Opskrift müslibarer & mælkebomben - til ammende

Min søn siger ikke ét ord!

Jep – den er god nok! Denne her søde og omsorgsfulde dreng siger ikke ét ord!
Han er 20 måneder og der kommer ikke et eneste ord ud af hans mund… og vi begynder så småt at blive bekymrede!

 

Hjælp !
Vi er nok ved at nå dertil hvor vi tager imod alle råd med kyshånd!
Så HIT ME hvis du har et godt råd…

 

Om tegn til tale 
Til gengæld mestre han tegn til tale og har gjort det længe.
Ville dog ønske at han SNART, skiftede enkelte tegn ud med ord, for hvor længe “må” der egentlig gå? Skal vi være bekymrede?

 

Øvelse gør mester
For tro mig – det er ikke fordi vi ikke øver!
Vi sætter efterhånden ord på alt og jeg er ved at kaste en lille smule op over hvor korrekt og tydeligt ordene efterhånden bliver udtalt herhjemme.

Vi har også et hav af pegebøger og de bliver brugt flittigt. Han peger og vi skal så fortælle, hvad det er. Så han er bestemt også interesseret i at få sat ord på.

 

Syng mor – syng…
Han er også ekstremt glad for sang og musik. Vi bliver (med tegn) sat til at synge om stort set alt han ser på sin vej… Så min opfindsomhed, kommer ret ofte på prøve, når jeg fik bliver bedt om at synge om en sten 😉

Derudover eeelsker han når Mr.T tager guitaren frem – de to kan virkelig holde en fest og Arthur synger da også lystigt med i en lang og meningsløs tone. 😉

 

Massere af lyd
Så det er ikke fordi der ikke kommer lyde ud af hans mund… der kommer massere, men det er rent volapuk og babysprog.

Når vi øver gider han desværre ikke så meget som at forsøge at efterligne os, men taler i stedet videre på babysprog.

Han siger faktisk nogle gange, noget der miner om hej.
Han har også nogle udtryk som vi tror betyder bestemte ting, men de minder overhoved ikke om ordet og det er ofte ret kortvarigt, før han holder op med at sige lyden igen.

 

Ørene er tjekket
Arthur har tidligere haft en del problemer med ørene, men har aldrig haft væske på ørene, som jo ellers ofte er grunden til de sproglige udfordringer.

Vi har besøgt en del forskellige ørelæger her på sjælland, i forbindelse med tilbagevendende mellemørebetændelser.

Men da pencillinen ikke virkede efter hensigten og dræn ikke var en mulighed, nu hvor der ikke var væske på ørene, måtte vi finde på en anden løsning.

 

Kraniosekral terapi
Så efter utallige penicillin behandlinger er vi hoppet på den mere holistiske vogn. Vi er nemlig blevet VIRKELIG postivt overrasket over kraniosekral-erapi.

Ja det lyder måske lidt hokus-pokus, men da han med ca 2 ugers mellemrum fik mellemørebetændelse igen og igen, var vi ret desperate.

Vi havde fået anbefalet det før, men vi var ikke så store tilhængere af de ikke dokumenterede behandlingsmetoder, så det var første da desperationen virkelig meldte sig, at vi overgav os…

Er jeg virkelig taknemmelig for i dag og vi kommer der stadig indimellem fx hvis Arthur har lidt feber for tænder eller lignede.

Er lidt syret, men han kan have ret høj feber når vi kommer og ingen feber overhoved når vi går.

Så kan man altså mene hvad man vil – men et eller andet gør hun da rigtigt.

Tak søde Inger!

 

Er tegn til tale en ulempe?
Kan dog godt blive lidt bekymret for om det kan være tegnene, der sætter en stopper for hns udvikling.

Måske føler han det ikke rigtigt nødvendigt at sætte ord på, nu hvor vi forstår ham.

Vi introducerede tegn meget tidligt og været vildt begejstret, da vi synes at vi sluppet for en masse frustrationer, ved at kunne kommunikere med ham tidligere end normalt.

Arthur bliver, til daglig, passet hos sin farmor og hun er også stor tilhænger af baby tegn. Vi har derfor gjort et ret stort nummer ud at totalt synkronisere alle tegnene.

Men må indrømme at jeg ofte bliver mødt af udtalelser som;

“Nå jamen så er det da derfor han ikke snakker – er da jeres egen skyld!”

Det er bare ikke skide konstruktivt og kommentarer som den kan virkelig give mig det største hul i maven.

For måske har de ret! Selvom det aldrig været min hensigt at bremse ham, har de måske ret. SHIT!

Vi valgte udelukkende tegn til tale, fordi det føltes rigtigt for os, og gør det for så vidt stadig.

 

Står ved en skillevej 
Men vi er nok nået der til, hvor vi, som med ørene, har brug for at finde et alternativ. Om ikke lige nu så i hvert fald snart!

Så hvis du har et godt tip, så skyd som sagt endelig løs – vi tager imod al konstruktiv feedback med kyshånd!

Jeg er klar over at nu længere der går, jo længere vil han sakke bag ud sprogligt.

Men på den anden side har vi ikke lyst til at presse ham for hårdt og måske gøre alt der her med ord til en dårlig oplevelse.

Håber at I har nogle gode bud, på hvad næste skridt kan være.

 

Lots of love
/N

41

 • Hej kristina

  Beklager mit sene svar – men ville lige vente til vi fik svar fra Arthurs sprogtest i børnehaven.
  Arthur er nemlig stadig lidt bagud i den forstand at hans udtale af de lyde der ligger forrest i munden, er dårlig. Efter dette indlæg gik der i hvert fald 6 måneder før der skete noget som helst. Måske endda lidt tilbage! 🙂

  Derefter gik det pludselig stærkt! Han kom med en bunke ord ad gangen og der kom pludselig ret mange. Ingen andre end Teis og jeg fattede hvad han sagde da udtalen var rigtigt dårlig, MEN de var der og vi var LYKKELIGE!!!

  Nu er han simpelthen SÅ god og er foran sprogligt i hans sprogtest i forhold til ALT ud over udtalen. Hans forståelse og ordforråd er vanvittigt og jeg er så mega lettet over at han har knækket koden.

  Ved at det er sindsygt svært og formåede det ikke selv, men tror det bedste er ikke at stresse over det of så lade være med at rette barnet, men gentage det de siger, så de hører den korrekte udtale igen og igen!

  Krydser fingre for at det går lige så gost hos jer inden længe som jeg gør her nu hvor Arthur er 3,5 år. 🙂

  K

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • K

  Jeg har selv en søn på snart to år. Jeg er derfor meget interesseret i en opdatering på dit indlæg. Hvordan er din søns sprog i dag?

  Håber du har lyst til at give en opdatering

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Vi deler ikke kun når vi laver figenstænger og nutella eller undgår sukker/parfume/færdigretter/whatever, men også når vi føler os som skodmødre der tager på ferie uden børn, eller bekymrer os om manglende sprog. […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak for din besked 🙂 Synes vi nyder ham og tager det i et stille og roligt tempo. Min bekymring går mest på at han ikke har et eneste ord og er mere end 20 mdr… men ja det kommer jo nok 🙂

  Med venlig hilsen
  Nicoline

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak for din besked – håber du har ret 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Måske I bare skal huske at børn lærer i forskelligt tempo.. tegn til tale er da helt fantastisk at han kan det ? Min dreng på 19 måneder kunne ikke et ord for tre uger siden og gad ikke efterligne, nu kører han egen version af Hej, nej (ai), av og varm (vam). Min erfaring er at lyde er godt.. og måske fokusere på enkelte ting i stedet for at alle ord skal læres samtidig. Og bare nyd din søde lille dreng, for nogle gange er det bare det der skal til. Og du har jo afsøgt om der kan være over galt, så mit bedste råd er ro på ?

  Vh
  Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susan

  Min datter på snart 20 mdr kan 12 ord hvor udtalen hænger på en del af dem. Jeg har dog valgt ikke at være bekymret, da jeg som pædagog ved at vinduet for tale er kæmpe stort! Og bare rolig for selvom de taler senere så kommer de hurtigt efter det og indhenter de børn der taler hurtigt. Ofte synes jeg også at hvis de som min datter og din søn er hurtig og forud motorisk, så halter sproget en smule bagefter. Jeg tænker at han er helt normal for en 20 mdr☺

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Line

  Tak for din besked… Dejligt at høre en ligende historie. Især fordi min søn er præcist som du beskriver din. 🙂 Min A er meget perfektionistisk med ALT og han er sindsyg god motorisk. Han hopper med begge ben og hopper efterhånden højt, han er en stjerne på en løbecykel og han løber mere end han går.
  Har forsøgt at vende spørgsmålene her de sidste par dage, så håber at det giver lidt i sidste ende… men indtil nu kigger han bare spørgende på mig og peger på noget andet i stedet for… som om han tror at jeg ikke vidste hvad det var 😉
  Nu blev mit svar også lidt langt … haha… men sådan kan det gå. God påske!

  Mvh Nicoline

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Rebecka

  Tak for din besked… hvor er det vild viden – det afkræfter virkelig min bekymringer i forhold til TTT. TAK!
  Håber på at han en dag tager fusen på os og bare snakker løs 😉

  Mvh Nicoline

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Camilla

  1000 tak for din besked og alle dine tanker!
  Ja han bliver passet hos farmor og skal først starte i vuggestue her til sommer. Hos farmor går de til rymik, på bibioteket og i legestuer… så han ser andre børn (også i weekenderne) men selvfølgelig ikke i lige så udstrakt grad som i en vuggestue. Tror helt sikkert at du har ret i at det også kan have indflydelse på hans sprog at vi har fravalgt institutions-livet i hans først 2 år.

  Mvh Nicoline

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tusind tak for din besked og meget konkrete råd om professionel vejledning – det vil jeg helt sikkert få gjort hurtigst muligt! TAK 🙂

  Mvh Nicoline

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak – vil vi gøre 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Mai-Britt
  Jamen hans sprogforståelse er jeg ikke så bekymret for… vi læser både pegebøger og almindelige små historier som fx cirkeline mv. Der peger han glad du de ord jeg læser op… altså helt uden at jeg beder ham om det. Så din besked beroliger mig bestemt. TAK for det! 🙂

  Mvh Nicoline

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Maria
  Hvor håber jeg dog du har ret – ville glæde mit moderhjerte. For ja… du siger faktisk noget… A er generelt ikke glad for ting han ikke er god til… han øver og øver og øver sig og bliver først rigtig begejstret for det når han mestre det… han synes åbenbart ikke at indlærings perioden er specielt sjov 😉

  Mvh Nicoline

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Jeg havde de samme bekymringer ved vores den ældste dreng og havde også vuggestuen inde over i en periode. Han er i dag lige fyldt 5 år og har et vanvittigt godt sprog. Vi har aldrig fundet en forklaring på hvorfor han var sen til at tale men jeg har mine teorier. Jeg tror han var perfektionistisk- han snakkede først da han kunne udtale ordene rigtigt, han har aldrig sagt “Dar” i stedet for Far eller iiill i stedet for Bil, men snakket meget korrekt fra starten (han var omkring 2 år da det første ord kom og knap 3 år inden det rykkede) Derudover var han meget god motorisk, cyklede før han blev 3 og havde meget stor kropsbevidsthed, så tror simpelthen han havde en større interesse for at udfordre sig selv fysisk. Vores anden dreng på 23 mdr er et sludrechatol, men slet ikke lige så dygtig i sin udtale, og meget kan kun min mand og jeg forstå. Så de udvikler sig forskelligt og jeg ville slå koldt vand i blodet, i hvertfald til han bliver 2 år. Også et lille tip, når han peger i bogen og vil have jer til at fortælle, så stil modspørgsmål fx. “Ja hvad er det du peger på?” Det har jeg oplevet hjælper børn til at vende “legen”. Det blive lidt langt, beklager ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rebecka

  Hej. Jeg arbejder med døve til dagligt og har derfor altid brugt tegn til min datter, hun er først begyndt at snakke nu og hun er 26 mdr. Vi har også fået hørt at “tegnen” skulle hæmme hende, men mange af mine døve kollegaer har hørende børn hvor talesproget ikke er et problem( altså de børn får jo kun kommunikation med tegn) så det er ikke rigtig. Al forskning på området tyder også på at jo mere man stimulerer sproget (lyd, ord, tegn) jo bedre. Tegn kan aldrig skade. Det er jo sådan han kommunikerer og det skal man ikke tage fra ham.
  Min datter gik seriøst fra den ene dag til den anden og begyndt at tale som et vandfald. Det skal nok komme❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla Rasmussen

  Hej. Blev meget rørt over at læse jeres historie og tanker angående jeres søns sprog.

  Du skriver at jeres søn bliver passet af farmor. Og tænker han er enebarn, da søskende ikke bliver nævnt.

  Så mine tanker fald på: “Kommer han ud blandt andre børn i de pasningstimer farmor har ham”?

  Børn lærer rigtig meget af, at være sammen med- og spejle sig i de børn de har i deres omgangskreds – store som små. Så hvis han ikke får den mulighed, altså at se hvordan andre børn snakker og begår sig, kan det muligvis være en af måske flere årsager til, at hans sprog ikke er kommet endnu.

  Syntes det lyder fantastisk, at i anerkender ham for den han er og ikke presser ham ud i situationer, han måske ikke er klar til.

  Jeg håber rigtig meget at i finder svar og ro i en situation, jeg virkelig godt kan forstå er frusterende.

  Rigtig meget held og lykke.

  Venlig hilsen

  Camilla

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria Tsang

  Hej ?
  Vil bare byde ind med at jeg bruger baby tegn både professionelt og hjemme, og der er absolut ingen evidens for at det skulle forsinke verbal udvikling- tværtimod.
  Kontakt talepædagogen i kommunen – de har special viden. Det kan ikke skade.
  Knus Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Brynhildur

  Hej. Jeg har kun lidt teori at bidrage med. Jeg er nyuddannet logopæd men har ingen erfaring andet en praktik. Det første jeg ville gøre er at få tjekket hørelsen ved en audiolog! Endvidere ville jeg få ergoterapeut til at vurdere mundmotorik og få en logopæd (talepædagog) til at rådgive og vejlede jer 🙂
  TTT burde kun være godt. Alle evidens peger på at det fremmer sprogudvikling så det skal du ikke være ked af at have valgt at bruge. Det er jo vildt dejligt for ham at kunne kommunikere nu når han ikke har sprog endnu.
  Held og lykke med det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mai-Britt Mortensen

  Det vigtigste er hans sprogforståelse. Så spørg ham, Når i fx læser bog, Hvor det dyr der siger muh Er, hvor er den man spiser med (gaffel) osv. Hvis han har en god sprogforståelse plejer man ikke at være meget bekymret for sproget – så kommer det nok (som udgangspunkt) 🙂
  Så fortsæt med at sætte ord på ALT (den blå kande, de brune støvler osv)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hej ældste pige som er 5 år sagde ikke et eneste ord før hun fyldte 2,5 år . Men da hun så begyndte talte hun rent og kendte mange ord. Den dag i dag kaster hun sig ikke ud i noget nyt før hun ved hun kan .det er hendes personlighed , mit andet barn på 2 år kaster sig ud i alt og overvejer ikke mindste . Er sikker på at A tager fusen på jer og en dag når han er klar siger en klar besked til jer? Tegn til tale understøtter jo kun barnets forståelse for ord , og kan aldrig være en dårlig ting, vi brugte det også meget til den ældste

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Karina
  Ja, flere har faktisk nævnt det med drengene… de er åbenbart bare ikke så hurtige sprogligt. 🙂 Tror også bare at vi vil blive ved med at øve, synge, kigge i bøger osv. Det må komme når det kommer… krydser fingre for at begge drenge snart knækker koden! 🙂

  mvh Nicoline

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Mia

  Øv er jeg ked af at høre, men dejligt at han har fået et sprog. Har heller aldrig hørt om 16p11,2 før… Håber at han kommer efter det <3

  Mvh Nicoline

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hahaha… Jeg håber du har ret! Kartoffel er virkelig et sejt første ord – jeg er vild med det 🙂

  Mvh Nicoline

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Min dreng er også 20 måneder og siger meget få ord i forhold til anære børn på hans alder. Jeg snakkede med vuggestuen om det, og de sagde st vi bare skulle blive ved med at øve, for det ville komme lige pludselig. Hun nævnte det er eb rigtig god ide at starte med lyde så som muh, vov og maiv, da børn bedre kunne forholde sig til det. Hun sagde at hans passive sprog var god, altså han forstår hvad vi siger, og så kommer det andet på et tidspunkt når han er klar. Det beroligede mig lidt, for havde slet ikke tænkt tanken omkring at hans passive ordforråd er et godt tegn i den rigtigd retning. Derudover mente hun drenge ind imellem er lidt langsommere end piger på det punkt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia lovdal

  Min dreng talte heller ikk, han er 3 år nu og snakker stadig dårligt. Det skyldes dog en kromosomfejl de fandt på ham da han var 1,5 år 🙂 16p11,2 hedder den. Der er ikk så mange der har den eller kender til den 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia Nielsen

  Jeg synes det er fantastisk at i har kunnet kommunikere med ham med babytegn.Jeg tror i har et barn som føler sig forstået og hørt af sine forældre fordi i er så opmærksomme på ham❤

  Jeg kendte engang en som oplevede det samme.De fik af vide at alt var som det skulle være.Men barnet mærkede godt alle de forventninger til ham så han havde ikke lyst til at snakke.De fik af vide at en dag skulle det nok komme.
  Tror han var to et halvt da han en dag ud af det blå sagde “kartoffel”?Og så kom det❤

  Jeg ønsker jer alt held og lykke.Er sikker på han bare venter med at snakke til det helt rigtige tidspunkt kommer?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Pia

  Tak for din besked. Dejligt at høre dit syn på sagen. Vi har egentlig heller ikke været bekymrede før fornylig, hvor andre er begyndt at kommentere på hans manglede sprog. Vores sundhedsplejerske har været bekymret længe, men hende har vi lidt droppet 😉 Hun synes at han skulle undersøges da han ikke var begyndt at tale som 1 årig, så vi har valgt ikke at tage hendes ord for gode varer.

  mvh Nicoline

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Era

  Tusind tak for dine gode råd – vil jeg helt sikkert forsøge mig med. Han siger faktisk bilernes lyd, nu hvor du siger det, men det er vist også det hele. Men kunne godt være at vi skulle øve endnu mere dyrelyde osv. TAK!

  Mvh Nicoline

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Line

  Tak for din besked … dejligt at læse om lignende tilfælde. 🙂 Og meget betrykkede at din dreng nu har så mange ord – det er sgu sejt!
  Han går i legestue med farmor og er i det hele taget ofte sammen med andre børn, men selvfølgelig ikke så meget som i en vuggestue. Han er stadig ikke så interesseret i andre børn, men leger mest parallelt med dem og iagttager dem… han er ikke interesseret i at interagere med dem sådan rigtigt, men det kommer jo nok med alderen.

  Endnu engang 1000 tak fordi du tog dig tid til at svare – det er virkelig rart at høre andres historier.

  Mvh. Nicoline

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Tina

  Tak for din besked – det lyder som en god ide… må jeg lige se nærmere på. TAK! 🙂

  mvh Nicoline

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Julie

  Jo det er helt sikkert sådan han har det – han virker i hvert fald ikke til at synes at han “mangler” noget! 😉
  Vildt med din søster – har aldrig hørt om at læberne kunne være et problem, men giver selvfølgelig god mening.
  🙂

  Mvh Nicoline

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Camilla

  Nej han får ikke komælk… og har han aldrig fået, netop pga. det med ørene 🙂

  Mvh Nicoline

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Anne-Marie
  Tak for din besked… dejligt at høre at vi ikke er alene 🙂
  Super god ide med at stimulere mundmotorikken – skal vi helt sikkert gøre os mere i – tak!

  Mvh Nicoline

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Min dreng talte også først sent. Samme historie med møb.
  Han bliver tre i maj og det begyndte først for alvor at ske noget med hans sprog i sommers og efterfølgende mellem jul og nytår. Siden nytår er det gået virkelig hurtigt og der er mange ord i en sætning nu og mange ord i det hele taget..
  Han er stadig bagefter men indhenter vel på et tidspunkt.
  Vi brugte ikke baby tegn men til gengæld var hans mimik og fagter enormt udviklet og forståelsen har derfor været ret stor taget manglende sprog i betrsgtning.
  Jeg tror ikke det med mimik/sprog hænger 100 sammen men nok lidt. Han havde jo ikke store problemer med at gøre sig forståelig så behøver for at kæmpe med sproget var ikke så stort. Det kom meget i takt med at sprog blev en større og mere nødvendig del af det sociale i vuggestuen.
  Jeg var bekymret og er det nok stadig lidt nu hvor børnehavestsrt nærmer sig men det skal nu nok gå. Bliver jeg fortalt af kompetente mennesker så det stoler jeg på.
  Tror bare I skal fortsætte som I gør. Måske mere legestue hvis muligt? Min dreng blev som sagt motiveret af det sociale, det kan måske også hjælpe jer ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Hvis han havde gået i en dag institution , var i på nuværende tidspunkt blevet tilbudt en talepædagog, der kunne sporer sig ind på hvorfor (hvis der er en grund) han ikke snakker endnu.
  Den talepædagog syntes jeg i skal bede om!
  I skal henvende jer hos skole og læring ( eller hvad det nu hedder i den kommune i bor i).

  Nogen børn er bare længere tid om det, og det lyder som om i har gjort hvad i kan for at stimulerer ham til at prøve.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Jeg har en datter som nægtede at gå fordi hun gik virkelig hurtigt på knæene – mon ikke jeres A har det på samme måde .. TTT virker godt for ham så hvorfor lære at tale ? Min søster havde problemer med at tale og sagde ikke et ord før hun var knap 3 år
  Ved hende var det læberne som var et problem. Hun havde simpelthen ikke følelse nok i læberne.
  Så hun fik en talepædagog og mine forældre fik til opgave at tromme hende på læberne, og efter hun sagde sit første ord, snakkede hun nærmest rent ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla B

  Hej Anne,
  Det her er mere til det tilbagevendende mellemørebetændelse – får han ko-mælk?
  Er det ikke no. 1 bad guy som giver børn mellemørebetændelse?

  Mandelmælk er så lækkert istedet <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne-Marie

  Jeg ved min storebror først begyndte at tale da han var 3 år, men så snakkede han også ret godt, da han endelig begyndte. Dengang var der ikke tegn til tale og han har aldrig haft noget med ørerne, så der var ingen årsag.. Det lyder som om I gør alt hvad i kan for at stimulere verbalt. Så det eneste jeg kan komme på er at stimulere mundmotorikken, for at han lærer at styre bevægelserne. Lade ham slikke på noget han godt kan lide, drikke med sugerør, puste vattotter væk, sæbebobler, og lege med at sige enkeltlyde som mhh (det smager godt). Finde bøger på biblioteket, med hvad siger….?
  Og samtidig have ro på, for det skal nok komme.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Era

  Min datter er 19 mdr.
  Og taler som et vandfald – og vi brugte også tegn inden. Men hun øvede lyde før der kom ord… altså dyrelyde… muh, mæh vov vov osv. Via lydbøger – og hendes første “rigtige” ord var også Hej, så; bar (altså far) og så vov vov.
  Den dag hun sagde Hej øvede hun ligesom lyden inden resten kom… haaaa jjjjjj
  Så ved ikke om det er en hjælp, men istedet for ord så prøv at øv lyde, bilers brummen, fyrens lyde – og sæt evt. Fagter på dem du kan en dyre fagre til. Min datter supplerer stadig op med fagter på de ting hun ikke kan udtale korrekt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er mor til tre tøsepiger (på nu 22, 17 og 11). De begyndte alle tre først at snakke omkring tre-års-alderen. Da de endelig begyndte at snakke var det med et kæmpe ordforråd, og ingen af dem har været bagud sprogligt sidenhen.
  Vi var ikke selv bekymrede (talte bare løs med dem hele tiden), og det var læge og sundhedsplejerske heller ikke. Dem der udtrykte “bekymring” (læs bedrevidenhed) var andre forældre (læs mødre).

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Opskrift müslibarer & mælkebomben - til ammende