Slå-om-om nederdele fra Ebay

4 trin til verdens bedste iskaffe

… Nej det er ikke den sundeste opskrift i denne omgang, men den bedste! 😉 Derudover er den VIRKELIG nem at lave og tager max 2 minutter at bikse sammen, så hold dig ikke tilbage, hvis du ikke er verdensmester i køkkenet.

 

Sol, sommer og (koffeinfri?) kaffe

Solen har virkelig braget ned her i foråret og en af mine favorit eftermiddagssnacks er en god iskaffe. Jeg er jo pt. højgravid, men en lillebror, der (præcis som sin storebror!) går helt amok og laver flikflak i maven, hvis jeg drikker almindelig kaffe. Derfor laver jeg den med koffein fri kaffe for tiden, men behøver du naturligvis ikke.

Hvis ikke jeg var på den koffeinfrie variant, ville jeg måske også vælge at lave mit espresso shot på min Nespresso maskine, men nu står den altså på instant.

LÆS OGSÅ: De her vitaminer tager jeg for at forbedre mit stofskifte

LÆS OGSÅ: Guide: De bedste tidspunkter at tage vitaminer og tilskud 

LÆS OGSÅ: Glutenfri rabarberkage – uden raffineret sukker og mælk

LÆS OGSÅ: Vil du have min babse-mælk i kaffen?

 

Det skal du bruge

(Til ét glas iskaffe. Ca. 2,5 dl)

Et espresso shot (ca. 2 cl) Kan bestå af ca. 2 cl kogende vand og 1 stor teske instant kaffe, hvis du ikke har en maskine.  
1 teske brun farin
1 knivspids vanillepulver eller vanillesukker
2 dl mælk
Isterninger

 

Sådan gør du! 4 lette trin:

Step 1:
Lav dit espresso shot! Enten på maskine, med pulverkaffe, instant eller hvad du nu har. Step 2:
Tilføj brun farin og vanille til det varme shot, så sukkeret smelter. Lad kaffe stå og køle af.
Farin er ikke verdens sundeste – I know – men er der jo ikke noget sukker der er og den brune farin giver iskaffen en virkelig lækker og sirup-agtig smag.
Step 3:
Når kaffe en kølet af kan du skumme mælken. Jeg bruger sødmælk hvis vi virkelig skal synde, da det giver den mest cremede iskaffe, men er helt op til dig. Du kan bruge al slags mælk. Havremælk og mandelmælk er også super lækkert og efter min optik langt sundere end ko-mælk.

Drikker normalt ikke komælk, men her i min graviditet har jeg nogle mærkelige cravings. fx Jordbær med mælk…

Du kan ikke bruge den du måske har til din Nespressomaskine til at skumme mælken, da den jo samtidigt varmer den op. Men brug i stedet en lille hånd mælkepisker eller en stavblender.Step 4:
Som det sidste hælder du nu den kolde skummede mælk ned i dit kaffeshot og tilsætter isterninger. 

 

…Velbekomme 😉  

Og tak fordi du læste med!

 

/N

3

 • Cool… min er vist en lidt ældre model. Den kan i hvert fald ikke skumme uden at varme – har forsøgt nu hvor du skrev 😉 Men er da mega smart!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Man kan sagtens bruge sin mælkesummer, hvis man har den der hører til en Nespresso-maskine. Den kan nemlig både varme og skumme mælken, men den kan også skumme mælken UDEN at varme den

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie Samantha Klokholm

  I stedet for brun farin, bruger jeg altid “Sukrin Gold”. Det giver den samme sirup/karamel agtigt smag, men indeholder ingen kalorier

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Slå-om-om nederdele fra Ebay