Ebay Fund #drengemor

Opskrift på sukkerfri & glutenfri muffins


chocolated muffins with blueberry

Grundingredienser til glutenfri og sukkerfri muffins:

1 banan
3 æg
2-3 spsk. kokossukker
Ca. 1 dl majsmel eller anden meltype
Ca. 1 dl boghvedemel eller anden meltype (rød Finax kan også bruges)
Ca. 1 dl grovvalsede havregryn
1-2 dl A38, sojayoghurt eller lignende
3-4 spsk. Kokosolie
1 tsk. vanille
1 tsk. bagepulver

 

Her får du opskriften på en grunddej til glutenfri og sukkerfri kage.
Jeg laver dem ofte som muffins, og tilsætter fx nødder, chokolade, kakaopulver, bær, hjemmelavet müsli eller lignede.
De er super gode til eftermiddagshygge eller til morgenmad på farten, hvis de ikke laves alt for søde.
Nogle mix er bedre end andre, men prøv dig frem ? er sjælendt at jeg laver præcis de sammen flere gange. Men hvis jeg bager dem til morgenmad her i december, kommer jeg ofte hjemmelavet müsli, kanel og friske tranebær i dejen og putter så lidt akasiesirup og müsli eller en slags gryn på toppen, inden jeg bager dem. …Mums!

 

Til Børn undlader jeg… 
Til børnene ville jeg undlade vanille i grunddejen og ikke bruge nødder, kanel, kakao osv. før de er gamle nok selvfølgelig.
Arthur er vild med al slags frugt, så I hans muffins bruger jeg ofte blåbær, hindbær, tørrede dadler eller andre former for naturligt søde sager. Jeg er jo lidt en spelt mor, så jeg kunne aldrig finde på at give ham raffineret sukker, men denne slags er jeg ikke så nervøs for nu hvor han er 15 mdr 😉
Nå, men her er alt du skal gøre?
Mos bananen og kom den i en skål, der er stor nok til at rumme alle ingredienser, eller i en røremaskine. Tilsæt æg, kokossukker og vanille og pisk det godt sammen. Kom alle de tørre ingredienser i og rør det sammen til massen er jævn. Som det sidste smider du A38 og kokosolien i. Rør det sammen så du har en ensartet kagedej.

Bages ved 180 grader i 15-20 min.

/N

Ingen kommentarer til Opskrift på sukkerfri & glutenfri muffins

  • Naghmeh

    Hvor ser det bare lækkert ud :))) Jeg vil meget gerne snart prøve det.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Ebay Fund #drengemor