Tilståelser fra en ravnemor

Gluten- & sukker-fri brownie

I weekenden kastede jeg ud i et nyt lille glutenfrit eksperiment. Nu hvor jeg var i gang forsøgte jeg at erstatte sukkeret med et lidt sundere alternativ, og synes det blev super vellykket – så her får i opskriften.

Inspiration fra verdens bedste brownie
Der findes denne her brownie – en brownie, som efter min mening er den bedste i verden! Det er opskriften på brownie fra bogen God mad let at lave – en klassiker, som vi brugte rigtig meget i min barndom, sammen med min mors lille kina-bog med hendes yndlingsopskrifter! (Totalt nostalgisk for mig!) Men den er IKKE sukker eller glutenfri og derfor forsøger jeg at nøjes med at lave den, til særligt festlige lejligheder.

Så i stedet lod jeg mig inspirere at opskriften, for så at lave en “sukkerfri” og glutenfri udgave. Den er ekstremt nem og tager max 30-40 min fra du går i gang til at du kan stille den på bordet. (jeg synes nu den er bedst afkølet, men det er jo en smagsssag) 😉

LÆS OGSÅ: Opskrift på sundere Nutella 

LÆS OGSÅ: Opskrift på hjemmelavede fignestænger

Ingredienser: 

3 æg

2 store spsk. honning

1 tsk. vanillepulver

75 gram mandelmel eller hjemmeblendede mandler

1 spsk. majsmel

1/2 tsk. bagepulver (jeg brugte glutenfri)

5 store spsk. kakaopulver

En knivspids salt

En håndfuld grovhakkede hasselnødder eller valnødder

50 gram smør

2 store spsk. kokosolie

 

SÅDAN GØR DU:
Pisk æg, honning og vanille godt, så du får en luftig æggesnaps.
Smelt smør og kokosolie og lad det køle lidt.
Blend mandler (hvis du ikke har mandelmel på lager) og bland mandelmelet med de resterende tørre ingredienser.
Vend de tørre ingredienser æggesnapsen skiftevis med fedtstoffet. Voila!

Bages i ca. 20 min ved 175 grader.

LÆS OGSÅ: Opskrift på RAW brownie – uden sukker, kornprodukter, mælk og nødder

LÆS OGSÅ: Grundopskrift på vegasnk is + 3 tips 

Håber at I kan lide den 🙂

 

/N

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Tilståelser fra en ravnemor