Sprøde fritter af søde kartofler

Aldrig i mit liv har jeg spist så mange søde kartofler, som efter at jeg er startet på AIP diæt. Vi spiste dem også en del før, men den sidste månedstid, har vi nok fået søde kartofler et par gange om ugen.
Favorit opskrift med sød kartoffel
Min favorit er og bliver de her sprøde fritter. De er virkelig gode og super nemme at lave, når det hele skal gå lidt hurtigt i ulvetimen.
Hvis du ikke er på AIP eller i det hele taget tåler mælkeprodukter eller natskyggefamilien, så kan jeg virkelig anbefale at drysse lidt revet parmasaneost og lidt chili hen over. Smager så SINDSYGT godt… og det kommer altså fra en der IKKE kan lide ost, på andet end pizza. 😉
De bliver sådan nærmest gratinerede og ekstra sprøde… selv manden er helt vilde med dem.
LÆS OGSÅ: Om AIP diæt mod lavt stofskifte og andre autoimmune sygdomme
LÆS OGSÅ: Grundopskrift på vegansk is + 3 tips
Det skal du bruge:
Søde kartofler
En god olie
Salt
Krydderi efter eget ønske.
Mht. mængden så bruger jeg ca. 2-3 små pr. person. Jeg bruger altid en olie der ikke er raffineret og som er nogenlunde varmestabil, men hvis du ikke går så meget op i det, så kan du bruge hvilket som helst fedtstof. Jeg krydre ofte fritterne med oregano, timian eller lignende.
TIP: Hvis du kan tåle det kan jeg klart anbefale at drysse dem med lidt parmasaneost og chili.
LÆS OGSÅ: Dag 3: AIP diæt imod lavt stofskifte og hashimotos
LÆS OGSÅ: Dag 15: AIP diæt imod lavt stofskifte og hashimotos
LÆS OGSÅ: Dag 30: AIP diæt imod lavt stofskifte og hashimotos
Sådan gør du:
Skræl eller vask de søde kartofler grundigt. Skær dem ud i stave eller både.
Læg på en bageplade med bagepapir eller i en et ovnfast fad.
Hæld lidt olie over dem og drys med krydderier og salt.
OBS: Hvis du vil gøre brug af mit lille tip med Paramasan og chili, så kan det nogle gange være nemmere at smide det hele i en frysepose og fordele det godt ved at ryste posen. Når ost, olie og krydderier er fordelt over alle de søde kartofler, hælder du dem ud på bagepladen eller i dit ovnfaste fad.
Bag dem i ovnen, ved 200 grader, i ca. 25 minutter eller til de er sprøde og gyldne.
LÆS OGSÅ: Aip diæt: Det her må du spise
LÆS OGSÅ: Opskrift på hjemmelavede fignestænger
Bon appetit 🙂
/N
Ingen kommentarer endnu