Meningsfuldt børnetøj i særklasse + rabatkode særligt til dig!

Hvor meget og hvor længe skal mit barn sove?

Her finder du svaret på, hvor mange lure dit barn skal sove og hvor længe! Det hele afhænger naturligvis af hvilken alder dit barn har… Derfor har vi lånt et fint lille skema fra Netsundhedsplejesken.dk som vi er sikre på vil gavne dig lige så meget som det har gavnet os.

 

Så meget skal dit barn sove!

 

Søvnmangel er tortur

Du har sikkert hørt det før! Det er SUPER usundt at sove for lidt… både for dig og for dit barn!

Dét var netop en af de ting, der stressede mig allermest, mens jeg var på barsel med Arthur. Han sove ikke ret meget, ikke ret  tung eller ikke ret længe og mit hoved blev virkelig hurtigt fyldt med forfærdelige tanker om at nu fik han nok lav IQ, ADHD og alt muligt andet bare fordi jeg ikke kunne finde du af at “lære” ham at sove.

Arbejdede altid på den næste lur og det kan ikke tælles på 2 hænder, hvor mange gange jeg har stortudet, når jeg har trillet med barnevognen, svunget liften eller siddet og skubbet til slyngevuggen.

Men med tiden skete det! Om det kom automatisk eller om det var alt vores arbejde med faste rutiner, kraniosekralterapi, zoneterapi osv tør jeg ikke sige, men det vigtigste er jo også bare at det gik over.
Så de der flergangsmødre HAR faktisk ret… det ER bare en fase og selvom jeg virkelig tvivlede på deres ord, så fik de alligevel ret.

 

LÆS OGSÅ: Dreng eller pige? Vi har været til kønsscanning 

LÆS OGSÅ: Derfor ville jeg aldrig vælge sutter af naturgummi

LÆS OGSÅ: Graviditetstøj, ventetøj … ja tøj til tykke maver

 

Ikke alle passer ind i skemaer og det er ok

Fra fødslen og til 18 måneder sov Arthur på ingen måde nok, ifølge det her skema. Vi nåede hverken det “korrekte” samlede antal timer eller lurer, men jeg synes alligevel at det har været en god rettesnor at stile efter.

Nu i en alder af 2,5 år har han et godt sovehjerte (som sin mor, haha) og tager gerne mellem 2,5 og 3,5 timers lur midt på dagen. Om natten sover han ca. 10-11 timer. Han vågner samme tid (mellem 6:30 og 7:00) hver morgen, så det er for det meste op til os, hvor længe han skal have. Det handler i princippet bare om at få ham til at sove tidligt nok. 😉 Det kan dog til tider være lidt en udfordring hvis han har sover helt til kl. 16, men pyt!

Så lad jer endelig ikke stresse af skemaet, men brug det som en god guide.

 

Tak fordi du læste med 🙂

/N

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Meningsfuldt børnetøj i særklasse + rabatkode særligt til dig!