Ispinde i brownie fudge stil - veganske, uden sukker og gluten

Ispinde uden sukker, men med masser af frugt -Perfekt til de små!

Endelig er sommeren kommet til Danmark. Derfor skal I naturligvis have nogle opskrifter på lækre, men sunde ispinde. … Bare rolig de er super nemme at lave og du kan med fordel have børnene med i køkkenet.  Isene er som alle vores opskrifter, lavet med naturlige råvarer, så selvfølgelig ingen kunstige sødemidler og lignende.

Sommer-tid er is-tid!

Sommeren kommet til Danmark. For mig betyder det is og massere af ture på stranden.

Men efter at jeg er startet på AIP, pga mit lave stofskifte, har det at spise is været lidt en udfordring. Jeg prøver nemlig at undgå raffineret sukker, kunstige sødemidler nu hvor jeg har lavt en “ny livsstil” med AIP diæt.

Men jeg vil sige at man kan komme rigtig langt med lækker frugt, bær, kokosmælk og kokosolie.  Til sammen kan det blive de mest fantastiske og meget børnevenlige is.

…Er du mere til en god chokolade is, så prøv mine brownie fudge lignende ispinde. De er geniale.

 

Hjemmelavet, når det er bedst!

For efterhånden et par uger siden kastede jeg mig ud i at lave ispinde… lavede en del forskellige.. Du ved, blendet mango, jordbær, solbær, avokado, kokosmælk osv… fed frugt med massere af smag – og de var et hit! Derfor skal I selvfølgelig have opskriften på de 3 bedste varianter. 🙂

Du kan pynte dem som du vil, fx med spiselige blomster, hele stykker frugt, chokolade eller/og hakkede nødder.

OPSKRIFTER:
(til 5-6 små pindis) 

Ispinde med solbær og mynte

Ingredienser:

300 gram solbær eller andre bær fra haven
5-6 udstenede dadler
1 spsk kokosolie
1/2 tsk vanillepulver
1 spsk agave sirup eller honning
4-6 blande frisk mynte

Sådan gør du:

Udsten dadlerne og blend alle ingredienserne til en ensartet masse.

Fordel massen i dine isforme – jeg bruger silikone forme, som oftest kan fås i Netto, Søstrene Grene og lignende hen over sommeren.

Du kan med fordel fryse lidt spiselige bloster med – ser super flot ud.

Stil isene i køleskabet i minimum 4-6 timer.

 

LÆS OGSÅ: Dag 3: AIP diæt imod lavt stofskifte og hashimotos

LÆS OGSÅ: Dag 15: AIP diæt imod lavt stofskifte og hashimotos

LÆS OGSÅ: Dag 30: AIP diæt imod lavt stofskifte og hashimotos

 

Ispinde med ananas og mango

Ingredienser:

1 tyk skive ananas uden skræl
1 moden mango
1 banan
2 spiseskefulde af den tykke del af en dåse kokosmælk
1 spsk kokosolie

Sådan gør du:

 

Blend alle ingredienserne til en ensartet masse.

Fordel massen i dine isforme – jeg bruger silikone forme, som oftest kan fås i Netto, Søstrene Grene og lignende hen over sommeren.

Du kan med fordel fryse lidt spiselige bloster eller hele skiver banan med – ser super flot ud.

Stil isene i køleskabet i minimum 4-6 timer.

 

Ispinde med jordbær og kokos

Ingredienser:

100 g jordbær
2-3 blande basilikum
1 spsk kokossukker
1 spsk kokosolie
Den tykke del af en dåse kokosmælk
1/2 tsk vanillepulver
1 spsk agave sirup eller honning

Sådan gør du:

Gem 2 jordbær og gem dem til senere. Tag en gryde med meget lidt vand… kun så bunden lige er dækket. Skær de resterende jordbær i mindre stykker og kog dem i vandet sammen med kokossukkeret og basilikumbladene. Når jordbærene er kogt ud tager du gryden af blusset. Bland jordbærmassen med kokosolien.

Skær de 2 ikke kogte jordbær ud i tynde skriver og placer dem i dine isforme. Hæld din kogte jordbær masse i formene så det fylder et par centimeter.

Du kan med fordel fryse lidt spiselige bloster med – ser super flot ud.

Bland den tykke del af kokosmælken med vanillepulver og sirup/honning. Fyld massen i formene så de er fyldt op.

Jeg bruger silikone forme, som oftest kan fås i Netto, Søstrene Grene og lignende hen over sommeren.

Stil isene i køleskabet i minimum 4-6 timer.

 

Det er kun fantasien der sætter grænser!
Dyp dem i shokolade, pynt med blomster eller nødder… du bestemmer!

Du kan bruge alle slags frugt og bær! Er du til chokoladeis kan jeg anbefale dig at bruge en moden avokado som base i ismassen… se fx denne opskrift på brownie fudge is.

God fornøjelse & god sommer!

/N

1

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Ispinde i brownie fudge stil - veganske, uden sukker og gluten