Turbo contouring for Mommies & Dummies

Om at købe familiebil

A i bil 2

Mens alle andre familier i dag har hygget med æbleskiver, eller fået røde kinder ude i novembersolen, var vi ude og kigge på familiebiler.. Jeg får snart ny bil, og tanken om at arve min meget røde lille bil, fik Jonas til at tale i meget sentimentale vendinger om, hvor glad han var for sin gamle 4-hjulstrækker.

Eftersom min nye bil heller ikke brillerer med et stort bagagerum, trækkrog, eller noget som helst andet som folk med børn, hund og hus normalt sætter pris på, lød det umiddelbart som en god idé med en ny stor bil. Jeg husker desværre også, at den kæmpekasse han nu taler så varmt om, kun kørte ca. 6 km. på literen, at det tømte budgetkontoen når den skulle have vinterdæk, og hvordan min mand lige pludselig blev til Jonas 4 år, når han så noget mudret der måske/måske ikke var en vej, og måske/måske ikke førte nogen steder hen…

Vi er heldigvis enige om et par ting, og har sat disse kriterier op til ny bil:

 • Plads til klapvogn, uden den skal skilles ad
 • Træk (viser sig at det er relativt tilgængeligt at få eftermonteret, hvis drømmebilen nu står uden det)
 • Bluettoth håndfri telefon-halløj (hvad hedder det egentlig? Er jeg ikke blevet klogere på efter en hel dag hos bilforhandlere…)
 • Diesel – vi kører jo en del herude “på landet”
 • Fornuftig brændstof-okonomi, og gerne en grøn ejerafgift der efterlader rum til julegaver

Dertil kom så de “små” sær-ønsker der gjorde det svært (og dyrt viser det sig):

 • Indbygget navigation
 • Pænhed – vores hus er så småt, at bilen nærmest dækker helt for det på parkeringspladsen. Så synes jeg det er rimeligt at kræve at den ikke er æstetisk udfordret.
 • Minimalt plast-look. (Jeg forstår simpelthen ikke  at det kan være så svært at producere en vare over 300.000 uden at det ligner at håndtag og knapper er købt hos Fisher-Price) ?
 • 4-hjulstræk (Den var vi ikke ubetinget enige om, men manden ser virkelig passioneret ud når han siger det, og vi bor jo faktisk lidt ude på landet OG jeg drømmer virkelig meget om at få en hest en dag)

Prisrammen og krav til den fornuftige brændstoføkonomi udelukkede dersværre nogle ret pæne eksemplarer hos porsche, Mercedes og BMW , men efterlod dog stadig muligheder? Hvis du leder efter bil og har nogenlunde samme ønsker kan vi for eksempel anbefale at tage et kig på Suzuki Vitara, Nissan Qashqai og Toyota RAV4 som vi blandt andre har set på idag.

Der stod nogle virkelig fine og shiny cabriolet’er og blinkede til mig hos nogle af forhandlerne, det var virkelig heldigt vi havde August med, så vi blev mindet om at det var en praktisk familie-bil vi var på udkig efter. Stod det til ham var vi dog kommet hjem med en meget rød Nissan Micra, der konstant fangede hans opmærksomhed (og var uimodståelig for hans små fedtede fingre).

Status på dagen er at vi er kommet hjem uden at have valgt en bil, men har til gengæld spildt virkelig meget æblejuice og efterladt et spor af gulerodsbolle-krummer hos diverse bilforhandlere, så ALLE tips til valg af bil er meget velkomne, så vi kan bruge de næste adventssøndage med æblekinder og æbleskiver i stedet. ?

Nyd det sidste af søndagen!

Anne.

Ingen kommentarer til Om at købe familiebil

 • Mary

  Jeg holder med August – rød Nissan Micra, det holder ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Turbo contouring for Mommies & Dummies