Crumble-opskriften du ville ønske du ikke kendte

Syltetøj uden raffineret sukker

Det er højsæson for frugt og bær i haven og det bliver i den grad udnyttet herhjemme. Denne gang får I en hurtig og nem opskrift på marmelade uden raffineret sukker – eller gluten for den sags skyld!

 

Undervurderet spise

Jeg elsker hjemmelavet syltetøj og marmelade, men det er virkelig sjældent at jeg spiser det, da jeg ikke spiser brød. (Det er en anden historie – men den kan du læse her.)

Alligevel elsker jeg at lave det da det bliver virkelig godt modtaget herhjemme. A spiser det fx også som topping på grød eller vores hjemmelavede kokos yogurt.

 

Kun fantasien sætter grænser

Du kan lave marmelade, syltetøj eller toppings af stort set alle frugter og bær. Så du kan bare give den gas.

Mine favoritter er klart æble/hyben eller brombær syltetøj… men drengene er helt pjattede med blåbær-, hindbær- og jordbær- syltetøj… så de 5 er klart de mest brugte herhjemme.

Samme udgangspunkt – du skifter bare frugten ud

SÅDAN GØR DU:
Det er virkelig ikke den store kunst at lave syltetøj selv.

Alt du skal bruge ud over bær/frugt er lidt lidt vand og fx honning eller kokossukker til at søde med, hvis du, som jeg, ikke er til raffineret sukker. Jeg tilføjer somme tider lidt vanillepulver men det er helt op til dig.

  • Til ca. 500 g bær, bruger jeg ca. 1/2 dl. vand og 2 spsk kokossukker eller honning.
  • Til ca. 250 g hyben og 2-3 æbler bruger jeg 1 1/2 dl vand og 2 spsk kokossukker eller honning.

Tilføj frugt/bær, vand og kokossukker/honning i en gryde og lad det simre ved middelvarme indtil frugten/bærene er møre.

Rør forsigtigt undervejs.

Efter ca. 5-15 min afhængig af hvilken type frugt/bær du bruger kan du tage gryden af varmen og stille marmeladen til at køle ned.

Er du til marmelade/syltetøj uden hele bær kan du med fordel bruge en stavblender og blende eventuelle hele bær ud i marmeladen.

 

Voila så er der marmelade. 

 

Et ekstra lille tip:

Pluk hyben minimum et par timer i forvejen. Skær dem over og frys dem ned med kernerne i. Når de er frosne kan du nemt skrabe kerner ud med enden af en teske.

Jeg gemmer gerne hyben i fryseren til hele året. De er med kerner og det hele – det eneste jeg har gjort er at halvere dem.

/N

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Crumble-opskriften du ville ønske du ikke kendte