Ønskeliste til dreng på 2. år

Sådan laver du en adventskrans

I er nogle stykker, der har spurgt, hvordan jeg har lavet min adventskrans, så I får lige en lille guide. 🙂 Det er nemlig slet ikke svært at binde en adventskrans – og på ingen måde dyrt.

 

Gå på jagt i haven eller den lokale blomsterhandel

Jeg havde en drøm om tørrede hortensia og dadelgrene på min adventskrans i år, men de var udsolgt alle steder. Så i stedet gik jeg på jagt i haven efter fine grene og “efterårsblomster” og ente ud med noget grønt, husløg og sankthansurt.

Kransen er købt i Kvickly for ca. 5 år siden og bliver genbrugt hver jul. Mener den kostede 120 kr. så er jo ikke slemt, hvis man genbruger den år efter år. Det samme hælder for de små lysholdere. De er også fra Kvickly, men har også set dem i Søstrene Grene. De koster ca. 60 kr. for 4, så samlet set er der for 180kr. som kan genbruges år efter år. Det er selvfølgelig eksklusiv lys 😉

 

Twist eller straight?

Jeg havde egentlig forestillet mig, at jeg ville sno mine lys til min adventskrans, men fortrød og gik i stedet med helt klassiske lange lys. De her er fundet i Søstrene Grene, som by the way, har nogle virkelig fine lys for tiden.

Find min guide til snoede lys!

 

Step by step

Skal vi komme til sagen? Heldigvis havde jeg tilfældigvis taget billeder til min mand, da han skal forsøge at gøre det efter på arbejdet. Så I må lige leve med at kvaliteten er som den er 😉

 

Step 1

Sno evt. langstilket grønt om din krans med fx ståltråd. Jeg bruger sort tynd ståltråd fra Søstrene Grene, men du kan også bruge bast, sejlgarn eller hvad du har ved hånden.

Step 2

Sæt dine lys i holdene, hvis du har sådan nogle og tryk dem ned i kransen. Bruger du bloklys kan du fastgøre dem med mindre stykker tyk metal tråd.

Se min tidligere DIY her

Step 3

Jeg har valgt at pynte min adventskrans med husløg og sankthansurt. Begge sukkulenter, så de kan holde utroligt lang tid uden vand og husløgene kan endda plantes igen, når du skiller kransen ad efter jul.

Start med at rense det værste jord af husløget, nem lad rødderne sidde, hvis du vil plante dem igen efter jul. Klip et stykke ståltråd. Jeg klippede mine ca 15 cm lange da de skal kunne nå rundt om kransen. Tvist ståltrådens midte 1-2 gange om husløgets bund og fastgør det om kransen, ved at slå enderne af ståltråd sammen under kransen.

Gentag med sankthansurt eller den type plante du har valgt til din adventskrans.

 

Tada… Så har du en færdig adventskrans. Vil skyde på at det tager max 20-30 min. hvis du hygger dig med det. 🙂

Tak fordi du læste med!

2 kommentarer

  • morerudepaanoget.bloggersdelight.dk

    Så fin. Herhjemme bliver det vist “bare” til Georg Jensens advendtskrans 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ønskeliste til dreng på 2. år