Opskrift müslibarer & mælkebomben – til ammende

Måske du har hørt om mælkebomben? En særlig sammesat müsli, der er særligt sammensat til når man ammer. Den indeholder en masse gode og gavnelige fedtstoffer og skulle eftersigende sætte gang i mælkeproduktionen.
Da Arthur blev født var han er stor dreng på ca. 4 kg. Det krævede derfor en del af min mælkeproduktion at holde ham mæt.
Jeg var en anelse desperat og hoppede derfor ud i den populære opskift på mælke-bomben – og blev lidt besat. 😉 Shit det smager godt!
Synes dog at det blev en anelse tørt i længden, så endte med at lave müsli-barer med udgangspunkt i den oprindelige opskriften… virkelig gode!
Så den får I lige her.. MUMS!
Selvom amning forlængst er overstået, så kunne jeg godt fristes til at bage dem igen! 😉 Måske bare med almindeligt Müsli. (Se opskriften her. )
Jeg laver dem altid lidt på slum, og bruger lidt forskelligt tørret frugt eller hvad jeg nu har på lager.
LÆS OGSÅ: Gluten- og sukkerfrie kokostoppe
LÆS OGSÅ: En hurtig snack dine unger vil elske
LÆS OGSÅ: Opskrift på sundere Nutella
LÆS OGSÅ: Opskrift på hjemmelavede fignestænger
OPSKRIFT
Ingredienser:
1 dåse kondenseret mælk
ca. 50 g usaltede pistacienødder eller græskarkerner
ca. 50 g grovhakkede mandler
ca. 50 g durum ? skåret eller mel
ca. 50 g jomfru kokosolie
ca. 50 g sesamfrø
ca. 50 g kokosmel
1-2 spsk chiafrø
ET EKSTRA TIP:
Tilsæt evt. 50-100 g tørret frugt efter eget valg. Bland gerne flere forskellige. Jeg bruger gerne superfoods som acai, goji eller morbær.
Du kan også sagtens freestyle med andre ingredienser som havregryn (jeg brugte glutenfri), kokosmel, kakaonibs, chokolade osv. Men de ovenstående ingredienser er særligt gode for mælkeproduktionen.
LÆS OGSÅ: Parfumerer du dit barn uden at vide det?
LÆS OGSÅ: Derfor ville jeg aldrig vælge sutter af naturgummi
LÆS OGSÅ: Derfor bør du smide din bæresele ud NU!
Sådan gør du:
Start med at hælde den kondenserende mælk i en skål. Bland de øvrige ingredienser i.
Fordel massen i en bageplade, beklædt med bagepapir, gerne med lidt kant på. Kom lidt vand på hænderne og glat blandingen ud og pres massen fladt sammen.
Bag ved 125 grader i ca. en time.
Lad det køle af på en rist i 15 minutter. Skær derefter ud i passende stykker. Når de er kolde, pakkes de evt ind i madpapir eller gemmes i en lufttæt beholder. Jeg opbevarer mine i køleskabet.
LÆS OGSÅ: Godt gættet! Vi skal have en baby
LÆS OGSÅ: Gluten- & sukkerfri brownie
LÆS OGSÅ: Grundopskrift på vegansk is + 3 tips
God fornøjelse!
…Håber at du når at smage dem inden manden spiser dem alle 😉
/N
Hej Mie
Altså herhjemme holder de ikke mere end et par dage, men det er fordi vi får dem spist.
Der er jo ikke noget i dem som kan forgå som sådan, så ville ikke være bleg for at spise dem efter et 1-2 uger, hvis du opbevarer dem tørt i fx en kagedåse… men kan selvfølgelig godt være at de bliver lidt kedelige. 😉
Mvh Nicoline