Morgenmad på farten

Min hudpleje rutine

IMG_0921

Pæn hud er vigtigt for mig! Rigtig vigtigt endda. Hele min dag kan blive ødelagt, hvis jeg har en bums. Både mit humør og mit selvværd daler, og lad os bare sige det sådan at det ikke er blevet nemmere, efter at jeg er blevet mor.
Hele den lange rutsjebanetur i hormonjunglen, har ikke gjort noget godt for min hud. Den bliver super hurtigt påvirket af min cyklus, hvad jeg spiser og hvordan jeg behandler den. Jeg bliver straffet med det samme, hvis jeg fx ikke renser min makeup ordentlig af, kan jeg se det i dagene efter. Jeg er derfor blevet helt sindsygt nørdet omkring min hudpleje og går meget op i af rense grundigt både morgen og aften.

Jeg er ikke typen, der er totalt loyal bruger af én serie og heldigvis har Anne overbevist mig om at, det virkelig heller ikke er nødvendigt at holde sig til én serie. – Det er jo stort set umuligt at finde et brand, hvor man er vild med ALLE produkterne … Med mindre man har råd til at købe hele hudplejeserien fra La Mer 😉

Jeg er dog ret selektiv over for de produkter jeg smider i ansigtet. Jeg er faktisk præcis den type som Anne synes er lidt små irriterende. Jeg går nemlig ofte efter produkter med fx blå krans eller anden allergi mærkning. …Og det er på trods af at jeg udmærket ved at rigtig mange andre produkter også kunne være mærkede, men ikke er det af fx økonomiske årsager. Kan nærmest høre Annes stemme i mit hoved, forklare mig IGEN, hvorfor der altså INTET sker ved at vælge umærkede produkter, men at det selvfølgelig er fint, hvis man gerne vil betale lidt ekstra for sikkerheden 😉 (Læs Annes indlæg om mærkninger og certificeringer her)

På nuværende tidpunkt er det de overstående produkter jeg bruger i løbet af dagen.

Om morgenen starter jeg med at rense mit ansigt med Kiehl’s Centella Skin-Calming Facial Cleanser. Er vild med den! Den er cremet, men stadig sæbe-agtig i konsistensen. Når jeg har vasket mit ansigt – ja så gør jeg det igen! Renser altid mit ansigt 2 gange (især om aftenen, når man har haft makeup på!) Men anden gang bruger jeg min allerbedste ven Foreo.

Som skrevet har min hud været ret hormonpåvirket både under og efter graviditeten. Har virkelig prøvet mange produkter, men intet har virket så godt som Foreo’en. Jeg er ikke så vild med princippet i almindelig ansigtspeeling, hvilket jeg altid holder mig helt fra, men denne skrubbebørste er tilpas nænsom, men enormt effektiv.
Startede med at erhverve mig den lille, og langt billigere, Foreo, som ikke er genopladelig. Men allerede efter 1 mdr. med store forbedringer måtte jeg eje den store.
Kender efterhånden en del, der bruger Foreo og selvom man måske tænker at det er en lidt unødig gadget i starten, så kender jeg INGEN, der efter noget tid vil undvære den igen. Den renser virkelig i bund, ens hud får langt mere naturlig glød OG makeuppen ligger pænere, da din hud er helt jævn og fin, præcis som hvis du havde brugt en peeling. (Bare uden alle ulemperne)

Når jeg har vasket mit ansigt med lunken vand og duppet det tørt i et rent håndklæde, påfører jeg min skintonic. Har netop fået denne super fine skin tonic fra Nilens Jord og er ret vild med den. (…By the way er den allergi certificeret!) 😉 Den indeholder ikke alkohol og er derfor super til min sarte og lidt forvirrede hud, som nærmest skifter fra knastør til super fedtet fra dag til dag. Og nå ja, så har den den fineste packaging – hvilket virkelig også er et plus hos mig. Jeg har ikke altid brugt tonic, i frygt fr at udtørre huden, men so far er det gået fint, så længe jeg holder mig til dem uden alkohol og kan virkelig se en forbedring. De kloge siger jo at også at alle resterne fra  renseproduktet skal renses af, og skulle eftersigende kun være en skin tonic eller en form for micellar water, der kan gøre værket.

Når tonic’en er trængt ind i huden bruger jeg en dagcreme. Her i vinterhalvåret bruger jeg er ret rig creme, som giver massere af fugt. Det kan fx være denne My Moments Rich Hydrating Face Cream, som jeg har gang i lige for tiden. Men ellers er jeg også stor fan af Beauté Pacifique Masque Soyeux Hydratant, som er den klassiske ansigtscreme fra Beauté Pacifique. Den er helt genialt til min hudtype og jeg kan se en klar forbedring på meget kort tid. Selvom den er meget fed i konsistensen, mindste den virkelig mine urenheder og farveforskelle, hvilket er de 2 ting jeg slås mest med. Derudover kan må få den i tube. Det er ikke lige så pænt, (Du ved nok at det normalt er et issue for mig) men i og med at man ikke har fingrene nede i cremen, hver dag, undgår man at der danner sig en masse bakterier i cremen, hvilket i dette tilfælde betyder mere for mig en packaging 😉
Virker måske lidt underligt at bruge en fed creme, når man gerne vil undgå urenheder, men ved at tilføje fugt kan du mindste hudens naturlige olieproduktion.

Hvis jeg en sjælendt gang vil forkæle mig selv lidt ekstra bruger jeg denne åndsvagt lækre serum under min dagcreme. Den er som flydende lykke – men prisen er også derefter. Derfor er det ikke hver dag at jeg bruger de gyldne dråber af denne skønhed.

IMG_1001

Om aftenen er det stort set det samme. Her renser jeg dog først min makeup af.
Jeg bruger ALTID en meget skånsom makeupfjerner, da mine øjne er mega sarte. Jeg er ret glad for fra Makupfjerneren fra Derma, men ellers er jeg også storforbruger af Matas’ egen Øjenmakeupfjerner.
Synes ofte at det er en fordel, hvis makeupfjerneren har en cremet konsistens, da den opløser makeuppen hurtigere, men er jo en smagssag. Derudover må jeg nok erkende at jeg er den dovne type, og med et barn om benet 24/7 er det rart at kunne nøjes med et produkt til fjerne både ansigts- og øjenmakeup.

Når jeg har renset de 2 gange og har tilføjet skintonic, bruger jeg min elskede serum. Nemlig Night repair fra Estée Lauder. Den har jeg altid på lager og tro mig – den gør underværker. Den er ret let i konsistensen, trænger hurtigt ind og føles fantastisk. Der behøver ikke gå mere end et øjeblik – så er du klar til at påføre din natcreme. Du kan jo evt. lige børste tænder i mellemtiden … Så er du i hvert fald sikker på at den er trængt godt ind 😉

IMG_0998
Nu, hvor det er særlig koldt udenfor, bruger jeg Origins Drink Up Intensive Overnight Mask i stedet for en almindelig natcreme. Masken behøver ikke vaskes af, så jeg bruger den, præcis som jeg ville have gjort, med en natcreme. Den er som en super rig creme, og det tager tid for den at trænge ind, hvis din hud er godt mættet, vil der muligvis være lidt overskydende produkt om morgenen, men se det som et godt tegn – så mangler din hud ikke fugt og du har virkelig forkælet den.

Godnat herfra <3

N.

Ingen kommentarer til Min hudpleje rutine

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Morgenmad på farten