Sådan kan I fingre-male uden at få maling på fingrene

Tilståelser fra en ravnemor

Jonas’ bonuspoint blev brugt på bedste vis. Han kender mig og véd at det er nemmere for mig at være på vej væk fra A når jeg har chips og bobler:-)

Jeg skriver dette direkte fra vores første ferie uden August, med modet fra dagens akkumulerede: ét styk vin chaud, én lille fadøl, ét glas rødvin og ét stk. gin og tonic i blodet. For hvis jeg skulle skrive det når jeg vågner i morgen, kan det godt være at det blev lidt mindre ærligt:)

Jonas og jeg er på skiferie. 3 dage på ski uden August, og det er faktisk skønt. Men at komme afsted og at undvære ham har godt nok været sværere end jeg troede. Her mine tilståelser, tips og hvad jeg har lært:

1. Hvis du tror det er besværligt at komme ud af døren på rejse med barn, så skal du prøve at komme ud af døren uden.
Mine forældre passer August i disse dage. Vi skulle flyve fredag tidlig aften, men heldigvis kunne min samvittighed ikke bære at August først skulle i vuggestue for derefter at blive afleveret, så jeg tog fri fredag for at være sammen med ham og få ham afleveret i god ro og orden. TAK for den beslutning.

Nemhedstip: J og jeg pakkede torsdag. Vi havde heldigvis arrangeret at få bagagen til skituren hentet hjemme og checket ind af Valizo, så vi kun skulle tænke på at få A’s habengut transporteret dagen efter. Det kan i øvrigt seriøst anbefales at bruge dem når man rejser, enten bare med børn og vil have dét mindre at tænke på, eller seriøs bagage som skiudstyr, barnvogn eller lignende. De henter simpelthen alt ens bagage på adressen , så man ikke skal forholde sig til det før man er landet på destinationen. Virkelig rart og jeg skal SÅ meget bruge dem igen til sommer når vi skal til sydfrankrig, og J har proklameret at jeg skal flyve alene med A på grund af hans arbejde – check det ud på valizo.eu
Nå – det var lige et lille tip, desværre tilbyder ingen vist at transportere børneudstyr til 3 dage til bedsteforældrene – hvis I kender nogle der gør, så sig til:)

Tårer på skijakken Fredag havde jeg jo taget fri, så A og jeg kørte Jonas på arbejde (for kun at have én bil til lufthavnen) og så hjem og hente alt A’s udstyr og så endelig til Mormor og Morfar, for jeg planlagde at han så kunne få sin lur i ro og mag dér, og vågne og være frisk når vi sagde farvel. Som altid når jeg planlægger noget, vil A det anderledes, og han skulle IKKE sove, hverken i klapvognen eller i sengen med iPad’en. (yes – alle kneb var i brug). Så for at han ikke skulle falde i søvn og først vågne efter vi var rejst, måtte jeg simpelthen tage af sted lidt tidligere, og Mormor måtte så putte ham efter jeg var kørt. Jeg havde klistret mit største smil og “pas godt på mormor og morfar skat” på da vi sagde farvel, men så snart jeg kom om hjørnet fra mine forældres stikvej stortudede jeg. Og der var to timer til jeg kunne hente Jonas, så hvis nogen rendte ind i en trøsteshoppende sørgelig type i skijakke og med tårer i øjnene fredag eftermiddag, så var det nok mig…

2. Du skal ikke kigge på billeder af dit barn, se på andre mennesker med børn, eller tale om dit barn
Vi er afsted, det er skønt, og vi klarer faktisk meget fint at nyde det hele. Men vi skal ikke kigge på billeder af August, for så sidder vi og fortæller hinanden at vi savner ham. Og når vi slår øjenene op om morgenen så kigger vi på uret og konstaterer at han må være vågen så vi godt kan skrive og høre hvordan det går. Og i supermarkedet kiggede vi på bondegårdsdyr til ham, i liften fantaserede vi om at “låne” den nuttede lille fyr på skiskole for første gang, der så lidt bange ud, og vi skriver og ringer hjem alt for tit. (Undervejs i snakken om lånet/børnekidnapningen blev vi i øvrigt skide bange for om den lille stakkels fyr var dansker og var blevet paralyseret af frygt for at blive lånt lidt af nogle fremmede mennesker under hele turen. Det var han heldigvis ikke) Når du ikke må tænke på dit barn, tale om dit barn, og har drukket for meget kan man heldigvis også ty til spisning:)

Varm rødvin og pandekage med nitals og banan klarer du værste samvittighedskvaler :-)

Varm rødvin og pandekage med nutella og banan klarer de værste samvittighedskvaler :-).

 

3. Du bliver ikke på magisk vis tjekket, overskudsagtig eller lækker, bare fordi du er på ferie alene med din mand…

Det her er fransk supermarkeds redning af romantisk get-away. Og jeg véd du er ved at sprænges for at få svar på dette: det ER fake strudseskind der beklæder stole og sofaer i dette chalet. Smagfuldt siger jeg Jer!

Det her er fransk supermarkeds redning af romantisk get-away. Og jeg véd du er ved at sprænges for at få svar på dette: Ja – det ER fake strudseskind der beklæder stole og sofaer i dette chalet. Smagfuldt siger jeg Jer!

Fordi det er så rigeligt udfordrende at få pakket og afleveret barn, og man kun tænker på hvor meget man kommer til at savne barn på den ene side, og hvor fedt skiløb og romantiske middage med rigeligt fransk vin bliver på den anden side, så er der en vis sandsynlighed for at man ikke tænker på at barbere ben inden afgang, og det kan også godt være at du tænker at fransk chalet selvfølgelig har shampoo. Det har de ikke. Og de har helt sikkert heller ikke en engangsskraber. Indtil du har lokaliseret og kørt til velassorteret fransk supermarked, risikerer du altså derfor at være på romantisk ferie uden barn, med din mand, inklusive let behårede ben og fedtet hår. IKKE ok.

Nu vil jeg tage mine ret ømme (men nybarberede) skistænger op i køkkenet og åbne en flaske vin. Skulle nødigt blive for ædru til ikke at turde at klikke “udgiv” på dette indlæg jo 😉

Kh A – AKA ravnemor i sneen

1

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Sådan kan I fingre-male uden at få maling på fingrene