt du overhoved kan. Skidt med at du spilder og får opkastsfornemmeler – ned med det! Hvis ikke man virkelig skynder sig tror jeg ikke man kan få det ned… og slet ikke inden for de 2 min.

 

LÆS OGSÅ: 2018 byder på 2 store projekter! Kan du gætte hvilke?

LÆS OGSÅ: Opskrift på müslibarer og mælkebomben – til ammende 

LÆS OGSÅ: 5 ting du bør undgå at spise, hvis du har lavt stofskifte

 

Den lange ventetid

Når du har indtaget det lækre sukkerstads skal du sidde og vente i 2 timer. Du må ikke forlade afdelingen og skal holde dig i ro. Hvis du kaster op skal du tage testen forfra – så koncentrer dig!

Jeg var heldigvis ikke specielt plaget af kvalme. Var mest sulten, der generede mig, men den kom heldigvis første rigtigt snigende efter halvanden time.

Jeg havde et headset med så jeg kunne se Netflix og derudover ringede jeg vil en veninden, som er på barsel og sludrede med hende et godt stykke tid. På den måde synes jeg ikke at ventetiden var så slem, men har muligvis generet de 50 andre i venteværelset at jeg har siddet og snakket så længe ;D

Efter de 2 timer blev jeg igen kaldt ind og fik taget endnu en blodprøve. Denne gang en helt almindelig en af slagsen i armen.

 

Ingen sukkersyge her!

Har i dag været inde på sundhed.dk og tjekke resultatet og efter 2 timer var resultatet 7,4. Det skal være under 10, så ingen sukkersyge til mig. 🙂

 

Tak fordi du læste med!

/N

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

4 trin til verdens bedste iskaffe