Adventskalender - Glædelig 2. advent

Opskrift på julekonfekt AKA Rocky Roads

Hvis du er lige så glad for chokolade som jeg, så kender du måske også Rocky Roads?!
Jeg laver dem særligt her ved juletid, som en slags konfekt. I princippet er det bare chokolade fyldt med alt hvad dit hjerte begærer.
Det kan være alt lige fra nødder og tørret frugt til skumfiduser.

 

Når der skal hygges i de travle decemberdage

Jeg er generelt ret pjattet med december, men som altid er dagene i denne her måned bare alt for korte til ALT det jeg gerne vil nå.

Jeg er ikke så god til at gøre tingene halvt og derfor ender det desværre også med at jeg har pænt travlt med at opfylde mine egne minimumskrav til julen.

Dog har jeg i år besluttet mig for ikke at fuldføre min liste med ting jeg skal have bagt og kreeret i køkkenet. Normalt står den på minimum 4 forskellige slags småkager, konfekt, fyldte chokolader, flødeboller, små napoleonshatte, bolsjer, brændte mandler, roacky roads, bounty kugler, æbleskiver og meget meget mere…

Men i år har jeg besluttet mig for KUN at lave mine absolut favoritter + selvfølgelig de ting som jeg ved at Arthur vil elske at være med til.

Derfor bagte vi i forrige weekend 2 slags småkager hos mine forældre… og det bliver højst sandsynligt ikke til mere i år. Selvom jeg blankt indrømmer at min trang til at bage nogle æstetisk smukkere vaniljekranse er enorm. Haha… det er ligesom ikke så nemt når man har en to-årig med på sidelinjen. 😉

 

LÆS OGSÅ: Opskrift på konfekt – den nemme slags  

LÆS OGSÅ: Om vores fotodag med Twig & Turtle + Rabat til dig

LÆS OGSÅ: Sundere bountykugler 

 

Ingredienser:

Chokolade
Nødder efter eget valg
Tørret frugt efter eget valg
Skumfiduser

 

Sådan gør du:

Jeg bruger for det meste en chokolade med + 70% kakaoindhold. Det er vi mest til herhjemme, men brug din favorit chokolade.
Mængden af chokolade vs. “fyld” er lidt svær at sætte mål på, men jeg bruger ca. 2 håndfulde “fyld” til 100 g. chokolade.

STEP 1:
Start med at forberede det fyld du gerne vil have i dine Rocky Roads.
Jeg har I denne omgang brugt mandler, pistacienødder, tranebær, hakkede tørrede abrikoser og mini marshmallows.

… Men du kan bruge stort set alt.
Har før også brugt rutebiler, M&M’s, hasselnødder, valnødder, pinjekerner, morbær og hvad jeg ellers lige havde i køkkenet

STEP 2:
Start et vandbad (skål over en gryde med vand du NÆSTEN bringer i kog) så du kan temperere chokoladen. Det er ikke så svært som det lyder… bare rolig.

Hak chokoladen og smid ca. halvdelen af din chokolade i skålen over vandbadet.

Lad chokoladen smelte og blive godt varm. Når den bliver helt tyndflydende er tager du skålen væk fra gryden.
Hæld nu resten af den hakkede chokolade over i den smeltede chokolade og rør stille og roligt rundt indtil det hele er smeltet sammen. Det kan godt tage lidt tid… men stil ikke skålen tilbage over varmen – det skal nok smelte.

STEP 3: 
Hæld dit “fyld” i den smeltede chokolade og rør godt rundt indtil det hele er dækket af chokolade.
Fordel det i en lille form beklædt med bagepapir, fx et lille serveringsfad med høj kant eller en mindre bradepande. Ca. 10×15 cm.

Fordel massen i fadet og stil det på køl.

Når chokoladen er størknet kan du enten skære eller brække stykker af, afhængigt af hvor rustikt et udtryk du vil have.

 

Bon appetit 🙂

/N

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Adventskalender - Glædelig 2. advent