Graviditetstøj, ventetøj... ja tøj til tykke maver

Udsatte boligdrømme og babyboom

Husker du mine insta posts om tilbygning og ombygning af vores gamle 70’er hus? Vores plan var jo egentlig at vores villa skulle ombygges og udbygges til en funkisvilla, men da vi fandt ud af at vi skulle have barn nummer 2, blev det projekt udsat.

… De der børn – de kommer jo ikke altid helt som planlagt. Det gjorde nummer 2 i hvert fald ikke herhjemme. 😉

 

Stand by på byggeprojektet

Rigtig mange af jer har spurgt ind til vores byggeplaner, nu når jeg er blevet gravid. Og ja det er sat lidt på pause. Vi skulle, ligesom Anne og hendes familie, have udvidet vores lille hus, men nu hvor lillebror har meldt sin ankomst har vi valgt at udskyde vores boligdrømme.

Vi forventer i stedet at gå i gang med byggeprojektet start 2020, hvor jeg er tilbage på job efter barsel med lillebror.

Vi – eller måske især jeg – kan simpelthen ikke overskue projektet imens jeg går derhjemme med en lille baby. Tanken om gravmaskiner og evig larm er ikke lige dét jeg drømmer om det næste år og mr. T er heldigvis (nogenlunde!) forstående, selvom han super gerne ville i gang, nu hvor vi var nået så langt i processen.

 

LÆS OGSÅ: Dreng eller pige? Vi har været til kønsscanning

LÆS OGSÅ: 2018 byder på 2 store projekter! Kan du gætte hvilke? 

LÆS OGSÅ: 5 ting du bør undgå at spise, hvis du har lavt stofskifte

 

Småt men godt… og så alligevel?!

Vi har allerede en del skitser af hvad vi kunne tænke os og min søde svigerfar og svoger har regnet og regnet på projektet. Vi var faktisk ligepræcis nået til et punkt, hvor vi (forhåbentlig!) kunne opfylde alle vores ønsker for ca. halvanden million.

Jeg er lidt af en krea nørd og havde allerede da vi købte huset en masse planer og drømme for hvordan det kunne ombygges totalt og blive vores ultimative drømme bolig.
Bevares … vi elsker vores hus som det er, men vidste allerede dengang (5 år siden) at det på sigt ville blive for småt for os at bo i.

Det eksisterende hus er nemlig kun knapt 100 kvadratmeter og en del af de kvadratmeter går blandt andet til “teknik” og varmekilde.

Selvom jeg stoler ret meget på min egen æstetik så kan jeg alligevel blive hamrende i tvivl om vores løsning til en ombygning mon er den rigtige.
Tænk hvor frygteligt det ville være at bruge halvanden million og så vågne op og tænke dét her hus, det er sgu ikke lige mig.

Jeg er jo trods alt ikke arkitekt og er vanvittigt bange for at der er noget jeg overser. For hvad der ser pænt ud på papir ser måske helt forfærdeligt ud i virkeligheden.

Der er SÅ uoverskueligt mange ting, der kan gå galt i sådan et byggeprojekt og jeg er ikke så sikker på at jeg stoler nok på mit eget overblik til at jeg tør starte byggeriet uden at have en arkitekt indenover.
Der er dog samtidigt vanvittigt mange penge at spare ved at tegne selv, men mon ikke de er godt givet ud?

Hvis du har nogle erfaringer så del dem hjertens gerne!

Vil trods alt hellere blive boende med begge drenge på få kvadratmeter end at ende med at fucke huset helt op og i sidste ende måske flytte og tabe en masse penge på det.

 

LÆS OGSÅ: Godt gættet! Vi skal have en baby

 

Skitser og de ultimative drømme for vores hus

Her kan du få et lille sneak peak af den stil vi gerne vil bygge i.

Udendørs tænker vi meget i ubehandlet træ og rustikke meget rustikke elementer.

Vi bor ud til Roskilde Fjord og vil gerne trække klare linjer fra den omliggende natur ind på vores bolig. Vores nabolag består primært af store funktisvillaer og vi vil selvfølgelig også forsøge at blende så pænt ind i vores omgivelser.

Tilbygningen bliver en tand højere end det eksisterende hus og begge bygninger får fladt eller let skrånende tag.

Indenfor gør det samme sig gældende. Vi købte næsten udelukkende huset pga. den fantastiske beliggenhed og sammen med elementer fra naturen er det funktionelle i højsæde.

Selvom vi bygger til bliver det færdige hus ikke voldsomt stort. Vi regner med at ende på ca. 170 kvadratmeter, så der skal stadig tænkes praktisk og funktionelt i alle rum.

Den nye del består af 2 børneværelser, 1 soveværelse, 1 badeværelse og 1 fællesrum.

Arthurs nuværende værelse forvandlet til bryggers og gennemgang til tilbygningen.

Vi har pt. 3 bud på en plantegning og ved i virkeligheden ikke om det bliver en helt 4. men så langt så godt.

Et bud på en plantegning

Den store kasse, der ikke er inddelt er vores eksisterende hus. Den lidt højere bygning er tilbygningen.

Jeg har valgt at tegne huset i floorplanner, som er et gratis online program. Det skal bestemt ikke alt, men du kan nå virkelig langt med dine skitser og programmet er nemt og intuitivt at bruge.

Du kan evt. se nogle af deres youtube-videoer, hvis der er noget du ikke kan finde ud af… de har været en stor hjælp herhjemme.

Mere tid til omtanke… og bekymring

Nå men projektet er som sagt skudt til starten af år 2020. Det har ligget parkeret lidt de sidste par måneder, men mr. T og jeg er nu snart klar til at tale lidt om projektet igen.

Det er ingen hemmelighed at bare denne lille del af projektet har kostet en del diskussioner, på trods af at vi faktisk er ret enige og langt det meste.

Vores største problem er egentlig at vi har 2 meget forskellige forestillinger om hvordan og hvem der skal bygge. Mr. T har en mega handy familie, som allerede nu har renoveret stort set hele det eksisterende hus. MEN jeg ville super gerne have en entreprenør på størstedelen af projektet, da jeg er vanvittigt bange for at pengene kommer til at rulle for os og at vi overskride budgettet.

Alt i alt er økonomi og familie, i min verden, bare ikke verdens bedste kombination… og jeg frygter virkelig at der opstår en uheldig situation i forbindelse med sådan et stort projekt, hvilket jeg ville være super ked af.

Vi har nu haft lagt det lidt på is og håber virkelig at vi nu kan indgå et kompromis, der gavner alle partner.

For ja… selvom år 2020 lyder som laaangt ude i fremtiden så ved vi nu af bitter erfaring at hele processen og vores evne til at tage de endelige beslutninger tager sin tid.

Det trækker især ud hvis vi vælger at få en arkitekt ind over. Dem vi har fundet, hvor vi kan lide stort set alt de har lavet, har nemlig en del ventetid og man skal forvente at selve ide- og tegneprocessen samt forberedelserne til byggetilladelsen kan tage op mod 8 måneder.
SHIT… Så er det jo kun godt at der næsten er 2 år til at vi gerne vil begynde at grave i jorden.

 

Puha… det blev lidt en lang fortælling og vores nu udskudte boligprojekt.

Stay tuned – en eller anden dag skal vi nok få forvandlet vores 70’er bolig til en funkisdrøm i sommerhus stil 😉

Og indtil da kan I jo fælge med I Anne’s projekt. De går nemlig inden længe igang med at bygge førstesal på deres lille træhus i sommerhus stil og forvandle det til en vedligeholdelses fri funktisdrøm. Det kan du læse lidt mere om her.

…Det bliver virkelig vildt.

/N

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Graviditetstøj, ventetøj... ja tøj til tykke maver