Opskrift på sundere Nutella

Vil du have min babse-mælk i kaffen?

Der var ingen der gad have min babsemælk i kaffen da jeg ammede. Jeg sendte vist endda et billede af min kaffe med MME i til mødregruppen, og de synes ikke jeg var særligt lækker:) Var faktisk ikke overrasket. Men da jeg selv producerede mælk, så kom de tanker om ko-mælk jeg havde haft længe til at fylde rigtig meget. Og nu fylder de så meget at jeg er nødt til at dele dem, selvom alle nok vil synes jeg er mærkelig…  Jeg drikker i øvrigt  dagligt mælk i kaffen, og August får også lidt ko-mælk.  På grund af hans ører undgår vi synlig mælk hjemme og i vuggeren, men han får gerne glas når vi er ude og det serveres, men jeg synes VIRKELIG det er mærkeligt jo mere jeg tænker over det.

Ville du hellere drikke min babse-mælk hvis jeg pasturiserede og kølede den til dig? Måske hvis jeg rensede mine babser med desinficerende middel inden jeg malkede ud? Hvis du finder ud af du rigtig godt kan lide min mælk, så kunne jeg jo sørge for at du fik den i stedet for at give det til mit barn, og når produktionen ikke kan følge med, så må jeg lave flere børn for at holde den oppe. Jeg kan måske også få mine veninder til at gøre det samme for at dække dit behov?

Sådan tænker jeg nogengange på ko-mælk, og så synes jeg det er verdens mærkeligste produkt. Det her skal egentlig ikke være en snak om dyrevelfærd, jeg vil bare dele mine tanker om hvor mærkeligt jeg synes det er at vi drikker et andet dyrs mælk, og hvordan vi simpelthen har skruet en hel produktion af det sammen. Det eneste dyrevelfærdsmæssige jeg sådan lige vil komme ind på er, at man må tage kalvene fra deres mødre blot 12 timer efter fødslen i mælkeproduktionen. Det synes jeg altså er ret ekstremt for at dyr der naturligt har deres afkom hos dem meget længere. Og for hvad? Mælk? Så lækkert er det da heller ikke?

Prøv lige at overvej…

Ikke desto mindre er jeg ikke selv spor konsekvent, og hælder ko-mælk i min kaffe hver dag. Men hver gang jeg ser koen på kartonen, så føler jeg mig som en meget mærkelig type der er igang med at drikke kalvenes mad, og får sære billeder af hvis nu aberne holdt en masse menneske-mødre på række i en stald, og kom os ind i en industri som vi gør med køerne.

Er der andre der er lige så ambivalente og måske endda også inkonsekvente som mig omkring ko-mælk, eller har jeg bare for god tid til at tænke i mens jeg drikker morgenkaffe?Og hvad er det bedste mælkealternativ til kaffen som ikke skiller? (Jeg er ikke vild med ris og soja-mælk af andre grunde, som måske kan få sit eget indlæg en dag)

Kalkmangel er jeg ikke specielt bange for. Vi får mega mange figner herhjemme og der er masser af calcium i – se for eksempel opskriften på hjemmelavede nemme figenstænger her.

Kh A *Mælketossen*

3

 • kenneth

  jeg (som har den fetish–kaldet “erotisk laktation”–som blandt andet en sexologhar fortalt om i medierne og har lavet hjemmeside om) ville (da jeg har et ønske om–om muligt–dirkete fra kilden at smage varen) intet have imod at prøve at smage mælk (fra et kvindebryst) i kaffen (men det er–bare–ikke lykkes endnu at finde et sted man kan få lov håber det en dag lykkes)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Morten

  Tak for din kommentar, du har ret i dine betragtninger. Prøver aldeles heller ikke at påvirke nogen til at undgå mælk med dette indlæg, deler bare mine mærkelige tanker om det, også altid i håb om at få input til at se det anderledes, så tak for det også! –

  …Men nu ser jeg også dyr opdrættet til kød gennem de samme briller og får det mærkeligt med det – men ej heller i dét tilfælde nok til at lægge kødspiseriet på hylden:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Morten

  Mange ting er nok mærkelige, når først man tænker over det. Vi spiser også koens kød, selvom jeg ikke ville spise dit, altså “ville du have mit røgede inderlår på tallerkenen? Nej vel?!”. Ja, vi er det eneste dyr, der drikker andre dyrs mælk. Vi er også det eneste dyr, der tilbereder mad over bål, det eneste dyr, der koger havregrød osv osv. Det, i sig selv, gør det ikke farligt eller mærkeligt. Allergi er én ting og skal tages seriøst, men langt de fleste ting, vi mennesker gør, er vi det eneste dyr, der gør. Det i sig selv er ikke en grund til at stoppe med at gøre det. Ellers skal du også droppe bilen, tøjet, telefonen osv… 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Opskrift på sundere Nutella