Jubii... Vi skal på ferie!

6 basis-favoritter til arbejde

Da jeg var 25 og landede det jeg i dag stadig kalder mit drømmejob, kunne jeg kun forene en hverdag med mange kundemøder og rejser, med silketoppe og blazere, kombineret med sorte bukser og nederdele. Jeg så mildest talt kedelig ud, og havde et utal af blazere jeg altid stressede over, enten fordi jeg havde spildt på dem eller var bange for at gøre det. Tip nr 1 får du derfor allerede her i linie 3. H&M, Zara, Neo Noir og andre high street blazere kan sagtens vaskes i maskinen. 40 grader- bum.  De holder alligevel ikke forevigt, så det ektra slid gør ingen væsentlig forskel på deres levetid, men det gør derimod dit liv meget nemmere ikke at skulle til rens hele tiden.

Skjorter og blazere kan også se temmeligt absurde ud efter et par timer i et fly og derefter endnu et par timer i en lejebil, og jeg bliver aldrig typen der husker at tage jakken af, folde pænt og komme i hattehylden, mens der står jeg ved ikke hvor mange mennesker bag mig og venter på at komme ned og finde deres flysæde.

Med alderen lider jeg ikke længere rigtig under at behøve at være virkelig meget on trend, men det er sygt vigtigt for mig ikke at bruge bruge tid på at vælge outfits om morgenen, og at mit tøj kan bruges både til business og pleasure. Derudover sætter jeg også pris på ikke at behøve at skifte, når en dag med møder afsluttes med en business-dinner om aftenen. Den time til halvanden jeg kan være heldig at have på hotellet skal bruges fornuftigt; høre hvordan August har det derhjemme, klare de vigtigste mails, og finde ud af om den by man ér i byder på interessant shopping (det gør det meget sjældent kan jeg afsløre). Store kosmetikråvareproducenter ligger mildest talt usexede steder- ALTID i lige akkurat lang nok afstand til mere cool større by, til at det ikke kan nåes. Godt for økonomi og produktivitet, men svært skuffende.

Nå –  til sagen. Jeg har opbygget en vis rutine i at finde items der går til både en søndag med August hos mine forældre, og et møde med efterfølgende middag på  “langt væk fra alting vest-kyst af Frankrig” inkl. køre og flyvetur, og mine all time favoritter er disse. Indlægget er hverken sponsoreret eller reklame men synes faktisk at Club collection gerne må give lidt rabat næste gang. Selv tak, i ringer bare 😉 Man kan finde masser af inspiration af div. business-look-guides, men jeg synes ofte de anbefaler nogle ting der er udfordrende at style til et konservativt business-look på 2 minutter, OG være nemme at rejse i og med, OG have på mens man henter og bringer, og gerne lige vil kunne sidde på gulvet og lege med et tog sammen med 4 snotnæser, uden at være bange for sit outfit.

Nogle items er ikke i handlen mere – derfor er der ikke links. Jeg håber bare du kan bruge mine favoritter til ogå at komme ud af blazer- og sort/hvid- fælden, og til at finde noget der kan bruges både i weekend, på gulvet i vuggerne, i flyet og på kontoret.

 

 

1. Silketop fra Malene Birger – Krøller ikke ved brug, men hvis den nu skulle komme krøllet op af kuffert kan den hænges på højde ved brusekabine og så klarer damp fra meget varmt bad tricket. Hvis du alligevel får brug for at stryge og ikke gider bøvle med et lånt stygebræt, så kan du proppe hovedpuden ind i bluser som denne – det holder dem rimelig udstrakt mens du stryger.

2. Billi bi støvler. De eneste nogenlunde betalbare støvler der fåes med smalt nok skaft, som jeg er stødt på. Ellers har jeg tidligere måttet nøjes med slouchy støvler og ankelstøvler, men det er ikke altid helt kompatibelt med øvrig dresscode.  Den her mere chunky hæl sikrer at man forsvarligt kan køre bil med dem, og jeg slipper for det evige sko-skifte inden jeg forlader bilen og smutter ind til møde. Man kan jo komme til at sidde og tænke over om ens “køresko” måske ligger og lugter at sure tæer ude i bilen, hvis nu andre skal køre med i bilen. Har jeg hørt 🙂

3. Cashmerekjole fra Club Collection. Jeg er kommet til at købe den i mørkegrøn, mørkegrå og lysegrå. Jeg elsker den, for den kan bruges både dag og aften, er tilpas lang uden at være konet, og man behøver kun at vælge et stykke tøj for at være klædt på.

4. Grønne skindbukser fra Club Collection – sjovere end de evige sorte skindbukser som jeg dog også er storforbruger af, og fungerer lige godt både til vinterstøvler og stor strik som til  høje hæle  og fin sort bluse. Kan nemt tørres af. Virkelig praktisk hvis man har det med at spilde alt der serveres på kontoret ned af sig selv.

5. Don’t be a bag lady. I get it, du elsker din *indsæt selv stort, ofte fransk,  modehus med tilbehørskollektion*-taske. Og det gør jeg også . Men hvis du har behov for at slæbe computer og/eller notesbøger, marketingmateriale og what not med dig, så må du købe én taske der er stor nok til at rumme det hele, i stedet for at komme til møder og messer med computertaske OG dametaske. Det virker altså fjollet. ISÆR hvis sagerne fra dametasken sagtens kunne være i computertasken og især hvis der skal rodes i dem begge for at finde de ting frem der skal bruges. Min elskede flaskegrønne lædersag der både kan bæres cross-body og med hank er skam-slidt og kan derfor ikke komme med her. Jeg er i gang med at finde en værdig afløser, og denne bliver i hvert fald klikket hjem til at blive brugt til sommer, men må også hellere finde en mere klassisk.

6. H&M’s slim og strechy bukser til f***ing 79 kr. De er geniale. Ikke helt lange, men på ingen måde sådan 3/4 bukser. Bare et par cm kortere end standard, og det får ben i høje hæle til at se længere ud. Yes. Perfekt sammen med en eller andet pæn overdel, eller – hvis du virkelig vil – så blazere. Og man kan til den pris købe rigeligt, og ikke stresse over at der kommer børnesnot på når du afleverer på vej på job. Der kan nemlig bare ligge et ekstra par både i bil og på kontoret. (Minder mig om at jeg bør lave et indlæg om det perfekte kontor-survival kit jeg efterhånden har opbygget. Det kan redde de fleste kriser der kan opstå i almindelig kontortid og på farten).

 

Happy business’ing! – A

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Jubii... Vi skal på ferie!