5 nemme og sunde alternativer til kartofler-ris-pasta

En hurtig snack som dine unger vil elske…

Trænger du til lidt inspiration til alternative og måske lidt sundere snacks til dig selv om dine børn – så læs med her. De her vil I elske!

Det er faktisk virkelig simpelt! Hvis der er noget jeg elsker så er det frugt OG chokolade… gør de fleste nok – men hvis der er noget der er bedre end frugt og chokolade, så er det frugt MED chokolade! 😉

 

Mindre gris mere hygge

Jeg er pjattet med chokolade fondue og selvom det er super 80’er agtigt, så er der intet hyggeligere. Vi spiste det en del før vi fik A, men det er sgu lidt noget svineri med en 2 årig.

Derfor er vi begyndt at skære frugt, dyppe det i chokolade OG vigtigst af alt lade den størkne inden vi spiser den. Smager sindsygt godt og tager ingen tid at lave …Også selvom du har børn med i køkkenet!

A er helt pjattet med bananer så det er stor favoritten.
Ret heldigt da man jo stort set altid har bananer liggende – i hvert fald som børnefamilie. 😉

Vi har også forsøgt os med jordbær og ananas med chokolade. Ananas er nok min favorit – smager overraskende godt!

Men det er jo kun fantasien der sætter grænser for frugt og chokolade valg. Måske du fx (som jeg) er til en vegansk udgave?!

 

Du kan aldrig pynte for meget

Du kan også nemt pynte dem lidt ekstra med fx hakkede nødder eller spiselige blomster. Ser SÅ fint ud og smager skønt!

Jeg vil helst ikke have at A spiser nødder, og spiser det ikke selv nu hvor jeg spiser efter AIP (pga lavt stofskifte) – men mr. T er vild med det. 🙂

Hvis du ikke er så nazi omkring sukker, som jeg så kan man jo også vælge at dyppe dem i krymmel, kandiserede violer eller lignende. Tror jeg ville være sindsygt fint!

Nazi med min sukker politik 

Vi har indtil sommerferien kørt med 100% nul-sukker politik. I ferien løsnede vi lidt op og A fik lov til at smage en økologisk solbærsoftice fra Læsø is… vild oplevelse for den lille mand. 😉

Jeg er super glad for at vi har fået så “strikse” med sukkeret og har også tænkt mig at undgå raffineret sukker så vidt muligt, i hans 3. leveår.

MEN nej jeg er ikke lige så striks som da jeg skrev dette indlæg!

A er meget snart 2 år og jeg er lykkelig for at vi har holdt ham fra raffineret sukker indtil nu – så fortryder intet! Men selvfølgelig skal han have lov at smage de få gange, jeg vælger at indtage sukkerholdige fødevarer i hans nærvær. Det er jeg ikke hys med længere. 😉

Sukkerfrit alternativ til chokolade

Men bare fordi jeg ikke er så hys med sukker politikken længere, så I selvfølgelig ikke snydes. 😉

De dage hvor jeg ikke synes at vi skal ud i at indtage raffineret sukker i form af chokolade laver jeg en slags choko dip.

Det lyder måske lidt mærkeligt men den er lavet på avokado.
Den smager på ingen måde af avokado og både A og Mr. T er vilde med den.

Især Mr. T kan være svær at begejstre i mit alternative køkken, så det siger ret meget. 😉

 

INGREDIENSER:

1 moden avokado
1 tsk kokosolie
1-2 spsk kakaopulver
1 knivspids vanillepulver
1 spsk honning, kokossirup, agavesirup eller hvad du nu er foretrækker

SÅDAN GØR DU: 
Nå men alt du skal gøre er at mose en moden avokado… mos den godt så massen bliver helt jævn. Tilsæt de øvrige ingredienser. Hvis du har en lille løghakker eller blender kan du med fordel også blande alle ingredienserne i den. 🙂

 

Ta da… så er der choko-dip til jeres frugt! 🙂

 

/N

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

5 nemme og sunde alternativer til kartofler-ris-pasta