Måske verdens fineste Chia

Sandt eller falsk om kemi

sand eller falsk

Der findes et utal af myter om kemi. Jeg har derfor besluttet mig for at aflive, eller understrege et par stykker for Jer, her i en lille omgang sandt eller falsk 😉

Man undgår en allergisk reaktion, hvis man køber produkter, der er svanemærkede.
falsk

Svanemærkningen er ikke et mærke tiltænkt til at undgå allergi. Svanemærket er mest et miljømærke, og der er ikke nødvendigvis taget meget hensyn til, at undgå alle råvarer der er kendt for potentielt at forårsage allergiske reaktioner. Hvis allergi er din mærkesag findes der mærker kun til dét – se indlæg om alle mærkerne her:

https://mommyblog.dk/2016/12/maerker-maerker-maerker/

Læberne bliver endnu mere tørre hvis man bruger for meget læbepomade.

spm Tja – jeg tror faktisk ikke det er helt afklaret. Dine læber har ikke en bevidsthed, og ved ikke at de bliver smurt ind og kan ikke blive afhængige i den traditionelle forstand. Men måske får de ikke en chance for selv at danne en effektiv barriere til at holde fugten, inde hvis de konstant smøres én på? Selv hudlæger og faglitteratur er ikke fuldstændigt enige, så det beskte råd må være at smøre moderat og inden du går ud i frostvejr.

Jeg vælger produkter med naturlige essentielle olier. De dufter skønt og jeg undgår parfume.

falsk

At et duftstof er naturligt, er ikke ensbetydende med at det er “bedre” for dig end hvis det er syntetisk eller naturidentisk. Essentielle olier kan indeholde parfumeallergener, præcis som syntetisk fremstillede dufte kan. Mange traditionelle parfumeemner fremstilles uden de 26 særligt allergene parfumestoffer. Essentielle olier kan sagtens indeholde de allergene parfumestoffer og at der er essentielle olier i et produkt frem for parfume gør det ikke mere “sundt” eller mindre allergifremkaldende, end et almindeligt parfumeret produkt.

Der er de samme kemikalier i ansigtscreme som i toiletrens

sandt Det er ganske sandt at du i nogle ansigtscremer kan finde præcis de samme kemikalier som du finder i toiletrens! Det kan for eksempel være citronsyre, xanthangummi, parfume, og så endda et polært opløsningsmiddel…vand. Det er især citronsyre i cremer og vådservietter, som mange forskrækkes over – netop fordi det også forekommer i toiletrens. Citronsyre bliver i kosmetik typisk anvendt til at justere pH ind, for eksempel så cremen får en pH, der er passende for huden, så det er altså både godt og uskadeligt at den er på ingredienslisten. I toiletrens får syren lov til at være i høje koncentrationer og ved lav pH, hvilket er godt, hvis produktet fx skal fjerne kalk. At din toiletrens og dagcentre deler ingredienser gør altså hverken din creme til en god toiletrens eller din toiletrens til en god creme:)

Min baby skal have en natursut, da det er bedre for baby end fx silikonesutter.

falsk

Natur er ikke en garant for at noget er bedre eller sundere. Jeg tror faktisk jeg kunne finde mange flere ingredienser, der kunne gøre alvorlig skade i botanisk have, end jeg kunne i “mit” laboratorie. Jeg valgte silikone-sutter til A. Jeg har aldrig hørt om nogle med silikoneallergi, men derimod om en del med latexallergi, og blandt andet derfor valgte jeg også dér, at gå i en bue udenom naturlig.

Man må ikke bruge neglelak når man er gravid.

falsk

Neglene er vildt dårlige til optage stoffer, så eventuelle “skadelige stoffer” i neglelakken kommer ikke ind gennem neglen, til dit foster i maven. Ikke desto mindre så synes jeg at man skal begrænse indåndning af opløsningsmidler mest muligt når man er gravid, og derfor lagde jeg selv neglelak en gang om ugen da jeg ventede A (i modsætning til nærmest dagligt normalt), og gjorde det helst udenfor eller ved et vindue. Ligeledes sørgede jeg for at være ude, eller at have massivt gennemtræk når jeg fjernede lakken. Acetone er nemlig også et opløsningsmiddel.

Man undgår kun produkter der er testet på dyr, hvis man køber produkter med Leaping Bunny 

falsk

Man må slet ikke teste kosmetik på dyr længere. Se meget mere om dét emne, og om mange andre facts om komsetik-mærker i indlægget her: Guide til miljømærker, certificeringer og andre mærker

 

Man skal altid bruge produkter i samme serie, så produkternes ingredienser ikke blandes forkert og stresser huden

falsk

Din hud er uintelligent, og dybt uinteresseret i hvad serie dine produkter tilhører:)  Reaktioner med andre ingredienser har jeg aldrig hørt om, og har meget svært ved at forestille mig det ske ved almindelig brug, så bland endelig løs. Hvis et produkt har nogle særlige forbehold der skal tages ved anvendelse, så vil de angive disse på emballagen. Det kan måske endda give mening at blande, hvis de forskellige produkter eller brands har hver deres styrker – fordi et brand laver fantastiske SPF-cremer er det jo ikke sikkert de er super dygtige til renseprodukter 🙂

Har du nogle myter om kemi du gerne vil have have under luppen? Så smid endelig en kommentar!

A.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Måske verdens fineste Chia