Unboxing af Søstrene Grenes nye interiørkollektion

Kanelkorn med en snært af speltmor

Kanelsnegle, kanelsnurrer, kanelbrød… ja alt med kanel falder i god jord herhjemme. På det sidste har jeg set flere bage kanelhorn på Instagram og blev inspireret til en liiiidt grovere version.

 

Søndags snack

Igår havde vi søndag på langs… og det var derfor en oplagt mulighed for at få bagt.

Jeg elsker at bage! Både sammen med Arthur og alene. Når jeg er alene i køkkenet slapper jeg virkelig af i det og min tidligere store kreative lyst kan blive udspillet en smule i mens jeg har en lille pause fra familielivet.

Så igår da Vilhelm sov og Arthur var ude og køre i naboens nye ladcykel kastede jeg mig over projekt kanelkorn.

I denne omgang er opskriften hverken sund eller glutenfri, men min indre speltmor sørger altid for at mit bagværk er mere eller mindre groft og at nogle ting nemt kan erstattes med ?sundere? alternativer.

Derudover bager jeg ALTID på slum. Jeg har sikkert en bagevægt er sted i skabet. Tror faktisk jeg har flere. Men bruger dem aldrig 😉 Så mængden af mel i mine opskrifter er ofte vejledende. Synes alligevel altid at der er super meget forskel på meltyper, så hvis jeg bruger 2 dl hvedmel skal du måske alligevel bruge 2.5 dl, hvis du har købt et andet mærke. 🙂

Samtidlig med kanelhornene bagte jeg pizzahorn, så jeg også havde frokosten klar når drengene kom tilbage. De er geniale til madpakken og kan fx  fyldes med revet ost, en rest kødsovs eller lignende.

 

OPSKRIFT

(ca. 24 små kanelkorn)

Ingredienser til dejen:

4 dl lunkent vand

25 g gær

1 spsk sukker (jeg brugte kokossukker)

1 tsk salt

100 g blødt smør

1 æg

3 revede gulerødder

4 dl hvedemel

2,5 dl havregryn

1-2 dl anden grovmel (jeg brugte rugmel)

Mælk, æg eller vand til pensling

Pynt, kan fx være lidt grov mandelmel eller hakkede hasselnødder og perlesukker.

 

Ingredisener til fyldet:

150 g blødt smør

1 dl brun farin

1/5 dl kokossukker ( brug evt bare mere farin eller almindelig sukker)

1-2 spsk kanel (mængden er en smagssag alt efter hvor vild du er med kanel)

 

Sådan gør du:

Hæld vand, sukker og salt i en røreskål og rør gæren ud. Jeg brugte en røremaskinen men du kan sagtens ælte dejen i hånden.

Når gæren er rørt ud tilsættes de øvrige ingredienser. Jeg bager altid på slum så mængden af mel er kun vejledende.

Hold derfor lidt tilbage eller tilsæt lidt ekstra efter behov.

Ælt dejen i ca 6-8 min. og lad den hæve i ca 1 time.

I mellemtiden kan du røre fyldet sammen.

Hæld smør, sukkerarter og kanel sammen i en skål så du har en tyk smørbar masse.

Når dejen er hævet deler du den i 2 lige store dele.

Rul hver del (evt en ad gangen) ud til en stor cirkel. Jeg rullede den ud så den var ca 3-4 mm tyk men er igen en smagssag.

Fordel fyldet på de 2 dej cirkler og skær dejen ud som en pizza eller som hvis du bager pølsehorn.

Rul nu hver del fra den brede ende til spidsen og læg dem på en bageplade.

Lad den hæve i 20-30 min. og pensel og pynt dem. Jeg penslede med æg og pyntede med rørsukker og mandelmel da det lige var det jeg havde liggende.

 

Det er super nemt og lige til at gå til.

Til pizza hornene brugte jeg samme dej, men fyld af en rest vegetariske bolo og lidt revet ost. Penslede med æg og dryssede dem med revet ost.

 

Tak fordi du læste med 🙂

/N

 

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Unboxing af Søstrene Grenes nye interiørkollektion