Mad & Opskrifter

Opskrift på dadelkugler – den sundere udgave af havregrynskugler

30. november 2018

Vild med havregrynskugler? Her får du min opskrift på glutenfrie havregrynskugler lavet på dadler – uden flormelis, smør eller lignende. Det er lige til at gå til og selv de helt små kan være med.

 

Smagen af barndom

Som barn lavede vi altid havregrynskugler til jul. Den traditionelle og meget syndige udgave selvfølgelig. Nu hvor jeg selv har fået familie er havregrynskuglerne stadig et hit. Vi laver dog en lidt sundere udgave, så vi også kan være bekendt at fylde dem i ungerne OG spise dem året rundt.

OG jeg lovet dig at du ikke kan smage forskel. Selv min far (som er til de helt tradtionelle madvarer!) er fan – og det siger altså en del. 😉

 

LÆS OGSÅ: Opskrift på julekonfekt: Rocky Roads 

LÆS OGSÅ: Opskrift på konfekt – den nemme slags

LÆS OGSÅ: Sundere bountykugler 

 

Fredags slik

Herhjemme spiser vi dadelkuglerne næsten hver fredag. Arthur er jo startet i børnehave, hvor rygtet om fredags slik har bredt sig. :/
Mor her liner derfor glædeligt op med en lille snack skål (prøver ikke at bruge ordet slik – for er jo lidt en løgn!) med dadelkugler, tørret frugt, frisk frugt og lidt hjemmelavet LCHF knækbrød.

Det er endda sket at Arthur har fået dadelkugler til morgenmad i weekenden… så herhjemme er det en højt elsket treat.

 

LÆS OGSÅ: Sådan laver du en adventskrans 

LÆS OGSÅ: Om vores fotodag med Twig & Turtle + Rabat til dig

LÆS OGSÅ: Uldne Must Haves + 6 gode grunde til at vælge uld 

 

Ungerne med i køkkenet

Arthur elsker at være med i køkkenet og have lidt mor-og-Arthur-tid uden lillebror og far.

Han hjælper glædeligt med alt mad, men som du nok ved kan det være liidt udfordrende at have en 3-årig med i køkkenet.

Disse havregrynskugler, eller dadelkugler om du vil, er super nemme for ungerne at lave. Alt du skal hjælpe med er at blende dadler og kokosolie… resten kan de fikse selv fra 3 års alderen.

… Så kan du fx lave aftensmaden imens ungerne bikser aftenens snack sammen.

 

Ingredienser:

10 store eller 20 små (bløde) dadler.*

2 spsk kokosolie**

2 ml. kaffe (kan erstattes med varmt vand)

1 dl. kokosmel

1/2 dl. kakaopulver (plus/minus afhængig af hvor kraftig du ønsker smagen)

1/2 dl. mandelmel (kan erstattes med kokosmel eller havregryn)

2-3 dl havregryn*** 

1/2 tsk vanillepulver (kan undlades)

 

 

* Er dadlerne hårde og tørre bør de ligges i blød, i minimum 1 time inden brug, så de kan blendes.
** Er du ikke fan af kokosolie kan du erstatte olien med en avokado. Dette forkorter dog holdbarheden markant og jeg ville spise kuglerne inden for 2 dage. (Men de holder sjældent så længe any ways!)
*** Mængden afhænger af hvor store dadlerne er og hvor meget den blende masse kan optage. Hold derfor lidt tilbage eller tilsæt lidt mere, hvis massen er for blød.

 

Sådan gør du:

Det er meget nemt!

Blend dadler, kokosolie og kaffe (eller vand) i din blender, foodprocessor eller hvad du lige har ved hånden. Det kan også sagtens blendes i en løghakker eller med en stavblender.

Hæld massen op i en skål og rør de øvrige ingredienser i.

Tril til kugler der er ca. 1-2 cm i diameter. De kan eventuelt rulles i kokos eller mandelmel, men behøves de ikke. Lad dem sætte sig og køle af i køleskabet inden i spiser dem.

 

LÆS OGSÅ: Opskrift på trylledej 

LÆS OGSÅ: Julefrokost når det skla være mega nemt og toplækkert

LÆS OGSÅ: Opskrift på hjemmelavet nougat 

 

Velbekomme og tak fordi du læste med 🙂

/N

Relaterede Indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar