5 sjove krea ideer til de mindste

1 års fødselsdag og mor tanker

I fredags havde Vilhelm sin første fødselsdag… og jeg er ikke længere mor til en baby! Jeg er helt smadret indvendigt ved tanken og trøster mig ved at råæde de mange kagerester. 😉

Kagerne får I også lige et lille skriv om som lovet. De ser måske ud af meget, men jeg har snydt lidt, så kan du sagtens gøre efter.

Vi havde en stille og rolig dag med massere af kage, gode gaver og den nærmeste familie. Et par timer med gæster så er ungerne heeelt smadrede så det helt store med frokost eller aftensmad bliver når de bliver lidt ældre.

Vilhelms første år

I fredags var det et helt f***** år siden at jeg ved en lynfødsel, fødte vores 2. søn. I dag har jeg officielt ikke en baby længere og inden længe melder hverdaghen sig med børnehave, farmors dagpleje og 2 x  8 til 16 jobs. Pyyyyyhhh… Får helt sved på panden bare ved tanken. Det har været et vildt år på mange måder. Barsel med barn nummer to er bare laaang fra så fysisk afslappende som med nummer et, men til gengæld har jeg virkelig følt mig “rutineret”. Klapper mig selv på skulderen over at have overlevet det første år som mor til 2 og sender jer enlig mødre en kæmpe high five. For satan I må være lavet af et helt særligt stof.

Da jeg var gravid med Vilhelm drømte jeg om at have begge børn hjemme hver dag. Men måtte sande at det ikke var den rigtige løsning, hverken for en nyfødt baby, en energisk 3 årig eller en træt mor.
Arthur har derfor været i børnehave fra ca. 9-12 det sidste år, hvilket jo også er ret luksus. Jeg kunne på den måde nå at have nogle timer med fuldt fokus på lillebror, drikke en kop kaffe og klare opvasken inden Arthur igen skulle hentes. Overgangen til fuld tid her i slut juli bliver jo nok lidt hård, men jeg har virkelig nydt at gribe muligheden for at se mere til begge børn her under barsel nummer 2.

 

Opskrift er måske så meget sagt… men her får du lige lidt ord om kagerne.

Nu til kagerne. Hold nu op I var vilde med de kager da jeg viste dem frem på Insta i fredags. Tusind tak <3
Jeres begejstring var så stor at jeg endte med at love en “opskift”, hvilket nu betyder at jeg må komme med et par indrømmelser.

De er nemlig ikke 100% selvgjorte som jeg jo heller sværger til. Bundene er nemlig færdig købt i Lidl og de smagte udemærket…

 

CHOKOLADELAGKAGE MED SALTKARAMEL: 🍫

Den ene kage var med færdig købte kakaobunde og mousse af flødeskum, sukker og kakaopulver. Sætter en skål med ca 1/2 liter fløde, 3 spsk kakaopulver og 1 spsk sukker på køl i en times tid og pisker den derefter  til skum. Ud fra samme princip lavede jeg også en mousse af flødeskum og saltkaramel (kogt dåse med kondenseret mælk + lidt flagesalt) med hakket daim. Den er coated i lidt lysere mousse, men af samme princip med flødeskum, sukker og kakao. Min bror hjalp med mig kagerne og han smurte den kakaoskummen ud med en kagespatel og fjernede så det overskydende på tallerkenen bagefter så den fik en ren kant. Kagen er pyntet med macarons, skildpadder, toffee, maltesers, daim, brombær og blåbær. Macarons er købt færdigt i Lidl… de fås også i en bærvariant som er brugt til den anden kage.

BÆRLAGKAGE MED MACCRONS: 🍓

Denne kage er me færdigkøbte vanillebunde… mega snyd – ved det godt, men havde bare ikke tiden til at bage selv og man kan få nogle udemærkede bunde hos bageren hvis man er heldig. Kagen er med mousse af flødeskum og skovbærkompot vende med friske hakkede jordbær. Pisker flødeskummen mere fast en D jeg normalt ville gøre og vender så kompot og de hakkede bær i. Kanten er sprøjtet med flødeskum med blåbærkompot. Pyntet med forskellige bær og macarons, fundet i færdigtbagt i Lidl.

 

VILHELMS KAGE: 🧒🏼

Vilhelms kage er lavet af 2 bananpandekager. (1 banan, 1 æg, 2 spsk havregryn… blendet og stegt på panden i lidt smør) Med samme skum og kant som på bær-lagkagen.

Han vidste ikke heeelt hvad han skulle stille op med den, men han smagte da forsigtigt på den. Det var dog mest bærene på toppen, der gled ned

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 sjove krea ideer til de mindste