Vendingforsøg

STOP nu med at have ondt af mit barn…

IMG_9559Okay – det er et kæmpe minefelt, som jeg nu bevæger mig ud på – I know! Så skyd mig bare ned – jeg står fast. For jeg synes simpelthen at vi som forældre er ude på et sidespor her.

Jeg oplever alt for ofte kommentarer som; ” ej lad ham nu smage” eller “en lille chokolade, tager han da ikke skade af”. Og ja de er sikkert ret – en lille smule sukker tager han med garanti ikke skade af, men han er halvandet og han har INGEN stopklods eller forståelse for, at det ikke er en god ide, udelukkende at leve af det, der muligvis smager allerbedst.
Det er virkelig ikke for at lyde hellig, og jeg er heller ikke selv 100% fanatisk omkring det, men kæft hvor synes jeg bare at vi kyler ALT for meget sukker i vores stakkels børn. Små børn skal, efter min mening ikke have sukker! Selvfølgelig skal børn have en treat ind i mellem, men hvis man aldrig har smagt fx chokolade, men er helt vild med frugt og andre sundere alternativer – hvorfor fanden skulle jeg så begynde at fodre ham med kage, slik og andet med massere af raffineret sukker?

Både mine svigerforældre og mine forældre respektere heldigvis vores beslutning, om at Arthur ikke skal have sukker og de har aldrig gjort modstand. Men vi har også virkelig gjort os umage for at få formanet vores holdning til sukker, så de ved nok allerede hvor upoplære de ville blive, hvis de havde givet ham søde sager 😉 Så hvis det er bedsteforældrene, der er problemet hos jer, så få det sagt til dem. Stop dem nu – hvis du ikke vil have at de fylder alt muligt i dit barn. For mig er mit barns helbred i hvert fald langt vigtigere end hvad andre tænker.
… For hold nu op hvor er jeg træt af at andre, har ondt af min “stakkels” barn, der ikke må smage den flotte lagkage eller få en double chocolate cookie. Seriøst? Hvorfor?

Hvordan kan der være noget forkert i IKKE at ville lade sit barn spise sukker. Hvis du har taget en anden beslutning for dit barn – then be my guest, men please lad være med at kommentere mit valg. For nej – efter min mening er det bestemt ikke synd for ham at han ikke må smage slik og kage. Han er halvandet for helvede. Er det dit eller barnets behov? Muligvis barnets nu, hvis det har fået sukker allerede… det er pænt vanedannende det stads, det ved de fleste voksne efterhånden at bitter erfaring. Men hvorfor give de dårlige vaner videre til ungerne?

Som forældre er det, (lige meget hvad!) vores ansvar at vores børn lever sund og ikke vokser op som små overvægtige eller tyndfede individer, der højst sandsynligt tager deres dårlige vaner med ind i deres voksne liv.
Forstå mig ret – jeg er bedste ikke hellig! Jeg snacker selv chokolade, men forsøger at kontrollere min trang og lavet sundere snacks til mig selv OG Arthur. Men bare fordi jeg ikke altid selv kan styre min afhængighed af chokolade, behøver jeg jo ikke give min dårlige vane videre 😉

Så STOP NU FOR HELVEDE med at have så skide ondt af mit barn!
Jeg gør det, som jeg tror er bedst for ham og nej jeg gider heller ikke høre nogle a la; “bare vent til du får nummer 2 – der kan du ikke begrænse indtaget af sukker.” For JO JEG KAN! Det er muligvis end større undfordring, men det kan man godt. Og hey – vi kan godt blive enige om at det i hvert fald med barn nummer 1, er virkelig nemt ikke at fylde sukker I dem – SÅ LAD VÆRE! Eller lad os i hvert fald aftale, at jeg ikke vil høre noget for min beslutning om ikke at fylde MIT barn med kage og slik.

Sukker-?
/Nicoline

Ingen kommentarer til STOP nu med at have ondt af mit barn…

  • […] katte og hænge på. Har du større børn – eller er du ikke så hys omkring det med sukker, (det er speltmor her) kan du jo sagtens pynte det med slik eller […]

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Vendingforsøg